28 Ιανουαρίου 2023

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Η κυβέρνηση πετάει εκατομμύρια σε ενοίκια

1 min read

Τη στιγμή που ο ελληνικός λαός κοντεύει να σκίσει τις τσέπες του χώνοντας το χέρι όλο και πιο βαθιά μπας και βρει κανένα ψιλό για να επιβιώσει, τη στιγμή που η ανεργία βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη, τη στιγμή που πέφτει τσεκούρι στις συντάξεις και μειώνονται οι μισθοί, τη στιγμή που οι δανειολήπτες κινδυνεύουν να χάσουν τις κύριες κατοικίες τους και να βρεθούν στο δρόμο με τα παιδιά τους, τη στιγμή που από 1-6-2016 επιβάλλονται νέοι φόροι σε όλα τα προϊόντα, αποτελεί πρόκληση, ντροπή και όνειδος ότι η κυβέρνηση, αντί να κάνει συμμάζεμα των δαπανών της, σκορπάει ασύστολα χρήματα σε ιδιώτες για να νοικιάζει κτήρια για τις υπηρεσίες των υπουργείων της.

Θυμίζει περισσότερο τους Λουδοβίκους της Γαλλίας και τις Βερσαλλίες, παρά σύγχρονη έννομη χώρα αυτή η επίδειξη πλούτου από τη κυβέρνηση, τη στιγμή που ο λαός πεινάει. Το μόνο που δεν μας είπε ακόμα ο Α.Τσίπρας είναι να φάμε παντεσπάνι.

Το δημόσιο χαρίζει πάνω από 100 εκατ. ευρώ το χρόνο – πολλά από αυτά σε ιδιώτες – για να νοικιάζει κτήρια για τα υπουργεία του, τη στιγμή που θα έπρεπε να συμμαζέψει τις υπηρεσίες του και να κάνει αυτό που ζητάει από τους φορολογούμενους. Οικονομία και μείωση δαπανών.

Δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες φορολογούμενοι, μετά από έξι χρόνια επιβολής όλο και αυστηρότερων μέτρων, να βλέπουν το δημόσιο να σκορπάει τους δικούς τους φόρους, το δικό τους υστέρημα, τα δικά τους λεφτά, σε 604 κτήρια για υπηρεσίες μόλις 15 υπουργείων και μόνο μέσα στην Αττική. Αυτό δείχνει περίτρανα ότι η κυβέρνηση πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων ακόμη και τις υποσχέσεις για συμμάζεμα των κρατικών δαπανών μέσω των ενοικίων των δημοσίων υπηρεσιών. Περί τα 604 κτίρια εκ των οποίων τα 263 ανήκουν σε ιδιώτες, με το ετήσιο κόστος για τα ενοίκια να ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ φιλοξενούν όπως διαβάζουμε στον Τύπο, υπουργεία και υπηρεσίες. Κι όλα αυτά ενώ υπάρχουν αναξιοποίητα δεκάδες κτίρια του δημοσίου. Και εκτός αυτού, γίνεται και το εξωφρενικό να υπάρχουν και κτήρια που ανήκαν στο δημόσιο, αλλά τα πούλησε και τώρα τα νοικιάζει.

Μόνο μέσα στην Αττική, τα υπουργεία νοικιάζουν: Εσωτερικών 18 κτήρια, Οικονομικών (εξαιρούνται οι εφορίες) 102,

Εξωτερικών 12, Αμύνης 24, Ανάπτυξης 31, Παιδείας 15, Μεταφορών/ Δημοσίων έργων 55, Περιβάλλοντος 23, Υγείας 13,

Αγροτικής Ανάπτυξης 13, Δικαιοσύνης 2, Προστασίας του πολίτη 24, Τουρισμού/ Αθλητισμού (περιλαμβάνονται ομοσπονδίες, εγκαταστάσεις κτλ.) 266, Θαλασσίων υποθέσεων και Ναυτιλίας 2, Γραμματεία πρωθυπουργού 4.

Μόνο ένα πράγμα μπορεί να πει κανείς. Ντροπή και αίσχος.

danioliptes.gr 

 

 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.