Όλοι στον Στουρνάρα

Από το γραφείο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, έχουν περάσει το τελευταίο διάστημα όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

 

Μέχρι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος συνάντησε το Γ. Στουρνάρα, τη περασμένη Παρασκευή, στο πλαίσιο των εγκαινίων έκθεσης ζωγραφικής. Και φυσικά, δεν υπάρχει περίπτωση οι δύο άντρες να μην συζήτησαν την οικονομική κατάσταση της χώρας, ούτε και ο Γ. Στουρνάρας να μην εξέθεσε στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις κινήσεις και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να ορθοποδήσει η οικονομία της χώρας και να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη.

 

Και έτσι ο κεντρικός τραπεζίτης αναδεικνύεται στον πιο ισχυρό οικονομικό, αλλά και πολιτικό παράγοντα της χώρας, καθώς πότε παρασκηνιακά και πότε φανερότατα συμβουλεύει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και κάνει παραινέσεις για να τα βρουν τα κόμματα μεταξύ τους για να μην κινδυνέψει η χώρα. Πάντα βέβαια τυχαίνει οι απόψεις του Γ. Στουρνάρα να ταυτίζονται με τις απόψεις των δανειστών και τα μέτρα που θέλουν να πάρει η κυβέρνηση για να ορθοποδήσει το τραπεζικό σύστημα και να φύγει από τη μέση ο βραχνάς των κόκκινων δανείων που στέκεται εμπόδιο στο να σταθεροποιηθεί και να εξυγιανθεί το τραπεζικό σύστημα.

 

Και οι δανειολήπτες, που βλέπουν το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» να ξεχνιέται απ’ όλους, παραμένει μόνος τους απέναντι σε τράπεζες, distress funds και δανειστές να παλεύει για να μη χάσει το σπίτι του και μείνει στο δρόμο, θυσία στο βωμό του υγιούς τραπεζικού συστήματος. 

 

danioliptes.gr