Σαν κλέφτης έφυγε ο Σαμαράς από το Μαξίμου

Δεν έφυγε νύχτα, αλλά έφυγε σαν κλέφτης ο Αντώνης Σαμαράς από το Μέγαρο Μαξίμου αποφεύγοντας να συναντήσει τον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο φαίνεται ότι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους όλοι οι υπερχρεωμένοι και υπερφορολογημένοι Ελληνες και ΕΛληνίδες ακόμη και εκείνοι που δεν τον ψήφισαν μήπως και ξεβρωμίσει τη χώρα από την κόπρο του Αυγεία. 

 

Η κίνηση του Σαμαρά είναι μια κίνηση που προδίδει ότι επρόκειτο περί συμμορίας γκάνγκστερ που επιδιώκει με διάφορα μηνύματα που στέλνει όπως η μη εμφάνισή του στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της πρωθυπουργίας Κάπως έτσι θα μπορούσε να μιλήσει ένας ψυχολόγος της Μαφίας. Ενας ψυχολόγος της ελληνικής γαιοκτημονικής τάξης πραγμάτων τί θα έλεγε;

Οι οικογένειες της ελίτ, οι άνθρωποι που χρόνια τώρα ρουφούσαν και ρουφάνε ακόμη το μεδούλι της οικονομίας του ελληνικού λαού που αγόγγυστα παλεύει για να παράγει και του βάζουν και εμπόδια για να μην παράγει περισσότερο από όσο εκείνοι θέλουν να του αρπάξουν, είναι υποτίθεται στο στόχαστρο της νέας κυβέρνησης. Golden boys, φοροφυγάδες, διαπλεκόμενοι καναλάρχες θαλασσοδανειζόμενοι, οι τραπεζίτες και οι καλύτεροι φίλοι τους τα ονόματα στη λίστα Λαγκάρντ, οι γιατροί που δουλεύουν με φακελάκια, όλοι οι δήθεν σεβάσμιοι αλλά στην πραγματικότητα μισητοί από τους πάντες διευθυντές δημοσίων υπηρεσιών που λαδώνονται μέχρι και για να πουν καλημέρα υποτίθεται ότι είναι στο στόχαστρο της κυβέρνησης. 

Παρασιτoδίαιτοι προϊστάμενοι που οδήγησαν δημοσίους υπαλλήλους στην εφεδρεία διότι έβγαζαν στη φόρα τα καμώματά τους και τα ίδια να συμβαίνουν ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα. 

 

Η κόπρος του Αυγεία πρέπει να καθαριστεί και οι καθαρίστριες ειδικά στο υπουργείο Οικονομικών έχουν πολύ δουλειά!

 

Ο Σαμαράς: 
 
● Αρνήθηκε συστηματικά να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών και να υποστεί τον θεσμοθετημένο κοινοβουλευτικό έλεγχο.
 
● Εμφανίστηκε ελάχιστα στο Κοινοβούλιο, ακόμη και σε έντονα φορτισμένες στιγμές. Κατά κανόνα προτιμούσε το… καφενείο της Βουλής.
 
● Κράτησε σε απόσταση τους βουλευτές και κορυφαία στελέχη του κόμματός του, προτιμώντας να συγχρωτίζεται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα με τους πολύ στενούς συνεργάτες και φίλους του, δημιουργώντας μεγάλο κενό επικοινωνίας και εμπιστοσύνης μεταξύ του ιδίου και μέρους της Ν.Δ.
 
● Δεν κάλεσε ποτέ τους αντιπολιτευόμενους πολιτικούς αρχηγούς – και κυρίως τον τότε πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργό – για ενημέρωση σε κρίσιμα θέματα της πολιτικής ατζέντας.
 
● Δεν δέχθηκε να εκτεθεί σε τηλεμαχία με τους πολιτικούς αντιπάλους του πριν από τις εκλογές.
 
● Ακύρωσε συνέντευξή του σε μεγάλο ΜΜΕ – κατά τις φήμες, επειδή δεν του επέτρεψαν να ελέγξει τη λίστα με τις ερωτήσεις!
 
● Προτίμησε, αντιθέτως, μονολόγους τύπου «διαγγέλματος» και μια άθλια στημένη συνέντευξη, την οποία διηύθυνε ο ίδιος εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τη ΝΕΡΙΤ.
 
Όλα τα παραπάνω ήταν απολύτως ενδεικτικά δείγματα της νοοτροπίας και της λειτουργίας του κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής θητείας του.
 
Σε κάποιες περιπτώσεις είχε το δικαίωμα να διαχειριστεί τον εαυτό του και το κόμμα του όπως εκείνος έκανε κέφι, στον βαθμό μάλιστα που το κόμμα αυτό συνέχιζε να τον διατηρεί στην προεδρία του. Όμως δεν θα μπορούσε να είναι στο χέρι και στο κέφι του – και αποτελεί ευθεία απαξίωση των θεσμών – ούτε η περιφρόνηση προς το κοινοβούλιο ούτε η άρνησή του να παραδώσει την πρωθυπουργία στον διάδοχό του.
 
● «Αρχή άνδρα δείκνυσι» (η άσκηση εξουσίας δείχνει την ποιότητα του ανδρός) κατά τον Σοφοκλή.
 
● «Προς γαρ το τελευταίο εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται» («Σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται κάθε στοιχείο του παρελθόντος μας») κατά τον Δημοσθένη.
 
● «Τα στερνά τιμούν τα πρώτα» κατά τη λαϊκή σοφία.
 

Ο Σαμαράς με τη στάση του θυμίζει άνθρωπο που προτιμά να ρίξει την χωρα σε εμφύλιο, παρά να οδηγηθούν οι δικοί του στην δικαιοσυνη.

