Οι 5 άμεσες προκλήσεις της νέας κυβέρνησης

Οι πέντε προκλήσεις της νέας κυβέρνησης που κατά τον Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βόρειας Ελλάδας θα έπρεπε να αποτελούν προτεραιότητα. 

 

Αμεσα η νέα κυβέρνηση πρέπει να εργαστεί για να ανατρέψει όλες αυτές τις πολιτικές σε βάρος του λαού. 

 

Πρώτον: Να αλλάξει εκ βάθρων την φορολογική πολιτική, επιβάλλοντας φόρο επιτέλους στους εφοπλιστές, στην Εκκλησία, και λοιπούς πράγματι έχοντες με την ελπίδα ότι κάπως θα εξισσοροπηθεί αυτό το συνεχώς οξυνόμενο χάσμα πλουσίων-φτωχών.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η φορολογική μηχανή να λειτουργεί ρολόι και με διευθυντικά στελέχη που θα είναι αδέκαστα, δεν θα προέρχονται απαραίτητα από τον κομματικό μηχανισμό, και πάνω από όλα δεν θα λαδώνονται. 

 

Δεύτερον: Θα πρέπει να επιβληθεί στις τράπεζες και στην Τράπεζα της Ελλάδας. Το ξήλωμα των golden boys επιβάλλεται, το ίδιο και το ξήλωμα όλων των άκυρων, καταχρηστικών πρακτικών των τραπεζών σε βάρος όλων των πολιτών. Επιπλέον, η βοήθεια από το εξωτερικό δεν θα πρέπει να διοχετεύεται μέσω των τραπεζών, αλλά μέσω του κράτους σε όσους τα χρειάζονται και θα δημιουργήσουν και όχι στους τραπεζίτες για να συνεχίζουν την χλιδάτη ζωή τους σε βάρος ημών!

Οι τράπεζες πρέπει να είναι επιτέλους συνεργάσιμες με τους δανειολήπτες, με τον λαό και όχι οι δανειολήπτες και ο λαός να κάνουν ότι τους ζητούν οι τράπεζες. 

Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για τις εταιρίες που σήμερα έχουν τρόπο τινά μονοπώλιο στη χώρα, όπως οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών.  

 

Τρίτον: Στη φυλακή, στο πιο σκοτεινό μπουντρούμι, πρέπει να κλειστούν όλοι όσοι διέπραξαν οικονομικά εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού λαού. Η περιουσία τους πρέπει να αναδιανεμηθεί προς τους φτωχοποιημένους Ελληνες, την παιδεία, την υγεία και τομείς που συνιστούν βάση για ένα ποιοτικό βιοτικό επίπεδο ενός λαού. Αναδιανομή στην ίδια κατεύθυνση πρέπει να γίνει και για την περιουσία που παράνομα έκλεψαν οι τραπεζίτες από τον λαό. 

 

Τέταρτον: Αμεση καταπολέμηση της ανεργίας, πραγματική όμως καταπολέμηση με τη δημιουργία όχι μόνο νέων θέσεων εργασίας αλλά και με την αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιχείρησαν με επιτυχία σε πολύ μεγάλο βαθμό δυστυχώς να εξαφανίσουν. 

 

Πέμπτον: Τα προβλήματα σε κάθε επαγγελματικό κλάδο είναι γνωστά; Αν ναι, να λυθούν. Αν όχι τότε να γίνουν γνωστά και να λυθούν. 

 

danioliptes.gr