1 Φεβρουαρίου 2023

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Φάρατζ: Η Βρετανία δεν θα είναι η τελευταία χώρα που φεύγει

1 min read

Βαρύ ήταν το κλίμα στη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβούλιου, όπου συζητείται το Brexit, καθώς μετά τον πρόεδρο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τον λόγο πήρε ο επικεφαλής του Ukip Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος ξεσπάθωσε κατά της ΕΕ.

Αφού αρχικά είπε ότι η Βρετανία θα γίνει ο καλύτερος φίλος της Ένωσης με τη νέα συμφωνία που θα υπογράψει, στη συνέχεια κατηγόρησε τις Βρυξέλλες ότι ζουν σε άρνηση.

«Κανένας σας δεν έχει κάνει μια αληθινή δουλειά στη ζωή του» είπε χαρακτηριστικά.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο οποίος κάλεσε τον Φάρατζ να ζητήσει συγγνώμη από τον βρετανικό λαό. «Ντροπή σας. Σταματήστε αυτό τον λαϊκισμό», του είπε.

«Είστε σε άρνηση. Τώρα προσφέρουμε έναν φάρο ελπίδας στους δημοκράτες όλης της Ευρώπης. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι η τελευταία χώρα που φεύγει από την ΕΕ» απάντησε ο Φάρατζ.
«Πλάκα έχει, δεν έχει πλάκα όλο αυτό;», είπε ο Νάιτζελ Φάρατζ, αντιδρώντας στις ομιλίες των ευρωβουλευτών, που προηγήθηκαν της δικής του στην έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου, μετά το βρετανικό δημοψήφισμα.

«Ένα χαρακτηριστικό της Δημοκρατίας είναι, ότι ακούει κανείς κι εκείνους, με τους διαφωνεί. Όταν ήρθα εδώ πριν από 17 χρόνια και σας είπα, ότι θέλω να ηγηθώ της εκστρατείας για να φύγει η Βρετανία από την ΕΕ, γελάσατε. Τώρα όμως, δεν γελάτε», είπε.

ΕΘΝΟΣ

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.