Φούμαρα στη ΔΕΘ από τον Τσίπρα

Συνεχίζονται ακόμη και τώρα οι συνεδριάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού, των υπουργών και των εκατοντάδων συμβούλων του που κανείς δεν γνωρίζει πόσα παίρνουν κάθε μήνα. Ο σκοπός τους είναι ένας και μοναδικός. Να βρουν κάτι για να πει ο Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ το ερχόμενο Σάββατο. Μιλάμε βέβαια για τον άνθρωπο που τη τελευταία φορά που βρέθηκε στη ΔΕΘ ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ανακοινώσει το περιβόητο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» του ΣΥΡΙΖΑ με ένα σωρό εξαγγελίες και μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών. Και τότε έλεγε ότι «αυτά δεν είναι αυτά που θέλουμε να κάνουμε, αλλά αυτά που μπορούμε να κάνουμε, στο πλαίσιο της δεινής οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα για να έρθει η ανάπτυξη».

Όμως όχι μόνο έκανε τα εντελώς αντίθετα, αλλά μέσα σε δύο χρόνια φτωχοποίησε τους Έλληνες σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από όσο το έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και σε πολύ μικρότερο χρόνο.

Αναμένεται να πει πολλά ο πρωθυπουργός. Θα κάνει σημαία τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες λέγοντας ότι κατατρόπωσε τη διαπλοκή, χωρίς βέβαια να αναφερθεί στους 2.500 – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις – εργαζόμενους των υπαρχόντων καναλιών που θα βρεθούν στο δρόμο. Θα πει ότι τα έσοδα από τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες θα πάνε σε κοινωνικές δράσεις, χωρίς να πει ότι αυτά θα δοθούν σε δύο χρόνια. Θα πει ότι διασώζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, χωρίς να πει ότι ξεπουλάει τα κόκκινα δάνεια και τα σπίτια των Ελλήνων στα ξένα αρπακτικά. Θα πει για τη διάσωση του »Μαρινόπουλου» και των 11.000 εργαζομένων του, χωρίς να πει ότι έτσι κούρεψε και εκατομμύρια από τα δάνεια του «Σκλαβενίτη». Θα πει ότι φέρνει την ανάπτυξη, χωρίς να πει ότι μόνο από το περασμένο Γενάρη έχουν κλείσει πάνω από 16.000 επιχειρήσεις και άλλες τόσες έχουν μεταναστεύσει στη Βουλγαρία. Θα πει ότι εγγυάται την εθνική σύνταξη, χωρίς να πει ότι έχει κουρέψει τις επικουρικές σε μεγάλο βαθμό.

Θα πει πολλά ο πρωθυπουργός και μετά θα φύγει. Και μετά θα έρθουν, ο ένας μετά τον άλλον, οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι κι αυτοί θα πουν τα δικά τους. Και θα φύγουν. Κι εμείς θα μπούμε ξανά στους κανονικούς ρυθμούς μας. Στη προσπάθεια να πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ, δάνεια, φόρους, τέλη κυκλοφορίας, χρέη στην εφορία  και πολλά άλλα που μας φόρτωσαν κατά περιόδους – συνεχίζουν να μας φορτώνουν – όλοι αυτοί οι σωτήρες που εμφανίζονται μπροστά μας κάθε φορά και υπόσχονται να μας σώσουν. Το θέμα όμως είναι γιατί ο κόσμος συνεχίζει να τους πιστεύει και επίσης, ποιος θα μας σώσει από όλους αυτούς τους αυτόκλητους σωτήρες.

danioliptes.gr