Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη είχε πει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ! Τώρα;

Οι εκλογές έφεραν ελπίζουμε κάτι διαφορετικό και καλύτερο για την Ελλάδα από την πολιτική της τραπεζοκρατίας, της παρασιτικής ελίτ διαπλεκόμενων επιχειρηματιών και πολιτικών και των συστημικών ΜΜΕ και λοιπών λακέδων, αλλά το ζητούμενο είναι τί θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ ως νέα κυβέρνηση για τα τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια υπερχρεωμένους και υπερφορολογημένους δανειολήπτες που έχουν γονατίσει από τις σχεδόν σε καθημερινή βάση άκυρες τοκογλυφικές πρακτικές των τραπεζών!

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος δηλώνει παρών στις εξελίξεις που διαμορφώνονται στη χώρα και παραμένει πιστός στην πάγια τακτική του να παραμένει απέναντι από τις τράπεζες και να καταγγέλλει διαρκώς και από κάθε φιλόξενο βήμα τις άκυρες, παράνομες και καταχρηστικές μεθόδους που ακολουθούν σε βάρος των δανειοληπτών. 

 

Το μήνυμα προς τις τράπεζες είναι ότι θα συνεχίσουν να βρίσκουν τον Σύλλογο απέναντί τους ανεξάρτητα αν τελικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τις χαλιναγωγήσει ή αν θα κάνει κωλοτούμπα και θα κάνει τα χατίρια τους, ακριβώς όπως έκαναν νωρίτερα οι μνημονιακές και μη κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ και λοιπά. 

 

Ο Σϋλλογος στέλνει μήνυμα στη Λούκα Κατσέλη, στη θητεία της οποίας ως υπουργού Οικονομικών επί Γιωργάκη Παπανδρέου εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται ο νόμος 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να φροντίσει να τιμήσει το όνομά της, με το οποίο τιμητικά αποκαλούμε όλοι εμείς οι δανειολήπτες αυτό τον ευεργετικό νόμο που μας προστατεύει από τις τοκογλυφίες των τραπεζών. 

 

Η κα. Κατσέλη και οι συνεργάτες της, από τους οποίους κάποιοι εξελέγησαν βουλευτές, πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να εκπροσωπήσουν στη Βουλή αυτούς που τους εξέλεξαν. Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η ακριβής πολιτική σχέση της κας. Κατσέλη και του νέου πρωθυπουργού, αλλά εφόσον κοινός στόχος τους είναι η οικοδόμηση μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και δικαιοσύνης περιμένουμε όχι να φέρουν ένα νέο νόμο για τα κόκκινα δάνεια κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα των τραπεζών όπως επιχείρησαν να κάνουν αρκετές φορές χωρίς επιτυχία οι υπηρέτες της τραπεζοκρατίας και του Μνημονίου σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αλλά είτε να ενισχύσουν τον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ώστε να διασφαλιστεί ότι προστατεύεται η περιουσία των δανειοληπτών είτε να εφαρμόσουν βοηθητικά μέτρα για τους δανειολήπτες. 

 

Ο Σύλλογος απευθύνει αίτημα προς τον ΣΥΡΙΖΑ να ικανοποιήσει το αίτημα των δανειοληπτών ως μόνη λύση για την πραγματική ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και όσων θα θελήσουν μελλοντικά να δανειστούν από τις τράπεζες. Να προχωρήσει στην άμεση εκκαθάριση όλων των δανειακών συμβάσεων με τη διαγραφή όλων των άκυρων, παράνομων και καταχρηστικών όρων δανεισμού που παραβιάζουν κατάφωρα το Σύνταγμα της Ελλάδος και την κοινοτική νομοθεσία. 

 

Αμεση και επιτακτική είναι η ανάγκη οι δανειολήπτες να ανακουφιστούν. Οχι μόνο οι υπερχρεωμένοι, ούτε μόνο όσοι έλαβαν δάνεια σε ελβετικό φράγκο αλλά το σύνολο των δανειοληπτών που έχουν υπογράψει δανειακές συμβάσεις με τις τράπεζες που περιέχουν παράνομους τοκογλυφικούς όρους. 

