Κράτος πρόνοιας ή κράτος που τρώει τον λαό του;

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν στο Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος οι δηλώσεις που έκανε στο Radio1d.gr ο υφυπουργός και απερχόμενος βουλευτής ΠΑΣΟΚ νομού Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, ότι υπάρχει κράτος πρόνοιας στην Ελλάδα. 

Υπερασπιζόμενος το Μνημόνιο και τα μέτρα που έλαβαν οι εκάστοτε μνημονιακές κυβερνήσεις, στις οποίες συμμετείχε σε σημαντικές θέσεις ο κ. Κεγκέρογλου δήλωσε ότι υπάρχει κράτος πρόνοιας στην Ελλάδα στη συνέντευξη που παραχώρησε στη διάρκεια της εκπομπής των Παναγιώτη Μπουλιώνη και Κατερίνας Στάμου. 

Επομένως, το Μνημόνιο δεν οδήγησε στον αφανισμό του κράτους πρόνοιας κατά τον κ. Κεγκέρογλου. 

Ο κ. Κεγκέρογλου διατελεί υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, επομένως είναι ο πλέον αρμόδιος για να απαντήσει αν υπάρχει κράτος πρόνοιας ή όχι στην Ελλάδα. 

Ως εδώ όλα καλά. Από εκεί και πέρα όμως, η φαντασία από την πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετικές. 

Η φαντασία λέει ότι όλα πάνε καλά και θα πάνε ακόμη καλύτερα αν γίνουν ακόμη μεγαλύτερες θυσίες από τους φτωχότερους Ελληνες, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους. Δεν έχει επομένως σημασία αν ο άλλος πεθάνει από την πείνα αρκεί όλα να πάνε καλά (για τις τράπεζες, τα μεγαλολαμόγια, τους εφοπλιστές, γενικά τη σάπια ελίτ που έμαθε μόνο να παρασιτοζωεί και να είναι το αφεντικό σε αυτό τον ευλογημένο τόπο. 

Η πραγματικότητα λέει ότι μόνο στη Θεσσαλονίκη διοργανώνονται 15 συσσίτια εβδομαδιαία υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης ενώ συνολικά μόνο στην φτωχομάνα της Βόρειας Ελλάδας διοργανώνονται δεκάδες συσσίτια καθημερινά με αποδέκτες εκατοντάδες ανθρώπους. 

Επίσης, οι άστεγοι είναι πολύ περισσότεροι σε σύγκριση με την προ Μνημονίου εποχή -αριθμητικά στοιχεία δεν υπάρχουν- ενώ η πρόσβαση των υπερχρεωμένων και υπερφορολογημένων Ελλήνων που επιπλέον τώρα έχουν και το φασούλι να χρωστάνε εισφορές στους ασφαλιστικούς οργανισμούς που υποτίθεται ότι φροντίζουν δήθεν για την δωρεάν περίθαλψή τους 

Η πραγματικότητα λέει ότι η απερχόμενη κυβέρνηση δεν μπήκε καν στον κόπο να προστατέψει την πρώτη κατοικία των δανειοληπτών από την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό, γεγονός που σημαίνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι όχι να μειωθούν, αλλά να αυξηθούν οι άστεγοι στην Ελλάδα, ή καλύτερα να μειωθούν οι ιδιοκτήτες σπιτιών. 

Οι χώροι υποδοχής αστέγων απλά δεν υπάρχουν, καταγγέλλουν οι ίδιοι οι άστεγοι. 

Ο λαός θυμάται και κρίνει ή μασάει κουτόχορτο και βυθίζεται στη λήθη θαρρώντας ότι διακοπεύει στη γη των Λωτοφάγων; Για κάποιους φαίνεται ότι η κοντή μνήμη είναι συνταγή επιτυχίας!

Κάπως έτσι, αντιληφθήκαμε οι δανειολήπτες πάρα πολύ καλά ότι η ουτοπία του ενός είναι η δυστυχία του άλλου και η ευμάρεια του ενός βασίζεται στη φυλάκιση πολύ περισσότερων ανθρώπων. 

Προ μιας απρόβλεπτης κοινωνικής έκρηξης βρισκόμαστε και αν δεν ήταν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου που με κάποιο τρόπο μας κάνουν όλους να ανυπομονούμε μπας και δούμε μια άσπρη μέρα ίσως η Ελλάδα να θύμιζε εποχές Εμφυλίου Πολέμου. 

Ο λαός δεν πρέπει να ξεχνά. Δεν πρέπει να εξαρτάται από τις πελατειακές σχέσεις. Οσοι τροφοδότησαν αυτό το σύστημα ήταν, είναι και θα παραμείνουν στην εξουσία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και θα συνεχίσουν να θησαυρίζουν, σφυροκοπώντας συνεχώς τους τίμιους. 

 

Ας παραμείνουμε ενωμένοι γιατί ο αγώνας συνεχίζεται και οι αυταπάτες τελειώσανε, όπως και τα ψέματα…

 

Ακούστε την εκπομπή:

 

danioliptes.gr