Ψήφισε με να σε αφήσω στον δρόμο!

Ανοιχτή επιστολή-απάντηση του προέδρου του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, Χαράλαμπου Περβανά, προς όλους τους πολιτικούς που ζητούν να επανεκλεγούν, αλλά δεν σέβονται ούτε τον ελληνικό λαό, ούτε κι όσους τους εξέλεξαν και φτάσαν στο σημείο να θησαυρίσουν και να εξουσιάζουν χωρίς να λογαριάζουν τις ανθρώπινες ζωές. 

 

Είμαστε οργισμένοι και αγανακτισμένοι με όσα ακούμε, διαβάζουμε και βλέπουμε λίγες ημέρες πριν ο λαός αποφασίσει επιτέλους για το καλό του από απερχόμενους υπουργούς των κυβερνήσεων των Μνημονίων που υπερασπίζονται όχι τους συνανθρώπους τους, αλλά τα συμφέροντα των τοκογλύφων και των κερδοσκόπων ξεδιάντροπα και έχουν από πάνω το θράσος να ζητούν την ψήφο όσων άφησαν υπερχρεωμένους και υπερφορολογημένους, όσους βύιθισαν στην οικονομική καταστροφή για να επανεκλεγούν και να ολοκληρώσουν το καταστροφικό έργο τους. 

 

Προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σε εμένα προσωπικά στον Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος η δήλωση στο ιντερνετικό ραδιόφωνο του Συλλόγου, www.radio1d.gr, του απερχόμενου υφυπουργού σε διάφορους θώκους επί διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις, Βασίλη Κεγκέρογλου, που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και διεκδικεί επανεκλογή στον νομό Ηρακλείου ότι υπάρχει κοινωνική προστασία για τους πολίτες. 

 

Ποια είναι η κοινωνική προστασία για τους πολίτες; Εϊναι η διασφάλιση μήπως ότι αν έχουν μόνο ένα σπίτι και δήθεν χρωστάνε χρήματα στην τράπεζα με βάση άκυρους δανειακούς όρους δεν θα τους το αρπάξει η τράπεζα, δηλαδή δεν θα τους το…κατασχέσει και δεν θα το βγάλει στο σφυρί; Μην είναι οι στρατιές ανέργων, μην είναι η υπερφορολόγηση, μην είναι όλες αυτές οι χιλιάδες αυτοκτονίες και πρόωροι θάνατοι που συνδέονται με προβλήματα υγείας που προκλήθηκαν από τα μέτρα που συνυπέγραψε ο κ. Κεγκέρογλου με βάση τις συμφωνίες (;) με την τρόικα ή με την παρασιτική ελίτ που παρασκηνιακά διαφεντεύει αυτό τον ευλογημένο τόπο από τότε που απέκτησε υποτίθεται την ανεξαρτησία του από την Οθωμανική Αυτοκρατορία;

 

Ο απερχόμενος υφυπουργός Παιδείας, Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος διεκδικεί με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας την ψήφο των Κλικισιωτών, δήλωσε στο www.radio1d.gr ότι τα μέτρα που λήφθηκαν αποσκοπούν στη διασφάλιση της σταθερότητας των τραπεζών. Προσέξτε, οι κύριοι Γεωργαντάς και Κεγκέρογλου ήταν -και παραμένουν τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή των εκλογών- υφυπουργοί στην ίδια κυβέρνηση.

 

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη στάση που κράτησαν διάφοροι πρωταγωνιστές του ελληνικού εξουσιαστικού βίου στη διάρκεια της Μνημονιακής ή καλύτερα Οικονομικής Κατοχής 

 

Τον γιο του πρώην δελφίνου της ΝΔ επί εποχής Κ.Μητσοτάκη, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, συγνώμη ξεχάσαμε το όνομά του που όμως θυμόμαστε ότι θα συνδεθεί με το ναυάγιο του Norman Atlantic καθώς είναι ο απερχόμενος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Είχε πει να πουλήσουν τα σπίτια τους οι Ελληνες για να πληρώσουν τα χαράτσια. 