 

Ολες οι μεθοδεύσεις των τραπεζών που ας μην ξεχνάμε έλαβαν τουλάχιστον 211,5 δισ. ευρώ στη διάρκεια του Μνημονίου από την τσέπη των φορολογούμενων και των δανειοληπτών στην Ελλάδα και στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ευρωζώνης πρέπει να τιμωρούνται με υπέρογκα πρόστιμα και τα ποσά που θα συγκεντρώνονται να αποδίδονται σε όσους είδαν τις ζωές τους να τις κλέβουν η ελίτ και οι τράπεζες για να συντηρήσουν το παρασιτικό έκτρωμά τους που τόσα χρόνια εξουσίαζε -και ελπίζουμε να μη συνεχίσει να εξουσιάζει- την Ελλάδα. 

 

Ας σταθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο ύψος των περιστάσεων και μετά από την παραζάλη της μεθυστικής νίκης που ήταν κάτι αναμενόμενο αφού τόσο μεγάλοι προδότες πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κυβερνήσει ποτέ την Ελλάδα μετά από τη χούντα να φροντίσει να λύσει άμεσα τον γόρδιο δεσμό με τις τράπεζες. Δεν είναι τόσο δύσκολο. Απλά, θα πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση και εγρήγορση από τη Δικαιοσύνη. 

 

Ολα τα κόμματα στηρίζονται στις ψήφους των δανειοληπτών και επομένως δεν είναι δυνατόν κανείς να είναι επιλεκτικός, δηλαδή να λύνει μέρος του προβλήματος και όχι το όλο πρόβλημα που είναι η τοκογλυφία των τραπεζών. 

 

Οι κυβερνήσεις του Μνημονίου επιχείρησαν να δομήσουν το κράτος και ειδικά την εφορία ως άλλη τράπεζα, υπεφφορολόγηση, αδυναμία πληρωμής, κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων και εξανδραποδισμός. 

 

Οι δανειολήπτες ψήφισαν για να επιβιώσουν

 

Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητοι Ελληνες αντιμνημονιακό μπλοκ πρέπει άμεσα να λάβει μέτρα για την ανακούφιση των δανειοληπτών συνολικά και όχι επιλεκτικά. 

 

Η θέσπιση νέων νόμων δεν είναι τόσο απαραίτητη, ειδικά εφόσον δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειοληπτών, όσο το ότι πρέπει άμεσα να γίνει εκκαθάριση των άκυρων όρων δανεισμού από τις τράπεζες.  

 

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος θα φροντίσει να συμμετέχει σε όλες τις διεργασίες που στο εξής θα ακολουθήσουν με τις τράπεζες ώστε να διασφαλίσει ότι δεν πρόκειται να ληφθούν κι άλλα μέτρα σε βάρος των δανειοληπτών. 

 

Τόσα χρόνια, ο λαός ψήφιζε κόμματα που λάμβαναν μέτρα σε βάρος του. Είναι καιρός πλέον να συσπειρωθεί ο λαός γύρω από την εθνική ταυτότητα και όχι την κομματική. Η δημιουργία μιας αντιμνημονιακής υπερκομματικής κυβέρνησης είναι μια αισιόδοξη προοπτική για τον τόπο και τον λαό. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις σε βάρος του λαού παρά μόνο σε βάρος όσων λάμβαναν τόσο καιρό αποφάσεις σε βάρος του λαού και σε βάρος όσων αισχροκέρδισαν από αυτή την πολιτική. 

 

Ελπίζουμε ότι η ελπίδα θα έρθει και για τους δανειολήπτες. Οχι μόνο για στελέχη συγκεκριμένων κομμάτων και συγγενείς τους.

 

danioliptes.gr