30 Μαρτίου 2023

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Απεργιακό μπλακάουτ μετά το Πάσχα για το ασφαλιστικό.

1 min read

Πανελλαδικό απεργιακό μπλακάουτ προετοιμάζεται για αμέσως μετά το Πάσχα, όταν αρχίσει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του ασφαλιστικού – φορολογικού νομοσχεδίου. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προσανατολίζονται στην προκήρυξη 48ωρης πανεργατικής απεργίας μόλις αρχίσει η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, που προσδιορίζεται για μετά το Πάσχα. Παρόμοιες αποφάσεις έχει πάρει και η Πανελλήνια Ναυτεργατική Ομοσπονδία. Από την πλευρά τους, οι αγρότες ετοιμάζονται να κατέβουν στην Αθήνα.

Παράλληλα την παράταση της πανελλαδικής αποχής τους μέχρι τις 7 Μαΐου αποφάσισαν σε νέα συνεδρίασή τους οι δικηγόροι, ενώ η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων εκτιμά ότι οι προτεινόμενες διατάξεις του νομοσχεδίου εξακολουθούν να οδηγούν σε δήμευση το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος των δικηγόρων.

Εξάλλου από τις αρχές του Ιανουαρίου απέχουν οι μηχανικοί της χώρας από τη συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Εργων και Μελετών, με απόφαση του ΤΕΕ. Από τη Μεγάλη Δευτέρα, μάλιστα, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αναστέλλει τη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος Υπολογισμού και Διαχείρισης Αμοιβών Μηχανικών. Επιστολή προς τους βουλευτές μηχανικούς απέστειλε χθες ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, χαρακτηρίζοντας «αιτία πολέμου» τυχόν υπερψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Δυναμικά έχουν αντιδράσει και οι οικονομολόγοι, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί. Με αποφάσεις τους το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας και η Πανελλήνια Ενωση Φοροτεχνικών απέχουν από κατάθεση φορολογικών δηλώσεων μέχρι και τις 6 Μαΐου.

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας καλεί τα μέλη του γεωτεχνικούς, γεωπόνους, γεωλόγους, δασολόγους, κτηνιάτρους και ιχθυολόγους να απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων αποφάσισε την πανελλαδική αποχή των συμβολαιογράφων από την άσκηση των καθηκόντων τους από την Τετάρτη 4 Μαΐου έως και την Παρασκευή 6 Μαΐου.

Σε καταλήψεις προχωρούν την Πέμπτη 5 Μαΐου στους ΧΥΤΑ, στα δημοτικά γκαράζ, στα δημαρχεία και σε όλα τα δημοτικά κτίρια. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ εκφράζοντας την αντίθεσή της στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο καλεί τους συλλόγους εργαζομένων στους δήμους σε μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία που θα κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

CNN Greece