 

Τον αυτοδημιούργητο, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, Αδωνι Γεωργιάδη, που σύμφωνα με όσα αναφέρει στην εφορία, πλούτισε από τις τηλεπωλήσεις βιβλίων και όχι από τη θητεία του στη Βουλή, θα τον θυμόμαστε επίσης πάρα πολύ καλά μετά τις εκλογές!
 
«Η πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας, εάν υπάρχει για πάντα, οδηγεί στο τέλος της οικοδομικής δραστηριότητας στη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.  Κατά την άποψη του πρώην υπουργού Υγείας αυτό θα συμβεί «διότι ο τρόπος για να γίνεται η οικοδομή είναι να δίνει η τράπεζα στεγαστικά δάνεια. Για να δίνει η τράπεζα στεγαστικό δάνειο πρέπει να μπορεί να υποθηκεύει το ακίνητο».
 
Δηλαδή, θα μείνουμε άστεγοι για να ανακάμψει η οικοδομική δραστηριότητα, Αδωνι Γεωργιάδη;

 

Από όλο αυτό τον συρφετό που μας εξουσιάσε επί Οικονομικής Κατοχής δεν περιμένουμε να ακούσουμε ότι οι τράπεζες έλαβαν 211,50 δισεκατομμύρια ευρώ κι από την τσέπη του φορολογούμενου πολίτη τόσο της Ελλάδας όσο και των υπολοίπων κρατών της ευρωζώνης για να μην κρατικοποιηθούν και παρόλα ταύτα συνεχίζουν να ασελγούν με τα δάνεια  Δυστυχώς, ούτε από την αντιπολίτευση περιμένουμε να το ακούσουμε αυτό. 

 

Ναι, καλά διαβάσατε. Συνολικά 211,50 δισεκατομμύρια ευρώ «έπεσαν» στις ελληνικές τράπεζες από την έναρξη του Μνημονίου συν τα τουλάχιστον 200 δισ. ευρώ που «έπεσαν νωρίτερα» και τώρα τί γίνεται; Πηγαίνουν στον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας για να εκβιάσουν κι άλλο τον ελληνικό λαό. Ενας λαός εναντίον των τραπεζών του. Γιατί του ανήκουν αφού αυτός πληρώνει για να υπάρχουν κι αυτές υπάρχουν για να τον σφάζουν καθημερινά. Για αυτό το Μνημόνιο, για αυτό και η κρίση, για αυτό στην τελική η φτωχοποίηση του 75% των Ελλήνων και οι χιλιάδες αυτοκτονίες και θάνατοι που συνδέονται με τα μέτρα που συνυπέγραψαν και συνεφάρμοσαν οι Κεγκέρογλου, Γεωργιάδης, Γεωργαντάς, Βαρβιτσιώτης.  

 

Ο Ανώντης Σαμαράς ισχυρίζεται ότι προτάσσει πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια. Οχι δεν είπε ότι προτάσσει την οικογένειά του, τους κερδοσκόπους, τις τράπεζες και τα τζάκια των λυκοφίλων του που εκθρέφονται όλοι από την ίδια χρηματομηχανή που στοίβει στα σύγχρονα κολαστήρια που λέγονται εφορίες -άραγε είναι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του σήμερα;- τις οικονομίες των τίμιων Ελλήνων φορολογούμενων και δανειοληπτών δεκαετίες τώρα. 

 

Αν οι 300, όχι του Λεωνίδα, αλλά οι βουλευτές, είχαν σκεφτεί τον Ελληνα πολίτη, δεν θα είχαν καταργήσει τον νόμο Παπαθανασίου που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς αλλά και τις κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών από τις τράπεζες. 

