Πρόσφατα διαβάσαμε στον Τύπο ότι προσλήφθηκε ως σύμβουλος του πρωθυπουργού ακόμη ένας «Καρανίκας». Πρόκειται για τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής νομού Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Θα είναι σύμβουλος του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του Αλέξη Τσίπρα, και θα πληρώνεται από τη Βουλή. Πρόκειται για τον Αναστάσιο Πολιτίδη.  Το ιδιαίτερο στοιχείο αυτού του διορισμού είναι ότι ο κ.  Πολιτίδης θα συμβουλεύει τον Αλ. Τσίπρα από την Κοζάνη. Δεν θα χρειάζεται να πηγαίνει στη Βουλή, αλλά χωρίς να πατάει καν το πόδι του εκεί, θα συμβουλεύει εξ’ αποστάσεων τον Α. Τσίπρα και θα πληρώνεται από τη Βουλή. Τουλάχιστον θα μας γλιτώνει από το να του πληρώνουμε τα οδοιπορικά.

Αλλά δυστυχώς, ο συγκεκριμένος κύριος δεν είναι ο μοναδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού. Θα ρωτούσε εύλογα κάποιος, πόσοι είναι σύμβουλοι του πρωθυπουργού. Αυτό όμως η κυβέρνηση δεν το αποκαλύπτει. Το κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό. Παρά το ότι έχουν γίνει μέχρι στιγμής δύο ερωτήσεις στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα. Απάντηση όμως δεν υπήρξε. Τις ερωτήσεις έκανε ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Καστανιώτης, αλλά δεν έχει διαφωτιστεί μέχρι στιγμής. Νέα ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γ.Μαυρωτάς, αλλά κι αυτός δεν έχει πάρει απάντηση. Ο ίδιος μάλιστα επισημαίνει στην ερώτησή του ότι στα τέλη Ιουνίου είχαν καταμετρηθεί 65 σύμβουλοι, αλλά, όπως αναφέρει, «οι απευθείας αναθέσεις και οι συμβάσεις που υπογράφονται κατά καιρούς άλλα δείχνουν». Αποκαλύπτει μάλιστα ότι γίνεται από το Μέγαρο Μαξίμου εκχώρηση της αρμοδιότητας του συμβούλου και σε… εξωτερικό συνεργάτη, «μετά τη διαπιστωθείσα  αδυναμία των επίσημων συνεργατών του Πρωθυπουργού σε θέματα επικοινωνίας».

Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν γνωρίζει πόσοι ακριβώς είναι οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού. Και φυσικά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσα κοστίζουν στον Έλληνα φορολογούμενο. Όπως επίσης δεν γνωρίζουμε τα προσόντα με τα οποία έχουν προσληφθεί και βεβαίως, τι συμβουλεύουν όλοι αυτοί τον πρωθυπουργό, που δεν μπορούν να τον συμβουλέψουν οι υπουργοί του;

Το κυριότερο όλων όμως είναι ότι όλοι αυτοί οι κομματικοί φίλοι που παραμένει άγνωστο πόσοι ακριβώς είναι και με πόσα χρήματα αμείβονται, τους πληρώνουν όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι. Τους πληρώνουν οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι δανειολήπτες, όλοι αυτοί που πληρώνουν συνεχείς αυξήσεις στους φόρους και υφίστανται συνεχείς μειώσεις στους μισθούς τους. Όλοι αυτοί που προσπαθούν και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα κόκκινα δάνειά τους, που θα χάσουν το σπίτι τους από τις τράπεζες και τα distress funds, όλοι αυτοί που αγωνίζονται καθημερινά να εξασφαλίσουν το φαγητό της οικογένειάς τους, αγοράζοντας οποιοδήποτε φθηνότερο προϊόν βρίσκουν στα ράφια των σούπερ-μάρκετ. Όλα αυτά τα νοικοκυριά που βρίσκονται στο όριο της απόλυτης φτώχειας και όλοι αυτοί που το έχουν υπερβεί.

Όλοι εμείς δουλεύουμε, προσπαθούμε να επιβιώσουμε με τα λίγα που περισσεύουν, οι χαμηλοσυνταξιούχοι προσπαθούν από τις μειωμένες συντάξεις τους να βοηθήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους, όλοι εμείς πληρώνουμε αυτές τις στρατιές συμβούλων που δεν είναι άλλο από κομματικά παιδιά και κομματικοί φίλοι.

Αυτά μας επιφύλασσε η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησή μας; Αυτό είναι το νέο ήθος που υποτίθεται ότι έφερε και μάλιστα σε αντίθεση με το παλιό;

Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία διαφορά. Και η τωρινή κυβέρνηση είναι ακριβώς ίδια με τις προηγούμενες και η επόμενη θα είναι ακριβώς ίδια με όσες προηγήθηκαν. Και καλά, στις παλιές καλές εποχές, που ο κόσμος μπορούσε να ζήσει με αξιοπρέπεια, είχαμε και τους πληρώναμε τους διάφορους συμβούλους.

Σήμερα, στον έβδομο χρόνο λιτότητας, και με τα σκληρότατα μέτρα του τρίτου μνημονίου, κανένας από αυτούς τους συμβούλους δεν συμβουλεύει τον πρωθυπουργό να σκεφτεί λίγο και τους φορολογούμενους πολίτες που πληρώνουν όλους αυτούς τους παχυλούς μισθούς; Ε τότε, τι σύμβουλοι είναι και γιατί να τους πληρώνουμε;

danioliptes.gr