Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε… πρόσφυγες και τους επενδυτές

Πέρσι τον Μάρτιο ήταν ο Βαρουφάκης που δήλωνε πως δεν χρειαζόμαστε τα λεφτά των δανειστών αλλά μια καλή πολιτική συμφωνία και ο Φλαμπουράρης που έλεγε πως θα πληρώσουμε το ΔΝΤ με… αέρα.

 

Τελικά, αφού η κυβέρνηση τζογάρισε αρκετά, οδήγησε τη χώρα στο νέο Μνημόνιο, για να μπορεί να πληρώσει τόσο το ΔΝΤ όσο και μισθούς – συντάξεις.

Αν και έχουν περάσει δέκα μήνες, η κυβέρνηση δείχνει ακόμη να μην μπορεί να συνειδητοποιήσει τι χρειάζεται για να επανεκκινηθεί έστω και σιγά σιγά η πραγματική οικονομία. Τώρα οι υπουργοί θεωρούν πως δεν χρειάζονται χρήματα ιδιωτών επενδυτών για να έρθει η ανάπτυξη. 

Πώς το είχε πει ο πρωθυπουργός στον Μπιλ Κλίντον στη συνάντησή τους τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ;

 

«Είμαι εδώ για να επιβεβαιώσω την πρόθεσή μας να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα». Η αλήθεια είναι πως έχει δημιουργηθεί συνωστισμός επενδυτών και επιχειρήσεων στα σύνορα της χώρας μας. Το αρνητικό για την οικονομία είναι πως όλοι ψάχνουν διέξοδο διαφυγής…

Λαμπρό παράδειγμα η φυγή των Καναδών από τις Σκουριές. Αλλά και οι χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις που τρέχουν να μετακομίσουν στη Βουλγαρία για να γλιτώσουν τα νέα αυξημένα χαράτσια σε φόρους και εισφορές.
 

Γιάννης  Τσαπρούνης, e-typos