“Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” από τον γραμματέα της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    5 Απριλίου 2017

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος τοποθετείται σχετικά με την ανάρτηση του γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ , στην προσωπική του σελίδα στο facebook που αναδημοσιεύτηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο Πάνος Ρήγας αναφερόμενος στην “κόντρα” κυβερνητικών στελεχών με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος,άφησε αιχμές ζητώντας από όσους διετέλεσαν πρόεδροι τραπεζών και κυρίως της ΤτΕ να σταματήσουν να προκαλούν.

«Στο όνομα της ανεξαρτησίας και του δημοσίου συμφέροντος δρούσαν επί χρόνια ανεξέλεγκτα και σήμερα δηλώνουν άγνοια για τα ξέφρενα πάρτι των δανείων.Όλοι όσοι διετέλεσαν πρόεδροι τραπεζών και κυρίως της τράπεζας της Ελλάδας να σταματήσουν να προκαλούν και να προετοιμαστούν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό.Το πάρτι τελείωσε» σημείωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ρήγας βέβαια έκανε δηλώσεις χωρίς να είναι ενημερωμένος για το νομοσχέδιο που παρέχει ασυλία στους τραπεζίτες .Μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη , τελευταία ημέρα των εργασιών της Βουλής, αναμένεται να εξετάσουν οι αρμόδιες επιτροπές το νομοσχέδιο για τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η ασυλία των τραπεζικών στελεχών κάτι που ζητούσαν επίμονα οι θεσμοί , σύμφωνα με δημοσιεύματα οικονομικών ιστοσελίδων.

Με αφορμή τα παραπάνω ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Χαράλαμπος Περβανάς δήλωσε τα εξής:

“Μεγάλα λόγια εκστόμισε ο κ. Ρήγας ξεχνώντας το άρθρο 78 του αναπτυξιακού νόμο Ν. 4146/2013 (ΦΕΚ Α 90/18-04-2013) που αφορά τη “Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις και άλλες διατάξεις”.

Να του τον θυμίσουμε λοιπόν ότι: Δεν συνιστά απιστία, κατά την έννοια των άρθρων 256 και 390 του Ποινικού Κώδικα, για τον Πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ. και τα στελέχη των Τραπεζών, η σύναψη δανείων πάσης φύσεως με νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ευρύτερου δημοσίου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται κατά νόμο, καθώς και η εν γένει παροχή πιστώσεων σε αυτά, εφόσον πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις: α) υφίστανται αποφάσεις των θεσμοθετημένων εγκριτικών επιτροπών ή οργάνων κάθε τράπεζας και β) τηρήθηκαν, κατά τη χορήγησή τους, οι σχετικές κανονιστικές πράξεις της Τράπεζας της Ελλάδος (ΠΔΤΕ).

Προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” ενώ σήμερα όπως καταδεικνύει η πραγματικότητα σήμερα όλα τα σπίτια είναι στο χέρι του αρχιτραπεζίτη . Τελικά κ. Ρήγα το πάρτι τελείωσε μόνο …για όλους εσάς !”

Από το γραφείο Τύπου

danioliptes.gr