1 Φεβρουαρίου 2023

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Bloomberg: Στη φυγή oι ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις

1 min read

Μάλιστα, τονίζει ότι στα πολλά εμπόδια που συναντούν προστίθενται και οι νέοι φόροι στις επιχειρήσεις. Στο δημοσίευμα, με τίτλο «Οι ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις λένε ότι οι φόροι του Τσίπρα είναι άλλος ένας λόγος για να εγκαταλείψουν την Ελλάδα», σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις αυτές αποτελούν βασικό κομμάτι της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι πολλές startups επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ο αριθμός των οποίων διπλασιάζεται από το 2010, ενώ εξακολουθούν να αγωνίζονται για να βρουν χρηματοδότηση, βλέπουν τους φόρους και τα τέλη που συμφωνήθηκαν μεταξύ της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των Ευρωπαίων πιστωτών να προσθέτουν ακόμη ένα εμπόδιο στο ήδη δύσκολο περιβάλλον που επικρατεί.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στην έλλειψη χρηματοδότησης και τη γραφειοκρατία προστίθενται οι νέοι φόροι στις επιχειρήσεις, που κάνουν πολλούς επενδυτές να θέλουν να μεταφέρουν την έδρα startups επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Οι ελληνικές startups έχουν ξεπεράσει πολιτικές και βίαιες αναταραχές, με την οικονομία σε κρίση και μαρασμό και την πολιτική που σχεδόν οδήγησε τη χώρα εκτός ευρώ. Τώρα είναι αντιμέτωπες με έναν νέο γύρο φορολογικών αυξήσεων, που μπορεί να αποτελέσει την τελευταία σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι, τονίζεται.

Στο ίδιο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις Ελλήνων με καινοτόμες επιχειρήσεις που υπογραμμίζουν ότι «η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, ωστόσο η συνολική οικονομική εικόνα της Ελλάδας αποδυναμώνει τα πλεονεκτήματα αυτά στα μάτια των επενδυτών».

Κέρδος

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.