Μαριέττα Γιαννάκου: «Στο χείλος του γκρεμού η Νέα Δημοκρατία»

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού είπε η Μαριέττα Γιαννάκου την επομένη της αναβολής των εσωκομματικών εκλογών στην αξιωματική αντιπολίτευση και της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει η ίδια μεταβατική πρόεδρος μετά από επιλογή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του Mega η κ. Γιαννάκου ανέφερε ότι «είναι παρακμιακά φαινόμενα», επισημαίνοντας ότι η πρόταση για να βοηθήσει το κόμμα στο μεταβατικό αυτό στάδιο είναι ένα «βαρύ φορτίο» το οποίο θα αναλάμβανε μόνο εφόσον αυτό γινόταν αποδεκτό από τους υποψηφίους αλλά και από τα θεσμικά όργανα.
 

Επισήμανε ότι το θέμα της εκλογής του νέου αρχηγού πρέπει να συνεχιστεί και να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό εξασφαλίζοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις ώστε να μην προκύψουν αμφισβητήσεις.
 

Τάχθηκε μάλιστα υπέρ της σύγκλησης της ΚΟ της ΝΔ που είναι όπως είπε το υπ’ αριθμόν ένα θεσμικό όργανο.
 

Σε ερώτηση για πιθανή ανάμειξη του Κώστα Καραμανλή υπενθύμισε ότι τον Φεβρουάριο  είχε επισκεφθεί τον πρώην πρωθυπουργό μαζί με άλλα στελέχη και του είχε προτείνει να επανέλθει στα πράγματα «διότι υπάρχει μια εμπιστοσύνη των νεοδημοκρατών». Ωστόσο είπε ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο.

 

TO BHMA