Οι παπαγάλοι μας δείχνουν τους Ρώσους δανειολήπτες για…παραδειγματισμό!

Τα παπαγαλάκια της αντιλαϊκής πολιτικής επιμένουν να ξερνάνε προπαγάνδα περί οικονομικής καταστροφής στην Ελλάδα στην περίπτωση που η εξουσία αλλάξει χέρια και μας παραπέμπουν στο παράδειγμα των Ρώσων δανειοληπτών που, όπως ισχυρίζονται, βρίσκονται σε απόγνωση.

 

Διαβάζουμε στην «Καθημερινή» ιδιοκτησίας Αλαφούζου, εφοπλιστή προέδρου Παναθηναϊκού και ανθρώπου με άριστες σχέσεις με τα Μνημονιακά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τις συστημικές τράπεζες ότι οι περισσότερες ανταποκρίσεις και αναλύσεις ξένων μέσων ενημέρωσης αναφέρονται σην αναβίωση του ελληνικού δράματος, ιδίως αν από τις πρόωρες εκλογές προκύψει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και την επανεμφάνιση του φαντάσματος της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ότι η ευρωζώνη αυτή τη φορά είναι προετοιμασμένη για αυτό το ενδεχόμενο.

 

Και επειδή δεν πείθουν δημοσιεύματα του τύπου αυτού ή του τύπου η μνημονιακή κυβέρνηση στην Ιταλία γλίτωσε τη χώρα από την κρίση, μας παραπέμπουν στη Ρωσία και στους… απεγνωσμένους δανειολήπτες της, στέλνοντάς μας το μήνυμα ότι στην Ελλάδα είμαστε καλά που είμαστε σκυμμένοι και αφήνουμε κράτος και τράπεζες να περνάνε όλο και πιο σφιχτά τη θηλιά στο λαιμό μας!

 

«Η Ρωσία βυθίζεται στην ύφεση: Κυβερνητικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ίο ΑΕΠ της Ρωσίας θα συρρικνωθεί κατά 4% το 2015, λόγω της ραγδαίας μείωσης της τιμής του πετρελαίου και των κυρώσεων από τη Δύση», δημοσιεύουν.  

 

Το ρεπορτάζ έχει ως εξής: Κρατώντας μαύρα μπαλόνια με το σύμβολο του θανάτου, όπου στο κέντρο βρίσκεται το δολάριο αντί νεκροκεφαλής και ακριβώς από κάτω η λέξη «δάνειο», Ρώσοι πολίτες διαδηλώνουν κατά των τραπεζών και της ανόδου του δολαρίου ως προς το ρούβλι. Η καθίζηση του εθνικού τους νομίσματος και η εκτίναξη του πληθωρισμού σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστούν τα διπλάσια και τριπλάσια χρήματα για να αποπληρώσουν ία στεγαστικά δάνεια που είχαν λάβει σε ξένο νόμισμα. Οι κυρώσεις της Δύσης και η ραγδαία υποχώρηση των τιμών πετρελαίου αναμένεται να βυθίσουν τη ρωσική οικονομία σε ύφεση 4% το 2015.

 

Και καταλήγει ότι  πολλές ρωσικές εταιρείες και τράπεζες έχουν αποκλειστεί από τις αγορές κεφαλαίου της Δύσης ύστερα από τις οικονομικές και χρηματοοικονομικές κυρώσεις των κυβερνήσεων της Ευρώπης, των ΗΠΑ αλλά και άλλων ισχυρών κρατών, καταδικάζοντας τη στάση της Μόσχας απέναντι στην Ουκρανία από την προσάρτηση της Κριμαίας και έπειτα, δηλαδή από τον Μάρτιο του 2014.

Κάτι μας θυμίζουν τέτοιου είδους δημοσιεύματα. Ότι γράφεται, αμείβεται και αμείβεται αδρά όχι για τον δημοσιογράφο που το υπογράφει όσο για τα συμφέροντα που το εκάστοτε ΜΜΕ υπηρετεί.

 

Αυτό που περιμένουμε είναι να μάθουμε κάποτε τα ποσά των θαλασσοδανείων όλων αυτών των ΜΜΕ καθώς και το ύψος των χρημάτων που ξεπλύθηκαν σε αυτά από τους ιδιοκτήτες τους.

 

Μήπως θα το μάθουμε στην περίπτωση που η εξουσία αλλάξει χέρια; Στην Ελλάδα αυτό είναι ανέκδοτο! Αλλά, αυτό θα έπρεπε να γίνει για να ξέρουμε ποιος πληρώνει τελικά τα παπαγαλάκια και ποιος επωφελείται από τη δράση τους!

 

danioliptes.gr