Οι σοβαροί τραπεζίτες αδιαφορούν, οι μετριότητες φιλοδοξούν και τα NPEs στα 122 δισ.

Σοβαρότατος προβληματισμός επικρατεί με την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών καθώς στους κόλπους του SSM του μόνιμου μηχανισμού εποπτείας των τραπεζών «πίστευαν ότι η στρατηγική εκκαθάρισης θα ολοκληρωθεί γρήγορα». Η στρατηγική του SSM με συνοδοιπόρους την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατάλαβε τι συνέβη και όταν ετεροχρονισμένα συνειδητοποίησε το αδιέξοδο βολεύτηκε με τις αλλαγές ποντάροντας να αλλάξει τους διεφθαρμένους τραπεζίτες που σχετίζονται με το παλαιό κομματικό καθεστώς.

Και ενώ για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά κρέμεται η τύχη των τραπεζών σε ανθρώπους που δεν κατανοούν το banking, ο SSM που σχεδίασε, οργάνωσε και εκτέλεσε το σχέδιο…εκτέλεσης των τραπεζών στην Ελλάδα φέρει μεγάλη και ακέραια ευθύνη.

Ποιον τιμάει το γεγονός ότι η Εθνική δεν έχει πρόεδρο;

Ποιον τιμάει ότι η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα η Πειραιώς δεν έχει διοίκηση

Ποιον τιμάει το γεγονός ότι το ΤΧΣ έχει μεταβατική διοίκηση;

Ποιον τιμάει ότι η Attica bank δεν έχει διευθύνοντα σύμβουλο;

Όλα αυτά δείχνουν ότι οι σοβαροί τραπεζίτες αδιαφορούν, οι μετριότητες έχουν φιλοδοξίες ποντάροντας στην αλλαγή σκυτάλης και ενώ ο κλάδος παραπαίει τα NPEs τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα σε πραγματικούς όρους δεν είναι 116,45 δισεκ. αλλά 122 δισεκ. χωρίς τάσεις βελτίωσης.

Με λογιστικά τρικ συγκαλύπτεται το πρόβλημα.

Ο SSM ωστόσο για την αποτυχία και το αδιέξοδο στο ελληνικό banking έχει μεγάλη ευθύνη.

Πίστεψε όσους τους έλεγαν ότι «οι έλληνες τραπεζίτες είναι απατεώνες».

Ο SSM που εποπτεύει τις τράπεζες αισθάνεται άνετα με ότι συμβαίνει στις ελληνικές τράπεζες;

Όχι είναι η απάντηση και όπως αναφέρει πηγή που είναι σε θέση να γνωρίζει τις συζητήσεις που έχουν υπάρξει στον SSM επικρατεί προβληματισμός για το αδιέξοδο.

Πίστευαν ότι σε δύο μήνες θα έχουν καθαρίσει τα πάντα αλλά διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχουν στελέχη που να πληρούν τα βασικά κριτήρια και το κυριότερο οι σοβαροί δεν θέλουν να μπλέξουν.

Έτσι εξηγείται γιατί δέχονται άτυπες παρατάσεις ώστε να κλείσουν οι εκκρεμότητες με διοικήσεις και διοικητικά συμβούλια.

Ρόλο σε αυτό το αδιέξοδο έχουν διαδραματίσει και ορισμένοι έλληνες τραπεζίτες που δεν έχουν παίξει θετικό ρόλο.

Για την εικόνα της ντροπής στις τράπεζες δεν ευθύνονται μόνο οι αξιωματούχοι του SSM, ούτε η ανικανότητα της κυβέρνησης να κατανοήσει το πρόβλημα αλλά και ορισμένοι τραπεζίτες…που έχουν μεγάλο στόμα και λένε πολλά.

Banking News