28 Ιανουαρίου 2023

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Ηλεκτρονική πλειστηριασμοί: Τρεις φορές την εβδομάδα, πρωί και απόγευμα

1 min read

13339677_1013200248761014_1474852257138238299_n

Στον αέρα η δωρεάν νομική βοήθεια ν.3226/2004  για τους πολίτες χαμηλού εισοδήματος και μάλιστα από μία… Αριστερή κυβέρνηση. 

Τι προβλέπει το άρθρο 59 της υπουργικής διάταξης

Οκτώ ώρες την ημέρα θα διαρκούν πλέον οι διαδικασίες των e πλειστηριασμών. Το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή το βράδυ του Σαββάτου ορίζει όλα τα σχετικά με την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Συγκεκριμένα, θα διενεργούνται τρεις ημέρες την εβδομάδα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή. Το εντυπωσιακό είναι ότι θα διενεργούνται πρωί και απόγευμα. Η διαδικτυακή πλατφόρμα στην οποία θα διενεργούνται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι έτοιμη, έχουν γίνει δοκιμές και η πιλοτική εφαρμογή των πλειστηριασμών θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου!

Στο άρθρο 59 η διάταξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης προβλέπει:

– Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί διενεργούνται ημέρα Τετάρτη ή Πέμπτη ή Παρασκευή, από τις 10:00 π.μ. έως τις 14.00 ή από τις 14.00 έως τις 18:00. Σε περίπτωση υποβολής προσφοράς κατά το τελευταίο λεπτό του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, ήτοι από ώρα 13:59:00 έως 13:59:59 ή από ώρα 17:59:00 έως 17:59:59 δίδεται αυτόματη παράταση πέντε λεπτών.

Για κάθε προσφορά που υποβάλλεται κατά το τελευταίο λεπτό της παράτασης, δίδεται νέα αυτόματη παράταση πέντε λεπτών, εφόσον υποβληθεί μεγαλύτερη προσφορά. Οι παρατάσεις μπορούν να συνεχισθούν για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο ωρών από την ορισθείσα ώρα λήξης του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, οπότε ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής προσφορών.

– Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός διενεργείται με επιμέλεια του συμβολαιογράφου της περιφέρειας του τόπου όπου έγινε η κατάσχεση, ο οποίος ορίστηκε για τον πλειστηριασμό. Ο πλειστηριασμός διενεργείται ενώπιον του ίδιου συμβολαιογράφου που ορίστηκε αρχικά και στην περίπτωση πολλαπλών κατασχέσεων.

Αν τα κατασχεμένα πράγματα βρίσκονται στην περιφέρεια περισσότερων ειρηνοδικείων, ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός διενεργείται, κατ’ επιλογή του επισπεύδοντος, στην περιφέρεια οποιοσδήποτε εκ των άνω ειρηνοδικείων. Αρμόδιο για την επίλυση των διαφορών που αναφύονται από τη διενέργεια του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού είναι το δικαστήριο της έδρας του συμβολαιογράφου.

Η χαρά των τραπεζιτών και του διοικητή της ΤτΕ που θα αρπάξει περιουσίες στο όνομα της «ανάπτυξης» σε μια Ελλάδα που ακόμη εξακολουθεί να είναι μία δημοκρατική χώρα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έχουν γίνει με τις ωμότατες κυβερνητικές παρεμβάσεις στους χώρους της Δικαιοσύνης και των Μέσων Ενημέρωσης. Η «ευκαιρία» της κρίσης, να γκρεμιστούν οι άρρωστες δομές του παρελθόντος και να οικοδομηθεί ένα νέο οικονομικό περιβάλλον, πετιέται, στην κυριολεξία, στα σκουπίδια. Οι ισχυρές επιχειρηματικές οικογένειες θα συνεχίσουν να κτίζουν περιουσίες, δίχως να επιστρέφουν στην κοινωνία κάποιο ουσιαστικό μερίδιο από την «ανάπτυξη». Η μόνη διαφορά από το παρελθόν είναι ότι τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις οικονομικές εξελίξεις θα τον έχουν πλέον ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι, με τους Έλληνες να περιορίζονται στο ρόλο του εγχώριου εταίρου. Το ουσιαστικό είναι ότι η όποια ανάπτυξη δεν περιλαμβάνει κοινωνικό μέρισμα για τον ελληνικό λαό.

Είναι ένα παιγνίδι για λίγους, όπως ήταν και στο παρελθόν, στην εποχή των εθνικών πρωταθλητών. Μπορεί να έχουμε καταλήξει ότι οι πολιτικές εκείνες ήταν υπεύθυνες για την κρίση κι ότι χρειαζόμασταν ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, αλλά ο δρόμος που τελικά χρησιμοποιείται είναι και πάλι εκείνος.

deal news

danioliptes.gr

 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.