Τόσα… και άλλα τόσα

Δεν φτάνουν τα έξοδα φακέλου που αυθαίρετα και παράνομα φορτώνονται στον δανειολήπτη και το δάνειό του από τις Τράπεζες. Όχι!

Οι Τράπεζες, θέλουν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι, οπως ο χειρότερος τοκογλύφος του Μεσαίωνα. Και υποχρεώνουν και πάλι αυθαίρετα, τους δανειολήπτες να ακριβοπληρώνουν ακόμη και την φωτοτυπία των οφειλών και της σύμβασης που έχουν υπογράψει με την Τράπεζα, αντίγραφα των οποίων του είναι απαραίτητα όπως έκρινε ο κος Σταθάκης, προκειμένου να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του.

Με τον τρόπο αυτόν, επιχειρούν να επιτύχουν δύο στοχεύσεις. Πρώτη από αυτές, να γδάρει για μια ακόμη φορά το θύμα της. Δεύτερη, να τον παρεμποδίσει από οποιαδήποτε άσκηση οποιουδήποτε νομίμου δικαιώματος του έναντι της αρπακτικής πολιτικής της Τράπεζας. Διότι, πολύ απλά, ακόμη κι αυτό το αυθαίρετο ποσόν των 15, 20, ή 25 ευρώ, είναι δύσκολο να το έχει ο δυστυχής και δύσμοιρος δανειολήπτης, όταν κατά μέσο όρο ο καθένας έχει τρία δάνεια.

Πρώτη στο χορό της αυθαιρεσίας, η διαβόητη Αγροτική. Σέρνει αυτόν τον χορό, ακολουθούμενη από τις υπόλοιπες Τράπεζες, υπό την επίνευση της Κεντρικής Τράπεζας και του Διοικητή της.
Οι καταγγελίες πέφτουν βροχή από τους απελπισμένους δανειολήπτες . Οι υπεύθυνοι των Τραπεζών, κάνουν τους ανήξερους, δείχνουν προς τα πάνω και το δάχτυλο υψώνεται από τον ειδικό εκκαθαριστή μέχρι τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το ζήτημα είναι ότι ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, ήδη συγκεντρώνει καταγγελίες. Και κάποιοι μιλούν και για αυτόφωρα, που αφορούν εκβιασμό εκ μέρους των τραπεζικών στελεχών.

Ας έχουν υπόψιν τους οι τραπεζικοί κατσικοκλέφτες ότι θα τους πιάσουν με τη γίδα στην πλάτη. Και οι δανειολήπτες, ότι δεν είναι μόνοι τους.

 

danioliptes.gr