Το άκρον άωτον της διαπλοκής

Άκουσον! Άκουσον! Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε να μην υπάρξει ενημέρωση για τα δάνεια του ΔΟΛ. Δηλαδή του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Κι αυτό, τη στιγμή μάλιστα που η Δικαιοσύνη έδωσε εντολή για τη διερεύνηση των τραπεζικών λογαριασμών του ισχυρού άντρα του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη. Κι όλα αυτά, ενώ ο γιος του, Ανδρέας Ψυχάρης, υπήρξε βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας.

Κι είναι εύλογο να αναρωτιέται κανείς, γιατί δείχνει η ΝΔ τέτοια περίεργη ευαισθησία να κρατηθούν μυστικά τα δάνεια που έχει πάρει ο ΔΟΛ, και μάλιστα στη διάρκεια της συζήτησης που γίνεται στη Βουλή και ειδικά στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία συστάθηκε ακριβώς για το συγκεκριμένο λόγο. Για να εξετάσει τι έγινε με τα δάνεια που πήραν τα ΜΜΕ από τις τράπεζες και πόσα από αυτά δόθηκαν με υπαρκτές εγγυήσεις και πόσα δόθηκαν με ανύπαρκτες εγγυήσεις. Δηλαδή, πόσα από αυτά είναι θαλασσοδάνεια.

Η δικαιολογία που προέβαλε η ΝΔ είναι ότι τα δάνεια του ΔΟΛ βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό τη διερεύνηση της Δικαιοσύνης και είναι μια υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Βέβαια, το πιο λογικό απ’όλα είναι, η Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των ΜΜΕ να εξετάσει τα δάνεια του ΔΟΛ ακριβώς επειδή η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη. Να μάθει τι ακριβώς συνέβη και γιατί έφτασε να ασχολείται η Δικαιοσύνη με το θέμα;

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί η ΝΔ δείχνει τέτοια υπερευαισθησία για τα δάνεια ενός και μόνου εκδοτικού συγκροτήματος; Από θέλει να προστατεύσει το συγκεκριμένο εκδοτικό οργανισμό το κόμμα που θεωρείται βέβαιο ότι, όταν γίνουν εκλογές θα τις κερδίσει άνετα και θα αναλάβει την εξουσία της χώρας; Γιατί αυτή η υπερευαισθησία υπέρ του ΔΟΛ από τη ΝΔ όταν ο ΔΟΛ κατηγορεί τη κυβέρνηση που οδήγησε το θέμα στη Δικαιοσύνη; Τι κρύβεται πίσω από αυτόν τον καημό της ΝΔ για τον ΔΟΛ;

Καλά θα ήταν βέβαια, η ΝΔ να έδειχνε την ίδια ευαισθησία και για τα κόκκινα δάνεια. Κυρίως για όσους δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν τα δάνειά τους και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να τους αρπάξουν τα σπίτια τα distress funds. Καμία αντίδραση ούτε στα distress funds από τη ΝΔ, αλλά και από τα άλλα κόμματα, για την ληστρική επιδρομή που θα ξεκινήσουν σε λίγο τα distress funds εναντίον των δανειοληπτών. Γιατί και οι δανειολήπτες Έλληνες είναι. Ψηφοφόροι και φορολογούμενοι. Και από τις εισφορές που πληρώνουν στην εφορία πληρώνονται οι μισθοί των βουλευτών και δίνονται και οι οικονομικές ενισχύσεις στα κόμματα.

Αλλά και οι βουλευτές της ΝΔ, που το κόμμα τους έχει πάρει και 200 εκατομμύρια ευρώ θαλασσοδάνεια, θεωρούν υπεύθυνους τους δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια για τις μαύρες τρύπες στα ταμεία των τραπεζών. Και δεν κουνάνε ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι για να τους βοηθήσουν. Ούτε έχουν πει μια κουβέντα προς υπεράσπιση των δανειοληπτών.

Αντίθετα, αναλίσκονται σε διάφορες διαμάχες με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για δεκάδες άλλα δευτερεύοντα θέματα, που δεν αφορούν κανέναν απολύτως, προσπαθώντας δήθεν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων φορολογούμενων. Αλλά καμία απολύτως ενέργεια για να κόψουν το δρόμο στους γύπες των distress funds. Ούτε για να προστατέψουν τα σπίτια των δανειοληπτών από τράπεζες και πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

Αλλά για τα δάνεια του ΔΟΛ, επιδεικνύουν υπερευαισθησία οι βουλευτές της ΝΔ. Αν αυτό δεν είναι διαπλοκή, τότε τι είναι;

danioliptes.gr