Ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν τη μαγική εικόνα που παρουσιάζουν

Ούτε οι κυβερνητικοί βουλευτές, αλλά ούτε και τα ίδια τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύουν πλέον τη μαγική εικόνα και το success story της κυβέρνησης που πανηγυρίζει μετά τα σκληρότερα μέτρα και το τέταρτο σκληρότερο μνημόνιο που πέρασε σαν νέα θηλιά γύρω από το λαιμό των Ελλήνων φορολογούμενων και υποθήκευσε το μέλλον των επόμενων γενεών μέχρι το 2060. Μέτρα με τα οποία θα κληθούν να ζήσουν ακόμη και οι αγέννητοι Έλληνες μέχρι να γίνουν μεσήλικες. Γιατί αυτά τα μέτρα θα ισχύουν για τα επόμενα 48 χρόνια. Όσα παιδιά γεννιούνται σήμερα θα ζουν σ’αυτή την οικονομική κρίση και με αυτά τα σκληρά φορολογικά μέτρα μέχρι να γίνουν 48 χρονών. Δηλαδή δεν θα μπορούν να ονειρευτούν κάτι διαφορετικό, δεν θα μπορούν να σκεφτούν και να σχεδιάσουν το μέλλον τους γιατί είναι ήδη υποθηκευμένο στους δανειστές. Κι αυτό, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν νέες δανειακές συμβάσεις και νέα μνημόνια. Κάτι που είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει γιατί και πάλι η χώρα θα συνεχίσει να δανείζεται.

Έτσι, τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έτσι κι αλλιώς τα έχει κάνει όλα πέρα ο Αλέξης Τσίπρας κι έβαλε το κόμμα στο περιθώριο, αντιδρούν τώρα στη κυβερνητική πολιτική αν και κάπως όψιμα, γιατί βλέπουν ότι δεν θα έχουν κανένα πολιτικό μέλλον αν συνεχίσουν να υποστηρίζουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Γι αυτό και βλέπουμε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να ξεγελάσει τους ψηφοφόρους και να εκδίδει ανακοίνωση, προφανώς από τύψεις για την προ πολλού χαμένη  αριστεροσύνη τους, είτε για να μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς να τους βρίζει ο κόσμος, εκδίδει και μια επαναστατική ανακοίνωση, για να τα έχουν καλά με την αριστερή συνείδησή τους. Και δεν είναι η πρώτη φορά.

Και βλέπουμε το παράδοξο, το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες να δώσουν δυναμικό παρόν στις σημερινές εργατικές κινητοποιήσεις. Δηλαδή, τους ζητά να διαδηλώσουν, όπως αναφέρει η ανακοίνωση απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα, τις οποίες όμως ψήφισαν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και είναι το αποτέλεσμα των «σκληρών» διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές. Επίσης, όλη αυτή η ιστορία με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους χρυσαυγίτες στο Καστελόριζο (χέρι – χέρι) που δήθεν έκαναν εξόργισαν το Μαξίμου το οποίο εν συνεχεία έβαλε την «Αυγή» να καυτηριάσει τη στάση τους. Αν και όπως γίνεται γνωστό, το Μαξίμου την επόμενη ημέρα χαρακτήρισαν απλώς «γελοιότητες» την αντίδραση των άλλων κομμάτων.

Αλλά και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Δημαράς, την κυβέρνηση να πει την αλήθεια στους Έλληνες. Μπορεί να προέρχεται από τους Οικολόγους Πράσινους, αλλά εξελέγη βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ και το γεγονός ότι ασκεί κριτική στη κυβέρνηση – κάτι που δεν τολμούν να κάνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να μην χάσουν τις θεσούλες τους στα έδρανα της Βουλής – αποδεικνύει ότι η πραγματικότητα που μας παρουσιάζει η κυβέρνηση, δεν είναι τίποτε άλλο από μια μαγική εικόνα που δεν έχει καμία σχέση με τη πραγματικότητα και τη καθημερινότητα που ζει η πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών. Και ούτε η αποφάσεις του τελευταίου Eurogroup για τις οποίες πανηγυρίζει η κυβέρνηση πρόκειται να φέρουν κάποια θετική αλλαγή στη ζωή των Ελλήνων.

Αντίθετα, θα φέρουν πολύ πιο αρνητικές συνθήκες ζωής, νέα ακρίβεια και νέα φορολογικά μέτρα, και νέες απολύσεις και αύξηση της ανεργίας. Ούτε η πολυπόθητη ανάπτυξη πρόκειται να έρθει πριν από το 2060, αλλά θα έρθουν μισθοί πείνας και απώλεια των εργατικών δικαιωμάτων που θα κάνει τους ξένους επενδυτές να πλουτίζουν από το αίμα και των ιδρώτα των χαμηλά αμειβόμενων Ελλήνων, που θα παραμένουν φτωχοί για να μπορούν και να συνεχίζουν να πλουτίζουν οι δήθεν επενδυτές. Και η χώρα θα ζει μόνο με όσα παράγει, αλλά κι αυτό θα μπορούν να το κάνουν πάλι οι λίγοι που θα έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Γι αυτό ο Γ.Δημαράς ζήτησε από τον Α.Τσίπρα να γίνει η αυτοκριτική και του ΣΥΡΙΖΑ για τις λάθος εκτιμήσεις, τις υποσχέσεις και τα όποια λάθη έγιναν. Αλλά αυτοκριτική με πειστική δέσμευση για αλλαγή μεθόδου και νοοτροπίας όλου του πολιτικού συστήματος, αυτοκριτική και κάθαρση, αυτοκριτική και συνεννόηση για να ξεπεραστούν οι τεράστιες δυσκολίες. Όπως είπε, όσα αποφασίστηκαν δεν αρκούν και απαιτείται απομείωση του δημόσιου χρέους και σταθερά μηδενικά επιτόκια. «Μας ζητάνε οι θεσμοί για πολλά χρόνια πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%. Αυτό σημαίνει ότι με μηδενικά επιτόκια θα ξεχρεώναμε σε πενήντα δύο χρόνια. Για να πάμε το δημόσιο χρέος στο 60%, πάλι αν είχαμε μηδενικά επιτόκια θα θέλαμε τριάντα δύο χρόνια και πρωτογενή πλεονάσματα -αυτό που μας ζητάνε- 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ το έτος που θα πηγαίναν όλα στα χρέος. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι είναι αδύνατον», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αλλά παρ’όλα αυτά, η κυβέρνηση πανηγυρίζει και προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες ότι όλα είναι καλά. Αλλά πλέον ούτε τα κομματικά τους στελέχη, ούτε τους βουλευτές τους δεν μπορούν να πείσουν.

danioliptes.gr