 

Γνωρίζουν οι 300 που φεύγουν και οι 300 που θα έρθουν τί σημαίνει ο τροποποιημένος επί Μνημονίου Κώδικας Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδας; 

 

Το «οθωμανικό δίκαιο» σε βάρος των δανειοληπτών σημαίνει. Δεν καταλάβατε; Οι τράπεζες στήνουν στα τέσσερα τους δανειολήπτες και…

 

Αν το ήθελε η επίσημη Πολιτεία θα είχε απαγορεύσει τις κατασχέσεις, τους πλειστηριασμούς, τους παράνομους, καταχρηστικούς και άκyρους όρους των δανειακών συμβάσεων με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο. 

 

Τόσο καιρό, το πάγωμα των πλειστηριασμών ίσχυε επειδή έτσι ήθελαν οι τράπεζες. Ούτε χαράτσια ήθελαν να πληρώνουν και τα γεράκια που αρπάζουν κατασχεμένα σπίτια μαζικά δεν είχαν ακόμη απλώσει τα νύχια τους πάνω από την ελληνική κτηματαγορά διότι περιμέναν να «ωριμάσει» ο καρπός και οι τραπεζίτες να αρχίσουν να τραγουδάνε «το αφεντικό τρελάθηκε» και να ξεσπιτώνουν μαζικά υπερχρεωμένους, υπερφορολογημένους Ελληνες και τα κοράκια να τα πάρουν στην κατοχή τους και να τα πουλήσουν με τη σειρά τους όσο όσο σε ξένους πελάτες ή να τα υπενοικιάσουν στους πρώην ιδιοκτήτες τους, βασανίζοντάς τους μέχρι το τέλος της ζωής τους, γιατί κάτι τέτοιο, αν συνέβαινε, δεν θα μπορούσε κανείς δανειολήπτης να το χαρακτηρίσει κάπως διαφορετικά, κάπως πιο εξευγενισμένα!

 

Πώς είναι δυνατόν οι άνθρωποι που πλούτισαν παράνομα, αρπάζοντας, όπως και οι τράπεζες, τα λεφτά του Ελληνα μισθωτού, συνταξιούχου, άνεργου, μέσω των χαρατσιών και της περικοπής όσων με τόσο κόπο αξίζουνε ως χρηματική ανταμοιβή, ισοπεδώνοντας δεκαετίες αιματηρών αγώνων του πάλαι ποτέ εργατικού κινήματος να περιμένουν να τους ψηφίσουν τουλάχιστον το 75% των πολιτών που είναι δανειολήπτες;

 

Δεν φταίει ο δανειολήπτης που δεν έχει λεφτά και επομένως δεν μπορεί να πληρώσει τις τράπεζες. 

Φταίνε αυτοί που τον ανάγκασαν να μην έχει λεφτά: Αυτοί που του επέβαλαν την τραπεζοκρατία, την ελιτοκρατία, την διαπλεκομενοκρατία και την υπερφορολόγηση. 

Την ευθύνη για την φτωχοποίηση -οικονομική, ψυχική, πνευματική- του Ελληνα πολίτη φέρει όλο το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας. 

 

Αγαπητοί συμπάσχοντες δανειολήπτες, μην τρέφετε αυταπάτες για όλους τους υποψηφίους βουλευτές όλων των κομμάτων διότι κανείς δεν θα σας χαρίσει τα δάνεια. Κι όσο εκείνοι υπόσχονται χωρίς να αντιλαμβάνονται την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι περισσότεροι Ελληνες, κρατήστε στο μυαλό σας πριν την κάλπη ότι η μόνη λύση είναι η εκκαθάριση κάθε οφειλής προς κάθε τράπεζα από τους παράνομους όρους στις δανειακές συμβάσεις. 

 

Αν πράγματι ήταν τόσο δίκαιοι αυτοί που τώρα ζητάνε την ψήφο μας, αυτοί που υπόσχονται ελπίδα και ανατροπή, πέρα από τη σωρεία μαζικών δικών που έπρεπε να κάνουν άμεσα για να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας και του ελληνικού λαού και την παράλληλη συσσώρευση επιπλέον πλούτου στα χέρια της ελίτ, των διαπλεκόμενων επιχειρηματιών και των απόγονων των λαδέμπορων και των δοσίλογων, θα έκαναν το εξής. 

