28 Ιανουαρίου 2023

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Περαιτέρω έρευνα για παραβίαση της νομοθεσίας από τις τράπεζες σε βάρος δανειοληπτών

1 min read

ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ    29 Σεπτεμβρίου 2017

Συνεχίζεται η δικαστική έρευνα για την παραβίαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας από τις τράπεζες. Μετά την έγγραφη καταγγελία του Συλλόγου Δανειοληπτών- Προστασίας Καταναλωτών Βόρειας Ελλάδας ,στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η παραγγελία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε η έρευνα η οποία ανατέθηκε στην ΙΑ’ Πταισματοδίκη. Ως πρώτος και μοναδικός μάρτυρας κλήθηκε να καταθέσει ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών- Προστασίας Καταναλωτών Βόρειας Ελλάδας Χαράλαμπος Περβανάς ο οποίος προσκόμισε στοιχεία για συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά .

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε αντεισαγγελέα Πρωτοδικών. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η εισαγγελική λειτουργός επέστρεψε τη δικογραφία στην ΙΑ’ Πταισματοδίκη για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, ζητώντας να ληφθούν καταθέσεις απ’ όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Με αφορμή τα παραπάνω ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Χαράλαμπος Περβανάς δήλωσε τα εξής:  “Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και βρίσκεται σε εγρήγορση έτσι ώστε να είναι σε θέση να καταγγείλει, ανά πάσα στιγμή, οποιαδήποτε αυθαιρεσία των τραπεζών αναφερθεί από δανειολήπτες – μέλη του συλλόγου”.

Από   το   Γραφείο   Τύπου

danioliptes.gr

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.