Νούι: Στα σκαριά νέες προτάσεις για τα «κόκκινα» δάνεια

Oι τράπεζες της ευρωζώνης πρέπει να μειώσουν τα λειτουργικά κόστη και να ενισχύσουν τους ισολογισμούς τους, δήλωσε την Τρίτη η επικεφαλής του εποπτικού βραχίονα της ΕΚΤ, Daniele Nouy, προσθέτοντας πως θα κατατεθούν νέες προτάσεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών της ευρωζώνης ανέρχονται στα 900 δισ. δολάρια, περίπου μια δεκαετία μετά το ξέσπασμα της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

«Έχουμε πολύ δουλειά ακόμα να κάνουμε για την αντιμετώπιση στοιχείων ενεργητικού από προηγούμενες χρήσεις (legacy assets), ειδικά των μη εξυπηρετούμενων δανείων και θα επανέλθουμε γρήγορα με συγκεκριμένες προτάσεις» σημείωσε η κα. Nouy.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη χρονιά η ΕΚΤ συγκρότησε μια task force για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Η ομάδα αναμένεται να δημοσιεύσει ορισμένα από τα ευρήματα της στα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κα. Nouy αναγνώρισε πως τα αρνητικά επιτόκια της ΕΚΤ πιέζουν τα κέρδη των τραπεζών, αλλά τόνισε πως τα τραπεζικά ιδρύματα επωφελούνται από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.

Deal News