Θα ανάγκαζαν τις τράπεζες όχι μόνο να σέβονται τους νόμους και να γίνουν πλέον συνεργάσιμες με τους δανειολήπτες, αλλά να επιστρέψουν πίσω τα 211,50 δισεκατομμύρια ευρώ που έκλεψαν από τον ελληνικό λαό και το βαφτίσαν μαζί με την καθεστηκυία ελίτ «ανακεφαλαιοποιήσεις». 

Πώς θα γίνει αυτό;

Να αφαιρεθούν τα 211,50 δισεκατομμύρια ευρώ από τα δάνεια των πολιτών για να «επανεκκινηθεί η αγορά», όπως λένε οι διανοητές και υπερασπιστές του καπιταλισμού

 

Πρέπει απλά να φέρουν πίσω τα κλεμμένα!

 

Εναν, μόνο έναν υποψήφιο, βουλευτή οποιουδήποτε κόμματος περιμένουμε για να ακούσουμε να κάνει μια πρόταση όπως αυτή που προτάσσει ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος για την εκκαθάριση των δανειακών οφειλών από όλους τους παράνομους, καταχρηστικούς και άκυρους όρους που η εφαρμογή τους καταστρατηγεί το Σύνταγμα της Ελλάδας και το κοινό ευρωπαϊκό δίκαιο. 

 

Πρέπει να μπει επιτέλους τέρμα στην τοκογλυφία. Πώς είναι δυνατόν να μην ενοχλεί κανένας τις τράπεζες για τη σωρεία παράνομων και καταχρηστικών όρων που περιλαμβάνονται στις δανειακές συμβάσεις μέχρι και 40 ολόκληρών σελίδων; Πώς είναι δυνατόν να είναι σε θέση οι δανειολήπτες να γνωρίζουν τί υπογράφουν όταν βρίσκονται μόνοι και σε ανάγκη απέναντι στον τέλειο μηχανισμό τοκογλυφίας;

 

Ο νόμος απαγορεύει να πληρώνουμε οτιδήποτε για να πάρουμε ένα αντίγραφο σύμβασης ή μια αναλυτιική κίνηση λογαριασμού, πολλές φορές έναντι σημαντικού αντιτιμίου ή να παίρνουμε μια βεβαίωση οδειλών υπογράφοντας μια νέα σύμβαση δανείου που θα μας δεσμεύσει για μια ζωή.

 

Αγαπητοί υποψήφιοι βουλευτές: 

 

Τί θα κάνετε αν εκλεγείτε με την ψήφο τους;

 

Θα λάβετε επιτέλους αποφάσεις για το συμφέρον της πατρίδας και του λαού; 

 

Ή θα συνεχίσετε να λαμβάνετε αποφάσεις σε βάρος τους;

 

Κι εσείς που δεν στηρίξατε το Μνημόνιο και θα κερδίσετε δύναμη χάρη σε αυτή τη ρητορική σας τί θα κάνετε αν εκλεγείτε;

 

Θα λάβετε εσείς αποφάσεις υπέρ της πατρίδας και του λαού;

 

Θα αλλάξετε προς το καλύτερο την κατάσταση του λαού με άμεσα μέτρα και με τιμωρία όσων τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση όχι μόνο επί Μνημονίου αλλά εδώ και 30 χρόνια τουλάχιστον; 

 

Ή θα πάρετε τη σκυτάλη από τους προηγούμενους και θα κάνετε ότι και εκείνοι, δηλαδή να εξυπηρετείτε τα συμφέροντα μόνο των δικών σας ανθρώπων;

 

Ζητούνται συνεργάσιμοι πολιτικοί και όχι πολίτες. Αρκετά με όσους θέλουν να οδηγήσουν κι άλλους Ελληνες στη φτωχοποίηση και στην αυτοκτονία. Φτάνει πια η υπερφορολόγηση και η υπερχρέωση σε βάρος των πιο αδύναμων από τους βολεμένους. 

 

danioliptes.gr