Ο Βενιζέλος στη ΝΔ;

Μια επίσκεψη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου στη Θεσσαλονίκη είναι αρκετή για να κατανοήσει κανείς τί εστί κομματόσκυλο. Ξεχαρβαλωμένες πολυθρόνες, τραπέζια-αντίκες βρωμισμένα, γραφεία που παραπέμπουν σε κρατίδιο της Κεντρικής Αφρικής, γενικά τίποτε δε θυμίζει ότι μιλάμε για το κόμμα που επί 35 ολόκληρα χρόνια συνδέθηκε με τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς στην Ελλάδα. 

Οι υποστηρικτές του «πράσινου ήλιου», όσοι δεν κατέληξαν να φιλάνε λερωμένες ποδιές στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΟΤΑΜΙ, οραματίζονται ότι θα έχει ένα καλό τέλος όλη αυτή η ιστορία που είχε άφθονο χρήμα, ρέμουλα και εξουσία. 

Λογάριασαν χωρίς τον ελληνικό λαό. Η συντριβή του κόμματος που οδήγησε μια ολόκληρη χώρα κι έναν ολόκληρο λαό στην οικονομική υποδούλωση στα αμερικανογερμανοτουρκικά και όχι μόνο συμφέροντα και προμηνύει θυελλώδεις εξελίξεις για τα εθνικά θέματα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αλλά όπως φαίνεται όλοι σαν τα ποντίκια προσπαθούν να κρυφτούν κάπου. 

Ο άνθρωπος που διόρισε τα μισά ονόματα από τη λίστα Λαγκάρντ περί φοροδιαφευγόντων πάμπλουτων και μάλιστα με τρόπο που δεν το αξίζανε πάμπλουτων σε θέσεις εξουσίας, ο Γιώργος Παπανδρέου, ίδρυσε νέο κόμμα. Ετσι, απλά λυτρώνει εαυτόν, όπως ο ίδιος είπε, ή καλύτερα λαμβάνει άφεση αμαρτιών από τη…σημαία που πάντως δεν σεβάστηκε καθόλου.

Αλλοι φεύγουν από το καράβι του «πράσινου ήλιου» με σκυμμένο κεφάλι και καλυμμένο πρόσωπο όπως οι συλληφθέντες για εγκλήματα που εισέρχονται στο δικαστήριο και προσπαθούν να κρυφτούν από τα φλας των φωτογραφικών μηχανών και τα φώτα των τηλεοπτικών καμερών. 

Ο αρχηγός του κόμματος του «πράσινου του ήλιου» φρόντοισε για την βελούδινη απόσυρσή του από το δημόσιο βίο, ξηλώνοντας πρώτα τα γραφεία του από την οδό Δαναϊδών στη Θεσσαλονίκη, πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, δηλαδή μετά από το συνεταιριλίκι του με τον επαχθή στο ίδιο του το κόμμα, Αντώνη Σαμαρά. Τα γραφεία εκείνα κάποτε έσφυζαν από ζωή με τις γραμματείς τους να καλησπερίζουν τους εργαζόμενους στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» που επισης στεγαζόταν στο ίδιο κτίριο με τα γραφεία του Βενιζέλου, μιας εφημερίδας που όπως και το ίδιο το κτίριο ανήκουν ακόμη στον πεθερό του, Αλέξανδρο Μπακατσέλο. 

Αραγε είναι τυχαίο που μετά από την απομάκρυνση των γραφείων του κ. Βενιζέλου από το συγκεκριμένο κτίριο, ο κ. Μπακατσέλος έπαψε να πληρώνει κανονικά τους εργαζόμενους στο εκδοτικό του συγκρότημα και σήμερα πλέον παραμένουν απλήρωτοι επί πέντε μήνες κι όμως εξακολουθούν κάποιοι από αυτούς να πηγαίνουν στο χώρο εργασίας τους;

Το καράβι δεν έπεσε σε βράχο, βυθίζεται αργά, βασανιστικά κι ο αρχηγός κατέκρινε στην αρχή την μεταγραφή της Κερκυραίας σταρ του κόμματός του στη ΝΔ, αλλά φαίνεται ότι η σταρ απλώς έκανε την αρχή για να ακολουθήσει κι εκείνος. 

