1 Φεβρουαρίου 2023

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Η Βουλή πιστή στις επιθυμίες των δανειστών

1 min read

Mε μια απ τις πολλές ντροπολογίες που ψήφισε, μεταβίβασε στο νέο υπερταμείο της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου τα τουριστικά ακίνητα του ΕΟΤ.

Η τουριστική χώρα, που φιλοδοξεί να φιλοξενεί 30 εκατομ.τουρίστες το χρόνο, επί 12 μήνες, ανίκανη να εκμεταλλευτεί τους οικονομικούς θησαυρούς της ενέταξε χτες με τροπολογία στη Βουλή στο νέο υπερταμείο για προσφορά σε ξένους και για 99 χρόνια την περιουσία του ΕΟΤ!

Πού να το φανταστεί ο εμπνευσμένος Κωνσταντινίδης και η ομάδα του, όταν έφτιαχναν τη δεκαετία του ’60 τα αρχιτεκτονικά τους διαμάντια στα ωραιότερα σημεία της χώρας, τα περίφημα Ξενία, ότι μια μέρα θα ερήμωναν, θα εγκαταλείπονταν και στο τέλος, αντί να τα εκμεταλλεύονται οι Έλληνες για να πλουτίζει ο τόπος, θα βγαίναν στο σφυρί στους ξένους για να πλουτίσουν αυτοί απ το δικό μας τόπο.

Πού να φανταστούν οι τεχνικές υπηρεσίες, που έφτιαξαν τις μαρίνες της χώρας με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή της Μεσογείου και τα πιο πρόσφορα νερά για σκάφη, ότι μια μέρα τις μαρίνες θα τις εκμεταλλεύονταν οι ξένοι, κι οι Έλληνες θα εισπράτταν ένα νοίκι – και αν -κι όλος ο φυσικός τους πλούτος θα πλούτιζε με εκατομμύρια τις τσέπες ξένων.
Που να φανταζόταν ο Ευρωπαίος και ο Αμερικάνος και ο Ασιάτης, που έρχονταν εδώ με ανοιχτό το στόμα σ αυτή την ομορφιά, ότι μια μέρα θα ’χαν την ευκαιρία να γίνουν πλούσιοι απ αυτήν κι οι ιδιοκτήτες της θα γίνονταν απλώς οι υπηρέτες.

Η χτεσινή Βουλή, πιστή στις επιθυμίες των δανειστών, με μια απ τις πολλές ντροπολογίες που ψήφισε μεταβίβασε στο νέο υπερταμείο της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου τα τουριστικά ακίνητα του ΕΟΤ, που τα εκμεταλλευόταν κατ όνομα μόνο, αφήνοντάς τα να βαλτώνουν. Τώρα μπορούν να πουληθούν σε ξένους έναντι χρέους και πινακίου φακής.
Η περιουσία που μεταβιβάστηκε χτες προς πώληση ή εκμετάλλευση από ξένα κεφάλαια, αφού το ελληνικό κράτος και τα ελληνικά κεφάλαια είναι ανίκανα να παραγάγουν πολιτισμό και πλούτο, είναι κατ αρχήν η παρακάτω:

31 Ξενία
136 Παραλίες
27 μεγάλες εκτάσεις
26 Τουριστικά Περίπτερα
20 Ιαματικές πηγές
12 Campings
7 μαρίνες
6 Νησίδες
3 Χιονοδρομικά κέντρα
2 Συνοριακοί σταθμοί
4 Αρχοντικά
2 …Μνημεία
Ένα Σπήλαιο!

Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία του ΕΟΤ, επομένως του ελληνικού λαού, αφού απαξιώθηκαν και βάλτωσαν από τη σκανδαλώδη εγκατάλειψη των προηγούμενων κυβερνήσεων βγαίνουν στο σφυρί όσο-όσο έναντι χρέους από τη δήθεν ανυποχώρητη κυβέρνηση, που υποτάχθηκε να παραδώσει τα φιλέτα της βαριάς βιομηχανίας της χώρας, του τουρισμού, στους ανταγωνιστές της χώρας!

Αυτό δεν το τόλμησε να το κάνει καμιά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Επειδή η ένταξη στο υπερταμείο με τους όρους εκμετάλλευσης των δανειστών οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο μοντέλο Αφρικής. Όπου, η κυριότητα της γής ανήκει στους τοπικούς βασιλιάδες και την κυβέρνηση, αλλά την εκμεταλλεύονται σχεδόν αποκλειστικά οι ξένοι, με όλες τις υποδομές και το υπέδαφος, με αποτέλεσμα να θησαυρίζουν εκείνοι και να είναι υπάλληλοι οι ιδιοκτήτες της!

Η κυνική ομολογία της περασμένης εβδομάδας από κυβερνητικά χείλη, ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ήταν απαίτηση των δανειστών για να μειωθεί η ανταγωνιστικότητά τους έναντι των ευρωπαϊκών αντίστοιχων αγορών μπορεί να δείξει πεντακάθαρα τι σημαίνει η ένταξη των περιουσιακών στοιχείων του ΕΟΤ στο νέο υπερταμείο. Ο πρόγονος του οποίου άφηνε εγκληματικά αυτό το θησαυρό να απαξιώνεται.

Το μεγαλύτερο έγκλημα είναι ότι μ αυτή την κατάντια θα βρεθούν αρκετοί αγανακτισμένοι στη χώρα να πούν πως αφού οι αυτόχθονες είναι ανίκανοι να εκμεταλλευτούν την πατρίδα τους ας την εκμεταλλευτούν κάποιοι άλλοι!

Είναι θλιβερό και εξοργιστικό να απαξιώνει κάποιος τη χώρα του, τις ομορφιές της και τον πλούτο της και κάποιος άλλος να την ξεπουλάει και όλοι αυτοί να κυκλοφορούν σαν κύριοι, ατιμώρητοι και εξουσιαστές, κουνώντας σου κι όλας το δαχτυλάκι.

Ο λαός δεν έχει μάθει ακόμα, παρά τα τελευταία του παθήματα, ότι έχεις μόνο ο,τι υπερασπίζεσαι. Όλα τα άλλα τα χάνεις. Ακόμα και την πατρίδα σου.

Γ. Παπαδόπουλος -Τετράδης, Liberal

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.