Εδω θα πρεπει να προσέξει η νέα κυβερνηση και να μην δώσει τις αφορμές στους θεομπαίχτες αλλά να τιμωρήσει θεσμικά, σκληρά και αποφασιστικά όσους ενεπλακησαν σε σκάνδαλα. Μην κάνουν βημα πισω, μην την πατήσουν οπως ο Κωστας Καραμανλης το 2004. Θα έχουν την τύχη του.

 

Ο Λογιστικός Έλεγχος του χρέους είναι αναγκαίος, Θα πρέπει να φθάσουμε στις ρίζες του προβλήματος, τα στοιχεία υπάρχουν. Μπορούμε να μάθουμε σε ποιές τσέπες και με ποιό τρόπο πήγανε τα λεφτά του λαού.

 

Οι βουλευτές δεν θα πρέπει να μένουν στο απυρόβλητο, υπάρχει ακόμα ο νόμος Βενιζέλου «περί ευθύνης υπουργών. Εχουμε πολιτικούς που έχουνε παίξει ρόλο στο πρόβλημα της Ελλάδας, αυτοί δεν θα πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι …..εξεταστικές επιτροπές για όλα τα σκάνδαλα τώρα!

 

Η δικαιοσύνη, όταν οι πολιτικοί της Ελλάδας κάνανε «ταχυδακτυλουργίες, που βρισκότανε (;)
.. κάθαρση της δκαιοσύνης λοιπόν ..

 

Πολύ δουλειά για τις…καθαρίστριες!

 

Από τον ταχυδακτουλουργό Κώστα Σημίτη που με την είσοδο του ευρώ στην Ελλάδα, οι τιμές έγιναν πανάκριβες και τα εισοδήματα έμειναν τα ίδια μέχρι τον Αντώνη Σαμαρά, οι καθαρίστριες έχουν πολύ δουλειά.

 

Θυμάστε έρευνες της Γιούροστατ που έδειχναν ότι στην Ελλάδα υπάρχει η μεγαλή διαφορά στην τιμή στο παλιό εθνικό νόμισμά της, τη δραχμή, και στο ευρώ σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ευρωζώνης. 

 

Για αυτή την αισχροκέρδεια δεν τιμωρήθηκε τότε κανείς! 

 

Ο Κώστας Καραμανλής πήρε την απόφαση, με λεφτά από την τσέπη του Ελληνα φορολογούμενου να καλύψει τις ζημιές των τραπεζιτών που έπαιζαν σε δομημένα ομόλογα και αλλού τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζόμενων και συνταξιούχων. Οι ανακεφαλαιοποιήσεις κατέστησαν πανίσχυρες πλην όμως πιο τσιγγούνες τις τράπεζες και τον λαό φτωχότερο και με την ανεργία να αχνοφαίνεται, διότι οι τράπεζες έπαψαν να δίνουν δάνεια εδώ και εκεί. 

 

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναγνώρισε την παράνομη ενέργεια του Καραμανλή και τί έκανε, μας έβαλε στο Μνημόνιο μέσω του Ανδρέα Γεωργίου που παραμένει διευθυντής στην ΕΛΣΤΑΤ και παρουσίασε άλλα αντ’ άλλων στοιχεία. Ακολούθησαν μια σειρά υποθέσεων σκανδάλων ολκής: ομόλογα, υποβρύχια, χρέη, λίστα Λαγκάρντ ασυδοσία και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο άνθρωπος των golden boys καθ όλη αυτή την περίοδο ήταν ο υπουργός Οικονομικών. .
 

Ο Παπανδρέου στην πορεία με τα ενυπόθηκα δάνεια αναγνωρίζει τα χρεη σαν υπόθεση του ελληνικού κράτους, …βάζει την Ελλάδα ακόμα περισσότερο στο ντορβά …. για να καλύπτει η Ελλάδα τα χρέη των ιδιωτικών εταιρειών, των …… τραπεζών  Η συνέχεια σε όλους γνωστή
Κυβερνήσεις Παπαδήμα, Σαμαρά-Βενιζέλου, ψηφίζουν νέα μνημόνια ……… συνεχίζουν την ίδια πολιτική και φυσικά συγκαλύπτουν τους προηγούμενους διαπλεκόμενους, διεφθαρμένους, ανθρώπους που τρώγανε με επαγγελματικό τρόπο το μεδούλι μαζικά των καλαθιών της νοικοκυράς στην Ελλάδα μέχρι που δεν τους άφησαν καλάθι. 

 

Είναι τυχαίο άραγε που οι νέοι εξουσιαστές όλων ημών, ελπίζουμε για το καλό μας αυτή τη φορά κι όχι για το καλό των τραπεζών, των διαπλεκόμενων, των τζακιών των νεολαδέμπορων, βρήκαν ένα άδειο πρωθιυπουργικό μέγαρο;

 

Χωρίς προσωπικό, με άδειο το… χρηματοκιβώτιο, με άδεια τα συρτάρια, χωρίς φρουρά, με σβησμένους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χωρίς χαρτί, χωρίς στοιχειώδη είδη υγιεινής: «Τα πήραν όλα και έφυγαν. Έψαχνα μία ώρα για να βρω σαπούνι», έλεγε στους συνεργάτες του ο πρωθυπουργός περιγράφοντας τις πρώτες του εντυπώσεις από το πρωθυπουργικό γραφείο.

 

Προφανώς δεν είχαμε να κάνουμε με ελληνικές κυβερνήσεις αλλά με τους μεγαλύτερους ληστές που εξουσίασαν ποτέ την Ελλάδα. 

 

danioliptes.gr