Δανειολήπτρια ελβετικού φράγκου κούρεψε τα 2/3 του ποσού που χρώσταγε!!!

Γενναίο κούρεμα δανειολήπτριας με ελβετικό φράγκο πέτυχε το γραφείο της Καβάλας του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος.

 

Σύμφωνα με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε πριν από μερικούς μήνες, το αρχικό ποσό που χρωστούσε κουρεύτηκε κατά 2/3. Η απόφαση αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς αποτελεί νίκη των δανειοληπτών απέναντι στο τραπεζικό σύστημα και δείχνει το “δρόμο” σε χιλιάδες πολίτες που εγκλωβίστηκαν το τελευταίο διάστημα.

 

Η Αναστασία Μπερμπέρη δανειολήπτρια από την Καβάλα εξηγεί στο Radio1d.gr:

 

“Συνολικά έφτασα να χρωστώ 214.000 ευρώ. Όσο και να πλήρωνα το ποσό αυξάνονταν. Βρισκόμουν σε αδιέξοδο. Η αλλαγή της συναλλαγματικής ισοτιμίας ήταν η χαριστική βολή. Προσέφυγα στον Σύλλογο δανειοληπτών Καβάλας και κινήθηκα δικαστικά . Η απόφαση που εκδόθηκε από το Δικαστήριο μείωσε το χρέος μου από 214.000 σε 48.000 ευρώ, γεγονός που αποτελεί ένα γενναίο κούρεμα. Για την επόμενη 5ετία θα πληρώνω 150 ευρώ το μήνα , ενώ για 15 χρόνια ακόμη το ποσό αυτό καθορίστηκε στα 210 ευρώ. Το ακόμη πιο ευχάριστο είναι ότι ενώ η αρχική σύμβαση δανείου μου με την τράπεζα προέβλεπε ότι θα το αποπλήρωνα σε 40 χρόνια, το Δικαστήριο αποφάσισε να μειώσει το χρόνο αποπληρωμής του σε 20 χρόνια. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να στραφεί κανείς σε τέτοιες λύσεις”.

 

Danioliptes.gr – Radio1d.gr