Τι ΠΑΣΟΚ, τι ΝΔ, τί σημασία έχει αυτό. Πολεμούν για τον ίδιο σκοπό. Να μην αποκαλυφθούν όσα έκαναν σε βάρος του ελληνικού λαού και σε βάρος της χώρας. 

Να μην αποκαλυφθούν τα οικονομικά εγκλήματα που οδήγησαν σε περισσότερες από 5.000 αυτοκτονίες και στη δημιουργία μιας διαλυμένης κοινωνίας με κάθε θεσμό της επίεσης διαλυμένο και με τους ανθρώπους να μοιάζουν με μέλισσες παγιδευμένες στους κλειστούς ανθούς των δέντρων που κάποιοι τα καρφιτσώνουν για να έχουν αργό, βασανιστικό θάνατο με βελόνες τύπου μείωσης μισθού, απόλυσης, ανεργίας, υπερφορολόγησης, υπερχρέωσης. 

Αν η ΝΔ επιβιώνει, το οφείλει στο γεγονός ότι η διαφθορά της είναι ενδημική και γνωρίζει καλά πώς να κρύβει κάτω από το χαλί τις βρωμιές με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και πάντα με τη στήριξη των πλέον διεφθαρμένων εκπροσώπων θεσμών που υποτίθεται ότι ακόμη χαίρουν κάποιου έστω περιορισμένου σεβασμού στην κοινωνία. 

Στο μεγαλύτερο καράβι της ΝΔ χωράει άραγε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ; Είναι αυτό λύση για να γλιτώσει από την τιμωρία που κανείς δεν γνωρίζει τί μορφή θα έχει, αν συμβεί! 

Εξασφαλίζεται η ασυλία καθ’ αυτό τον τρόπο;

Ο χρόνος θα κρίνει, δυστυχώς, αλλά ο λαός έχει το δικαίωμα να επιλέξει και να επηρεάσει αν αυτό που σήμερα κατ’ ευφημισμόν ονομάζουμε επίσημη Πολιτεία και όχι Κρόνο που κατασπαράζει τα παιδιά του, θα χαρίσει άσυλο σε έναν άνθρωπο που συνδέθηκε στενά με τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα στην ιστορία της Μεταπολίτευσης τουλάχιστον από εποχής Σημίτη. 

 

Η ατιμωρησία και η ασυδοσία είναι το ευαγγέλιο κάθε διεφθαρμένου πολιτικού και μόνο με τη διασφάλιση αυτών των δύο μπορεί κανείς να μεσουρανήσει στο σαθρό πολιτικό προσκήνιο της χώρας της φαιδράς πορτοκαλέας. Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει ο εκάστοτε πολιτικάντης της δεκάρας να είναι νομικά κατοχυρωμένος, δηλαδή να εκμεταλλεύεται το αντιλαϊκό σε γενικές γραμμές δικαστικό σύστημα για να αρπάζει και κατόπιν να εξοντώνει τα θύματά του και να μη δίνει σε κανέναν λογαριασμό. 

Επομένως, αν κάποια ΜΜΕ αξιολογούν ως μη τυχαίες τις πρόσφατες “μεταγραφές” στελεχών και επί χρόνια βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ, ας γνωρίζουμε ότι το κάνουν με στόχο να ενωθούν και ουσιαστικά για να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους στο πλυντήριο του Μνημονίου και να παλέψουν για να συνεχιστεί η εφαρμογή του με τον τρόπο που εκείνοι θέλουν, δηλαδή καταπιέζοντας το λαό, ώστε οι ίδιοι ουσιαστικά να προστατευθούν από την οργή του λαού. 

Ας παραμείνουμε ενωμένοι, γιατί ο αγώνας συνεχίζεται. 

danioliptes.gr