Ποιος σωτήρας θα μας πεθάνει τελικά;

«Άρθρο-βόμβα» χαρακτηρίζουν τα ΜΜΕ το άρθρο που δημοσίευσε ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ που λέει ότι δεν πρόκειται να βγουν τα πλεονάσματα 3,5% που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Eurogroup, και το οποίο, για να βγει, θα προστεθούν στη πλάτη μας νέα φορολογικά μέτρα, όπως αυτά που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2017. Και μην ξεχνάμε ότι στα μέτρα του 2017 θα προστεθούν νέα μέτρα το 2018 και το 2019 όπως έχει ήδη δημοσιευτεί, ανακοινωθεί και – κυρίως – συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών το 2015.

Η συμφωνία του τελευταίου Eurogroup χαρακτηρίστηκε και χαιρετίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση «ρύθμιση του δημόσιου χρέους». Άρα, μία λύση σωτηρίας της χώρας.

Αλλά από την άλλη πλευρά, έχουμε το ΔΝΤ που λέει ότι αυτά τα πλεονάσματα του 3,5% είναι ανέφικτα και το ελληνικό χρέος θα καταστεί και πάλι μη βιώσιμο. Και αυτό έρχεται να τονίσει με το «άρθρο – βόμβα» που δημοσίευσε ο κύριος Τόμσεν.

Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιος είναι ο κύριος Τόμσεν και ποια είναι η λύση σωτηρίας που προτείνει το ΔΝΤ. Είναι αυτός ο οικονομικός δολοφόνος αρκετών κρατών, που ομολόγησε κάποια στιγμή ότι «έκανε λάθος στους πολλαπλασιαστές». Και τώρα γράφει ότι δεν πρέπει «να κατηγορούμε το ΔΝΤ» γιατί δεν είναι αυτό που θέλει περισσότερα μέτρα για την Ελλάδα. Θέλει όμως «μεγαλύτερες περικοπές στους υφιστάμενους μισθούς και στις συνάξεις», διότι, λέει, οι Έλληνες συνταξιούχοι παίρνουν συντάξεις του ύψους της Γερμανίας. Υπολογίζει ακόμη ότι «για να έρθει ανάπτυξη πρέπει να απελευθερωθούν οι μαζικές απολύσεις και να πληρώνει το κράτος ισχυρά επιδόματα (ανεργίας) όπως γίνεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη». Και επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάγιο αίτημα του ΔΝΤ είναι η μείωση του αφορολόγητου καθώς όπως υποστηρίζει, το υπάρχον όριο, λίγο πάνω από τις 8.000 ευρώ, επιτρέπει σε πάνω από τους μισούς μισθωτούς να εξαιρούνται από τη φορολογία του εισοδήματος σε σύγκριση με το 8% της ευρωζώνης.

Δεν εξετάζει καθόλου το ΔΝΤ και ούτε το ενδιαφέρει, πόσοι εργαζόμενοι έχουν απομείνει στην Ελλάδα, πόσο έχει ανέλθει η ανεργία, πόσοι μπορούν να πληρώνουν φόρους και πόσο έχουν μειωθεί οι μισθοί και οι συντάξεις. Γιατί, μπορεί να πάνω από τους μισούς μισθωτούς να εξαιρούνται από τη φορολογία εισοδήματος επειδή δεν καλύπτουν το αφορολόγητο ποσό, αλλά δεν μας λέει το ΔΝΤ και ο κ. Τόμσεν, πόσοι εργαζόμενοι στην Ευρωζώνη ζουν με λιγότερα από 8.000 ευρώ το χρόνο; Δεν μας λέει το ΔΝΤ και ο κ. Τόμσεν ποιο είναι στην ευρωζώνη το ποσοστό των νοικοκυριών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας; Πόσοι μπορούν ή δεν μπορούν να πληρώσουν θέρμανση ή να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ; Πόσοι συνταξιούχοι μπορούν ή δεν μπορούν να αγοράσουν φάρμακα; Πόσοι από αυτούς συντηρούν με τις πενιχρές συντάξεις τους τις οικογένειες των άνεργων παιδιών τους; Πόσοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες και τα distress funds που οι δανειστές όχι μόνο δεν ελέγχουν για τις παρανομίες τους και τους εκβιασμούς τους εις βάρος των δανειοληπτών, αλλά αντίθετα τους δίνουν και άφεση αμαρτιών για να μπορούν να συνεχίσουν να παρανομούν «νόμιμα» από δω και πέρα.

Κι από την άλλη έχουμε τη συμφωνία του πρόσφατου Eurogroup που δεν κόστισε τίποτα στους δανειστές και στους Ευρωπαίους, γιατί το μόνο που του νοιάζει είναι οι εκλογές στις χώρες τους και δεν ενδιαφέρονται αν για τις δικές τους πολιτικές φιλοδοξίες θυσιάζουν τις τωρινές και τις επόμενες γενιές ενός ολόκληρου λαού, που θα ζουν στη φτώχεια και την ανέχεια για πολλά χρόνια, για να έρθει η μείωση του χρέους το 2060, όταν πολλοί από αυτούς που ζουν σήμερα, θα έχουν πεθάνει μέχρι τότε. Δηλαδή θα συνεχίζουν να ζουν μέχρι να πεθάνουν σε συνθήκες ανεργίας, φτώχειας και ανέχειας, χωρίς καμία ελπίδα βελτίωσης της ζωής τους.

Και όλοι αυτού που μας επιβάλλουν αυτές τις λύσεις σωτηρίας, υποτίθεται ότι είναι σπουδαγμένοι οικονομολόγοι με πτυχία και περγαμηνές που ξέρουν ποια είναι η απαραίτητη συνταγή για να βγούμε από τη κρίση. Από τη μια το ΔΝΤ με τον κ. Τόμσεν που ομολόγησε ότι έκανε λάθος στους πολλαπλασιαστές, από τη άλλη ο κ. Ντάιζενμπλουμ, που όπως δημοσιεύτηκε κάποια στιγμή από ΜΜΕ της ίδιας του της χώρας, είχε πλαστά πτυχία.

Μήπως είναι καιρός να ξεκινήσει μια σοβαρή έρευνα, για να δούμε ποιοι από όλους αυτούς τους οικονομικούς φωστήρες έχουν αμφιβόλου νομιμότητας πτυχία; Γιατί οι εναλλακτικές που έχει μπροστά του ο ελληνικός λαός, δεν είναι ποια λύση θα τον σώσει, αλλά ποια λύση από αυτές που θέλουν να μας επιβάλουν, θα μας πεθάνει πρώτη.

danioliptes.gr