Προς υποψήφιους βουλευτές: Τί θα κάνετε για τον ελληνικό λαό;

Απευθυνόμαστε προς όλους τους υποψήφιους βουλευτές και αρχηγούς κομμάτων -ακόμη κι εκείνων που δεν κατέρχονται στις εκλογές- τί θα κάνουν για τα ελληνικά νοικοκυριά, καθώς ένα από τα δύο ζει με δανεικά, παγιδευμένο σε χρέη και φτώχεια, και τα πενιχρά εισοδήματά του προέρχονται κυρίως από συντάξεις και όχι μισθούς και το 35,8% των πολιτών δυσκολεύονται να πληρώσουν οφειλές σε κράτος-τράπεζες και φοβούνται ότι θα χάσουν τα σπίτια τους. 

Η ψυχρή λογική των αριθμών του  Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας αποκαλύπτει έναν λαό βυθισμένο στη φτώχεια και στα χρέη και με την πολιτική σε βάρος του να συνεχίζεται και να επιδεινώνει ταχύτατα και ραγδαία την κατάστασή του. Πρόκειται για πανελλαδική έρευνα που πραγματοποίησε το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με τη Marc A.E. σε δείγμα 1.025 νοικοκυριών στο διάστημα 8-11 Δεκεμβρίου 2014.

 

Μια χώρα υπό Οικονομική Κατοχή με ποσοστά αυττοκτονίας που παραπέμπουν στα Πέτρινα Χρόνια και τα προβλήματα υγείας που συνδέονται με την υπερφορολόγηση και την υπερχρέωση να οδηγούν και σε πολλούς άλλους θανάτους που φυσικά δεν καταλογίζονται ως αυτοκτονίες αλλά συνδέονται άμεσα με την πολιτική του Μνημονίου και της ελίτ. 

 

Προκύπτει από την έρευνα ότι πάνω από το 1/3 των νοικοκυριών και συγκεκριμένα το 34,4% είχε εισόδημα το 2014 κάτω από 10.000 ευρώ, από 28,1% το 2013, ενώ εισόδημα πάνω από 10.000 ευρώ και κάτω από 18.000 ευρώ δήλωσε ότι είχε το 2014 το 34,3%, έναντι 36,3% το 2013. Μάλιστα, για το 52% των νοικοκυριών το βασικό εισόδημα προέρχεται από συντάξεις, έναντι 42,3% το 2012 και 48,6% το 2013. Ο μισθός αποτελεί βασική πηγή εισοδήματος μόλις για το 32,1% των νοικοκυριών.

 

Σε πολλά νοικοκυριά είναι και οι δύο ενήλικες άνεργοι και ζουν από τη σύνταξη του παππού ή της γιαγιάς.
 

Σύμφωνα με την έρευνα στο 26,9% των νοικοκυριών υπάρχει ένα άνεργο μέλος (το αντίστοιχο ποσοστό στην έρευνα του 2013 ήταν 25,4%), ενώ υπάρχει κι ένα 6,8% όπου είναι άνεργα δύο μέλη του (έναντι 11% το 2013). Μάλιστα, στο 74,7% των νοικοκυριών που έχουν ένα τουλάχιστον άνεργο μέλος, αυτό είναι χωρίς εργασία για πάνω από ένα έτος και ποσοστό μόλις 8,9% λαμβάνει επίδομα ανεργίας.
 

Το 35,8% των νοικοκυριών βρίσκεται στο όριο καθυστέρησης πληρωμών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες. Το 38,4% του πληθυσμού έχει οικονομικές υποχρεώσεις προς τις τράπεζες. Η μεγαλύτερη έκθεση στον τραπεζικό δανεισμό παρουσιάζεται στον νομό Αττικής (43,7%). Το 38,3% όσων χρωστούν έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών.

Το 42,5% εκτιμά ότι δεν θα μπορέσει να καλύψει τις βασικές του υποχρεώσεις κατά το τρέχον έτος.

Οι αυξημένες, φορολογικές κυρίως, υποχρεώσεις μέσα στο 2014 είχαν ως συνέπεια να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα των αποταμιεύσεων για την πληρωμή τους (το 70,1% των νοικοκυριών κατέφυγε σε αυτές). Το 33,1% των νοικοκυριών δανείστηκε από συγγενείς ή φίλους, ενώ το 13,3% ρευστοποίησε περιουσιακά του στοιχεία.

 

Κύριοι υποψήφιοι βουλευτές…

 

Η έρευνα δείχνει πόσο…καλά περνάνε η Ελληνίδα και ο Ελληνας με το Μνημόνιο.  

 

Τί θα κάνετε όταν κάποιοι από εσάς υπερασπίζεστε την πολιτική του Μνημονίου, την υπερφορολόγηση των φτωχότερων και μεσαίων από οικονομικής κατάστασης νοικοκυριών και βοηθάτε με κάθε τρόπο τους τοκογλύφους των τραπεζών που κατέστησαν την κρίση τους, πρόβλημα του λαού και όχι δικό τους, κερδοσκοπώντας σε βάρος του;

 

Τί θα κάνετε όταν μιλάτε για συνεργάσιμους δανειολήπτες (Ελληνες ψηφοφόρους) και ζητάτε και την ψήφο τους;

 

Τί θα κάνετε αν εκλεγείτε με την ψήφο τους;

 

Θα λάβετε επιτέλους αποφάσεις για το συμφέρον της πατρίδας και του λαού; 

 

Ή θα συνεχίσετε να λαμβάνετε αποφάσεις σε βάρος τους;

 

Κι εσείς που δεν στηρίξατε το Μνημόνιο και θα κερδίσετε δύναμη χάρη σε αυτή τη ρητορική σας τί θα κάνετε αν εκλεγείτε;

 

Θα λάβετε εσείς αποφάσεις υπέρ της πατρίδας και του λαού;

 

Θα αλλάξετε προς το καλύτερο την κατάσταση του λαού με άμεσα μέτρα και με τιμωρία όσων τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση όχι μόνο επί Μνημονίου αλλά εδώ και 30 χρόνια τουλάχιστον; 

 

Ή θα πάρετε τη σκυτάλη από τους προηγούμενους και θα κάνετε ότι και εκείνοι, δηλαδή να εξυπηρετείτε τα συμφέροντα μόνο των δικών σας ανθρώπων;

 

Ζητούνται συνεργάσιμοι πολιτικοί και όχι πολίτες. Αρκετά με όσους θέλουν να οδηγήσουν κι άλλους Ελληνες στη φτωχοποίηση και στην αυτοκτονία. Φτάνει πια η υπερφορολόγηση και η υπερχρέωση σε βάρος των πιο αδύναμων από τους βολεμένους. 

 

Εδω και τώρα να μπει πάτος στο βαρέλι της διαφθοράς, της προδοσίας, της κερδοσκοπίας και του παρασιτισμού. 

 

danioliptes.gr