3 Φεβρουαρίου 2023

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Μηχανή ρουσφετιών ο νέος Κανονισμός της Βουλής

1 min read

Ως μηχανή μαζικής παραγωγής ρουσφετιών χαρακτηρίστηκε από ορισμένους στην αντιπολίτευση ο νέος Κανονισμός της Βουλής, η τροποποίηση του οποίου άρχισε ήδη να συζητείται στην Ολομέλεια. Και το σημαντικότερο; Η πλειοψηφία των βουλευτών, με ελάχιστες εξαιρέσεις, τα… υπερψήφισε στην Επιτροπή, ίνα δικαιωθεί η λαϊκή ρήση «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».

Ομερτά, λοιπόν, από μια μεγάλη μερίδα της αντιπολίτευσης που προφανώς βολεύεται με ψίχουλα μετακλητών θέσεων που παίρνουν πρώην και νυν κοινοβουλευτικοί αξιωματούχοι. Ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, φορώντας ένα γαλάζιο πουκάμισο από τα έδρανα των βουλευτών, επιχειρούσε να πείσει ότι ο νέος Κανονισμός εκσυγχρονίζει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου προκειμένου να μπει φραγμός στις δυσλειτουργίες και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, στην ανορθολογική διαχείριση των ανθρώπινων πόρων, στην αναξιοκρατία και στην αδιαφάνεια στη διοίκηση της Βουλής, με τον βουλευτή του ΠAΣOΚ Θ. Παπαθεοδώρου να κάνει λόγο για μηχανισμό ρουσφετιών, «δημιουργείτε μηχανισμός εσωτερικών διευθετήσεων» είπε συγκεκριμένα.

Απ’ όλα έχει ο μπαξές των προσλήψεων, όπως είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Από κηπουρούς, γεωπόνους, γυμναστές, φυσικοθεραπευτές, σκηνοθέτες, αισθητικούς και γραμματείς στα… γκαράζ. Ανοίγει ο δρόμος για να διοριστούν εκατοντάδες νέοι υπάλληλοι σε «προνομιακές» υπηρεσίες της Βουλής, όπως το Κανάλι της Βουλής, το γυμναστήριο, ακόμα και το γκαράζ του Κοινοβουλίου. Τώρα θα πείτε, τι κάνουν ένας γεωπόνος και δύο κηπουροί στο πάρκινγκ της Βουλής; Ε, είπαμε. Το ρουσφέτι της αρκούδας γίνεται…

Οικογενειακά υπουργεία

Δεν έχετε παρά να  κάνετε μια επίσκεψη στα ιδιαίτερα γραφεία ορισμένων υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (αν βεβαίως σας το επιτρέψει η φρουρά των υπουργών). Στα περισσότερα, πίσω από τις υπουργικές πόρτες θα συναντήσετε είτε τις συζύγους των υπουργών είτε τα παιδιά τους, ή άλλους συγγενείς. Πολλά από τα υπουργικά γραφεία, μου λένε, έγιναν οικογενειακή υπόθεση.

Ακόμα και οι αστυνομικοί και οι γραμματείς, οι σύμβουλοι, οι ειδικοί σύμβουλοι σε πολλά από αυτά είναι συγγενείς των υπουργών. Μετακλητοί υπάλληλοι θα πείτε, αλλά συγγενείς και μάλιστα οι πιο πολλοί αμειβόμενοι από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Υπάρχει μάλιστα ένα υπουργείο που προτού περάσεις στο γραφείο του υπουργού, σε υποδέχεται η σύζυγός του, σε κερνάει καφέ και ακούει το πρόβλημά σου. Αφήστε που ορισμένες σύζυγοι εκτελούν και χρέη… leave no papers (μην αφήνεις χαρτιά)!

Δηλαδή τηλεφωνούν σε δημοσιογράφους και εκφράζουν παράπονα επειδή θεώρησαν ότι κάτι δεν γράφτηκε καλά για τον άντρα τους.

Και προτού κλείσουν το τηλέφωνο λένε «αυτά που είπαμε παρακαλώ να μείνουν μεταξύ μας».

ΒΗΜΑτοδότης

 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.