1 Φεβρουαρίου 2023

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Οι Άγγλοι έφυγαν εμείς μένουμε

1 min read

Δεν είναι τυχαίο που έφυγαν οι Άγγλοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι λόγοι δεν χρειάζεται να αναζητηθούν σε τηλεοπτικά πάνελ, σε ραδιόφωνα και εφημερίδες και σε διάφορες αναλύσεις πολιτικών, ή επιστημόνων, ή οικονομολόγων. Οι Έλληνες το ζουν καθημερινά και το  έχουν νιώσει στο πετσί τους από τη πρώτη στιγμή της κρίσης. Οι Άγγλοι αποφάσισαν ότι θέλουν να αποφασίζουν οι ίδιοι για τη τύχη τους, τη ζωή τους και τη χώρα τους.

Ακριβώς δηλαδή, ότι δεν συμβαίνει στην Ελλάδα. Και στη χώρα μας κάναμε δημοψήφισμα και είπαμε ένα τεράστιο «ΟΧΙ», το οποίο πήρε η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνησή μας και το μετέτρεψε σε ένα μεγαλοπρεπέστατο «ΝΑΙ» εν ριπή οφθαλμού. Τόσο γρήγορα που ούτε οι ευρωπαίοι δανειστές δεν κατάλαβαν πότε η «δημιουργική ασάφεια» του Βαρουφάκη έγινε «ναι σε όλα». Τόσο γρήγορα που δεν πίστευαν και οι ίδιοι πώς ο Α.Τσίπρας, που φοβόντουσαν ότι θα διέλυε την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπέγραψε ότι του έβαλαν μπροστά του και μετά συνέχιζε να υπογράφει τα πάντα, μνημόνια, συμφωνίες, ιδιωτικοποιήσεις, φορολογικό, ασφαλιστικό, κόκκινα δάνεια και σε λίγο και εργασιακό. Τόσο που δεν κατάλαβαν οι δανειστές πόσο γρήγορα η κυβέρνηση έσβηνε τις δήθεν κόκκινες γραμμές για να τους τα παραδώσει όλα αμαχητί. Όλη τη δημόσια περιουσία και όλο το δημόσιο πλούτο της χώρας για 99 χρόνια.

Στην ανεργία 1.300.000 Έλληνες, στο κατώφλι της φτώχειας το 52% των νοικοκυριών, δηλαδή 5.000.000 Έλληνες, άντρες, γυναίκες, παιδιά, βρέφη, ηλικιωμένοι, συνταξιούχοι, απόμαχοι της ζωής που πρέπει να παίρνουν και τα φάρμακά τους. Μεταξύ αυτών και χιλιάδες δανειολήπτες που τους πρόδωσε η κυβέρνησή τους μετά από τις ηχηρές υποσχέσεις οι οποίες καταπατήθηκαν τόσο γρήγορα που όλοι έμειναν άναυδοι. Και να τα distress funds, να ο νέος νόμος Κατσέλη, να ο νέος κώδικας που ρυθμίζει ποιος θα είναι συνεργάσιμος και ποιος μη συνεργάσιμος δανειολήπτης. Να και οι επιχειρήσεις με εξυπηρετούμενα δάνεια. Να και τα δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Όλα στον αέρα. Όλα στους δανειστές. Όλα στην Ευρώπη και στους μηχανισμούς της μαζί με το ΔΝΤ. Η κακιά Μέρκελ, ο δράκος Σόιμπλε έγιναν κατ’ ευθείαν φίλοι μας από κει που ήμασταν ορκισμένοι εχθροί τους. Και οι λίστες με τους φοροφυγάδες του εξωτερικού, που τόσα χρόνια μάζευαν λεφτά και τα έστελναν παράνομα στους φορολογικούς παραδείσους βρίσκονται τώρα στο απυρόβλητο. Ενώ το χέρι της κυβέρνησης έχει μπει βαθιά στη τσέπη των φορολογούμενων, οι οποίοι περισσότερες φορές πληρώνουν, παρά τρώνε ή κοιμούνται. Πληρώνουν αυξήσεις, πληρώνουν ΦΠΑ, πληρώνουν ΕΝΦΙΑ για σπίτια-κοτέτσια που πάνε τους τα αρπάξουν και να τους πετάξουν στο δρόμο, οι τραπεζίτες που παρανομούσαν μοιράζοντας θαλασσοδάνεια, αλλά και παράνομα δάνεια, αλλά τώρα απολαμβάνουν την ασυλία που τους έδωσαν οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά συντηρούν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Κακή μέρα για τους Άγγλους και την Ευρωπαϊκή Ένωση» διαβάζουμε στα πρωτοσέλιδα ελληνικών και ξένων εφημερίδων. Μέγα λάθος. Κακή είναι η μέρα για όλους αυτούς τους κερδοσκόπους και τους τοκογλύφους, για τα κοράκια των distress funds, που δεν θα μπορέσουν να βάλουν στο χέρι τα σπίτια των Άγγλων δανειοληπτών. Κακή μέρα είναι για τις λεγόμενες πολύ κομψά «αγορές», που δεν είναι τίποτε άλλο από κοράκια που αποφασίζουν πώς θα φέρουν σε κατάσταση ανέχειας τους πολίτες μιας χώρας για να τους αρπάξουν σπίτια, ακίνητα, δουλειά, τις οικονομίες μιας ζωής. Κακή μέρα για τις τράπεζες και τους απατεώνες τραπεζίτες που δεν θα αρπάξουν τα λεφτά του κόσμου.

Καλή μέρα είναι για τα χαμηλά οικονομικά στρώματα, για τους απλούς Άγγλους πολίτες, που και δουλειές θα έχουν και θα αποφασίζουν οι ίδιοι και η χώρα τους τις όποιες αυξήσεις ή μειώσεις μισθών, τις όποιες αυξήσεις φορολογίας, τις όποιες αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης και σε υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Είναι καλή μέρα για τους Άγγλους πολίτες που δεν θα έχουν πάνω από το κεφάλι τους ούτε Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε ευρωκοινοβούλιο, ούτε Μέρκελ και Σόιμπλε να αποφασίζουν μέτρα, φορολογίες, αυξήσεις και κόστος ζωής χωρίς να ρωτάνε καν τους ίδιους τους πολίτες.

Μια χαρά είναι η μέρα που ξημέρωσε για τους Άγγλους πολίτες. Τουλάχιστον αυτοί, από σήμερα θα αρχίσουν να σχεδιάζουν το μέλλον τους μόνοι τους. Ενώ εμείς οι έξυπνοι, που τελικά «μείναμε Ευρώπη», έχουμε κλείσει για τα επόμενα 99 χρόνια. Τα δώσαμε όλα για 99 χρόνια. Για να πλουτίζουν οι άλλοι από τους εθνικούς μας πόρους, από το ορυκτό μας πλούτο, από τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά μας, από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις μας. Μια χαρά είναι η μέρα που ξημέρωσε για τους Άγγλους. Αυτοί θα σχεδιάσουν μόνοι τους πώς θα δούνε το φως στην άκρη του τούνελ. Ενώ εμείς, οι Ευρωπαίοι, θα παραμείνουμε για 99 χρόνια σε μαύρα σκοτάδια.

danioliptes.gr

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.