Να δώσουν πίσω τα κλεμμένα οι επιχειρηματίες των διαπλεκόμενων

Στο νέο email της τρόικας προβλέπεται χάρισμα των δανείων που έλαβαν οι επιχειρήσεις που συνδέονται με τα διαπλεκόμενα και έχουν θαλασσοδανειστεί και υπερεπιδοτηθεί από τους φορολογούμενους στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ενωση γενικότερα

Οπως διαβάζουμε στην Kontranews, στο νέο mail τους, οι εκπρόσωποι των δανειστών, απαιτούν από τον υπουργό Οικονομικών, «όταν υπολογίζει τις καταπτώσεις των εγγυήσεων να μην βάζει μέσα τους ιδιωτικούς φορείς.»

Ένα μήνυμα που ανοίγει ένα πολύ σοβαρό θέμα. Ο ελληνικός λαός πληρώνει τα «κερατιάτικα» των βολεμένων οικογενειών του συστήματος και σε αυτήν τη χρονική συγκυρία, που η κρίση των μνημονίων, έχει οδηγήσει εκατομμύρια συμπολίτες μας στην ανεργία, στη φτώχεια και την ανέχεια, το κράτος να αναλαμβάνει, να πληρώσει τα χρέη, διαφόρων ιδιωτικών φορέων, που θεωρούνται Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

 

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται ΔΕΚΟ (Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί), δανειοδοτούνται από διάφορες ελληνικές και ξένες τράπεζες, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

 

Αυτό σημαίνει ότι τα τραπεζικά δάνεια, που δεν εξυπηρετούν, εκπίπτουν και ως καταπτώσεις εγγυήσεων εξυπηρετούνται από το ελληνικό κράτος.

 

Επομένως, μέσα από τη φορολογία, τα μόνιμα «θύματα», οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί, καλούνται να πληρώσουν τα «κερατιάτικα» ακόμα και ιδιωτικών εταιρειών, που μάλιστα συνδέονται με μεγάλα συμφέροντα, γνωστών οικογενειών.

 

Με τις τελευταίες εκτιμήσεις, οι καταπτώσεις εγγυήσεων, τέτοιων δανείων, κινούνται κοντά στα 500 εκατομμύρια το χρόνο. Δηλαδή μισό δισεκατομμύριο το χρόνο, περνάει στα «τεφτέρια» του ελληνικού Δημοσίου και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα αποπληρωθεί από τους Ελληνες πολίτες.

 

Τουλάχιστον 7,1 δισ. ευρώ στους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες

Εδώ εγείρεται ένα άλλο πολύ σημαντικό ερώτημα. Πόσα είναι αυτά τα «κερατιάτικα» των «βολεμένων» που πληρώνουμε εμείς οι φτωχοί πολίτες από το 2009 και μετά;

Πόσα παραπάνω δισεκατομμύρια έχουν φεσώσει τον ελληνικό λαό μέσα στα χρόνια της κρίσης; Μία εξαετία, που το ένα μετά το άλλο τα μνημονιακά μέτρα, χτυπούσαν την ελληνική κοινωνία και που ο ελληνικός λαός μαρτύρησε από την σκληρή εφαρμογή της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής και της λιτότητας, πρέπει το υπουργείο Οικονομικών να απαντήσει πόσα δισεκατομμύρια είναι συνολικά αυτά που χρειάστηκε να πληρώσει από τις καταπτώσεις των δανείων αυτών των φορέων.

Επίσης, είναι πολύ πιθανό τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας που έρχονται και φεύγουν και μαζεύουν στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να έχουν βρει πολλά περισσότερα από όσα υπολογίζονται και για αυτό να προχωρούν στην νέα αυτή απαίτηση.

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΔΔΗΧ για τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, τα τραπεζικά χρέη των δημόσιων και των ιδιωτικών επιχειρήσεων εκτός γενικής κυβέρνησης ανέρχονταν σε 7,1 δις €.
Σύμφωνα με άρθρο του Καθηγητή του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) στην kontranews, Γιώργο Βάμβουκα, «είναι αξιοπρόσεκτο ότι στους φορείς εκτός γενικής κυβέρνησης, που ο νόμος τους δίνει την δυνατότητα να δανείζονται με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, συγκαταλέγονται η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, η ΔΕΣΦΑ, η ΔΕΗ, ο ΟΜΜΑ, κ.λπ.

 

Από νομικής άποψης, οι επιχειρήσεις αυτές θεωρούνται Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι οι επιχειρήσεις αυτές, είναι ταυτισμένες με συγκεκριμένους επιχειρηματίες και ιδιαίτερα επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ με οικογένεια Μπόμπολα, ΔΕΣΦΑ με οικογένεια Λάτση, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ με γερμανικά συμφέροντα, κ.λπ.

 

Τα χρέη των επιχειρήσεων αυτών προς το εγχώριο και το διεθνές τραπεζικό σύστημα εκτιμώνται σήμερα στα 7,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα καίριο ερώτημα που ανάκυπτα και οπωσδήποτε επιζητεί απάντησης είναι: Ποια είναι η αξία των δανείων των συγκεκριμένων ιδιωτικών επιχειρήσεων, που από έτους ίδρυσής τους έχει καταπέσει και εξυπηρετήθηκαν από το ελληνικό δημόσιο, επιβαρύνοντας στη συνέχεια το δημόσιο χρέος της χώρας;

Αυτά ως ερώτημα. Ως λύση είναι να επιστρέψουν αυτές οι επιχειρήσεις όσα κλέψανε από τον ελληνικό λαό μέσα από τις φιλίες που είχαν με τους τραπεζίτες και τους ψευτοπολιτικούς που εξουσίαζαν σις πλάτες του λαού όλα αυτά τα χρόνια. 

 

danioliptes.gr