Το 20% των δανειοληπτών που δεν πληρώνουν τα κόκκινα ή μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους, δεν είναι φτωχοί ή άνεργοι άνθρωποι, ούτε χαμηλοσυνταξιούχοι.

 

Πρόκειται για άτομα που έχουν λεφτά, αλλά συστηματικά δεν πληρώνουν τα δάνειά τους. Αυτό με στοιχεία της ίδια της Τράπεζας της Ελλάδος. Τους οποίους η ΤτΕ τους ονομάζει «στρατηγικούς κακοπληρωτές». Έχουν 20% μερίδιο στο 50% των κόκκινων δανείων που αγγίζουν στη χώρα μας τα 100 δις ευρώ.

Το ερώτημα βέβαια είναι, γιατί δεν τους κυνηγάει όλους αυτούς η ΤτΕ ή η ελληνική κυβέρνηση; Γιατί τους αφήνουν ελεύθερους, ενώ αποδεδειγμένα έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα δάνειά τους, αλλά απλά δεν το κάνουν; Γιατί δεν γίνεται άρση της ασυλίας των τραπεζικών στελεχών και των στελεχών όλων αυτών των επιχειρήσεων, των κομμάτων και των ΜΚΟ που πήραν τα θαλασσοδάνεια με εγγύηση τίποτα άλλο παρά αέρα και δεν τα πληρώνουν. Τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι δύο μόνο από αυτούς τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Κάποιοι είναι μεγαλοεκδότες και καναλάρχες, που μέσα από τις εφημερίδες και τα κανάλια τους λένε ψέματα στον κόσμο ότι για όλα φταίνε οι δανειολήπτες που έχουν πάρει ένα σπίτι και δεν πληρώνουν το δάνειό τους. Δεν λένε πόσοι από αυτούς είναι άνεργοι, ή χαμηλοσυνταξιούχοι.

Αντ’ αυτού έχουν εξαπολύσει ένα πόλεμο κατά των δανειοληπτών για να πείσουν τη κοινή γνώμη ότι είναι αυτοί οι δανειολήπτες που φταίνε για όλα. Για την οικονομία, για τη κατάσταση των τραπεζών. Και βγάζουν συνέχεια το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος λέει τα ίδια πράγματα. Χωρίς όμως να λέει ότι είναι αυτός ο ίδιος που ως υπουργός Οικονομικών έβγαλε το νόμο για την ασυλία των τραπεζιτών και των στελεχών των κομμάτων και των φαντασμάτων ΜΚΟ, που αφειδώς οι τράπεζες τους μοίραζαν εκατομμύρια, που ποτέ δεν πρόκειται να γυρίσουν στα ταμεία των τραπεζών.
Να σταματήσει κάποια στιγμή αυτή η σπέκουλα κατά των ανθρώπων που δεν έχουν και δεν μπορούν να πληρώσουν. Κι ας βγάλουν στη φόρα τα ποσά και τα ονόματα όλων αυτών των στρατηγικών κακοπληρωτών, για να μάθει ο κόσμος ποιοι ευθύνονται πραγματικά.

 

danioliptes.gr