28 Ιανουαρίου 2023

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Όνειρο θερινής νυκτός η ανάπτυξη

1 min read

Η πολλάκις εξαγγελθείσα ανάπτυξη επιτέλους έρχεται. Μόνο που έρχεται για τους ξένους επενδυτές και για όσους βουλευτές θέλουν να βγάλουν τα λεφτά τους σε off shore εταιρείες και σε φορολογικούς παραδείσους. Για όλο τον υπόλοιπο ελληνικό, το μόνο που έρχεται, από αύριο κιόλας, είναι η φοροκαταιγίδα των αυξήσεων σε μία σειρά από βασικά είδη διατροφής και επιβίωσης. Κάτι που σημαίνει ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι και οι χιλιάδες των δανειοληπτών που προσπαθούν να σώσουν τη κύρια κατοικία τους από τα distress funds, θα αναγκαστούν να σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι. Ή να του κάνουν κι άλλη τρύπα, γιατί πλέον οι δυνατότητες τελείωσαν.

Μόνο ανάπτυξη δεν βλέπουν τα εκατομμύρια των Ελλήνων. Η ανάπτυξη έχει γίνει σαν εκείνη τη παλιά πολιτική ρήση για το «φως στο τούνελ, που όλο το βλέπαμε να έρχεται και ποτέ δεν ερχόταν. Και ούτε ήρθε ποτέ. Απλά, η πολιτική και οι πολιτικοί, φρόντισαν να αλλάξουν το σύνθημα γιατί πια χρησιμοποιήθηκε επί πάρα πολλά χρόνια και πλέον ξέφτισε.

Αντίθετα, αυτό που ήρθε και δεν σταματάει να έρχεται στη ζωή μας είναι η ανεργία, η φτώχεια και η ανέχεια.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε όμως μόνο για την Αθήνα, το 62% των αστέγων είναι Έλληνες. Στη συντριπτική τους πλειονότητα (85,4%) είναι άντρες. Το μεγαλύτερο μέρος (57%) των αστέγων ανήκει στη δυναμική ηλικιακή ομάδα 35-55. Μεγάλο ποσοστό οδηγήθηκε στον δρόμο την τελευταία 5ετία (71%) και τον τελευταίο χρόνο το 21,7%. Το 29% δηλώνει ότι δεν θέλει να μετακινηθεί σε κάποια δομή φιλοξενίας. Το 41,2% των αστέγων δηλώνουν ότι κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών, το 7,3% χρήση αλκοόλ και το 2% και των δύο. Το 47% δηλώνει ως αιτία που είναι άστεγος, την απώλεια της εργασίας του. Πρόκειται μάλιστα για έρευνα που χρηματοδότησε η Νορβηγική κυβέρνηση και οι υπόλοιπες χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Τώρα δηλαδή κατάλαβαν επιτέλους τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Κατάλαβαν ότι οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες όπως θέλουν να τους παρουσιάζουν, αλλά είναι άνεργοι και άστεγοι στη μεγάλη πλειοψηφία τους;. Κατάλαβαν ότι με τα μέτρα που ζητούν οι πλούσιες χώρες και οι δανειστές, το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους; Κι αν το κατάλαβαν, τι πρόκειται να κάνουν γι αυτό; Θα κάνουν κάτι άλλο εκτός από έρευνες;

Γιατί αυτή είναι η ανάπτυξη που επιβάλλουν και οραματίζονται για τη χώρα οι κκ Τσίπρας, Τσακαλώτος και Σταθάκης.

Επιβολή νέων φόρων και αύξηση της φορολογίας, αύξηση τη ανεργίας, αύξηση του αριθμού των αστέγων, αύξηση των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας, αύξηση των κόκκινων δανείων που θα πουληθούν σεdistress funds. Οι μόνες μειώσεις που επιβάλλουν αφορούν μισθούς και συντάξεις.

Κι λέει – χωρίς να ντρέπεται –  ο Γιώργος Κατρούγκαλος ότι μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς καφέ και τσιγάρο, αλλά δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα. Κι ας λέει επίσης ότι η κυβέρνηση παίρνει πολλά από τους λίγου και λίγα από τους πολλούς. Η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Γιατί οι λίγοι, οι έχοντες, έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. Οι πολλοί, οι μη έχοντες, δεν έχουν πλέον άλλη δυνατότητα. Ας δει τα αποτελέσματα της παραπάνω έρευνας ο Γ. Κατρούγκαλος. Ας δει ότι αυξάνεται ο αριθμός των αστέγων και ο αριθμός αυτών που βρέθηκαν άστεγοι λόγω ανεργίας. Σε λίγο, στον αριθμό αυτό θα προστεθούν κι αυτοί που θα βρεθούν στο δρόμο επειδή η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να μπορέσουν οι τράπεζες και τα distress funds να αρπάξουν όσο το δυνατόν πιο εύκολα, πιο γρήγορα και πιο φτηνά τα σπίτια των Ελλήνων δανειοληπτών. Κι αφού καθάρισαν με τα σπίτια, τώρα ανοίγουν το δρόμο για την αρπαγή και των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ο Γ.Σταθάκης άνοιξε ήδη το δρόμο στα distress funds για να γίνει αυτό. Όχι και σε κάποια. Σε όλα. Από όπου γης μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα εταιρείες για να αρπάζουν σπίτια και επιχειρήσεις χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό. Κι ο νόμος Σταθάκη, που έθετε όρους στο ποιες εταιρείες θα μπορούν να έρχονται και ποιες όχι, έμεινε πραγματικά γράμμα κενό, καθώς, πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι στην υπογραφή του υπουργού, ο νόμος καταργήθηκε.

Και θα καταστήσει τους Έλληνες αυτή η κυβέρνηση δούλους των ξένων δήθεν επενδυτών, με μισθούς 400 και 500 ευρώ μικτά στη καλύτερη των περιπτώσεων, για να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα και ασφάλιση και να πρέπει να πληρώνουν τις ασφαλιστικές εταιρείες από αυτά τα πενιχρά χρήματα για να έχουν φάρμακα και περίθαλψη. Αυτή είναι η ανάπτυξη που οραματίζονται οι κκ Τσίπρας, Τσακαλώτος και Σταθάκης. Και σιγά σιγά την φέρνουν στη ζωή μας, υποθηκεύοντας παράλληλα το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας και των εγγονιών μας για τα επόμενα 99 χρόνια.

danioliptes.gr

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.