28 Ιανουαρίου 2023

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

“Όποιος θα λάβει πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης θα πρέπει να έχει και δικά του κεφάλαια”

1 min read

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης με το άνοιξε – κλείσε των καταστημάτων εκτός από την βεβαιότητα της οικονομικής καταστροφής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, έχει προκαλέσει την οργή και τον θυμό του κόσμου της αγοράς. Τα κατεβασμένα ρολά αφήνουν πίσω τους πολλές επιχειρήσεις που δεν θα καταφέρουν να τα ξανασηκώσουν και μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας θα προστεθεί στις λίστες των ανέργων.

Ακόμα και το Σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης που κατατέθηκε στη βουλή δεν φαίνεται να δίνει ανάσα στους εμπόρους μετά και την δήλωση του πρωθυπουργού ότι “όποιος θα λάβει πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης θα πρέπει να έχει και δικά του κεφάλαια”. Αν συνυπολογισθεί ότι απαιτείται και τραπεζικός δανεισμός γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μετά από δέκα χρόνια μνημονίου και ένα χρόνο σε αναστολή λειτουργίας, δεν θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν το νέο Σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης των 30 δις ευρώ.

Δυστυχώς τα αναποτελεσματικά μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας, το σκληρό και πολύμηνο lockdown σε συνδυασμό με την απουσία ενός ρεαλιστικού σχεδίου ανάκαμψης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οδηγεί αργά και βασανιστικά στον θάνατο του Έλληνα εμποράκου…

Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος

 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.