Ανοίγουν εκ νέου τη συζήτηση για τους πλειστηριασμούς ακινήτων τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης. Πρόθεσή τους είναι να ξεκινήσουν άμεσα και γρήγορα τους πλειστηριασμούς με στόχο τον αριθμό των 50.000 ακινήτων ετησίως. Η βιασύνη οφείλεται στην πρόθεση τους να πετύχουν τους στόχους τους αυξάνοντας τα έσοδά τους από τη μία και στην επαναφορά της λεγόμενης «κουλτούρας πληρωμών» από την άλλη που είχε διακοπεί το προηγούμενο διάστημα με τα lockdown της πανδημίας.

Η κυβέρνηση στο καυτό αυτό θέμα είναι όπως πάντα απούσα χωρίς προγραμματισμό και σχέδιο αντιμετώπισης. Ιδίως τώρα που τα νοικοκυριά δοκιμάζονται από τις συνέπειες των άστοχων και καταστροφικών για την οικονομία μέτρων που πήρε η κυβέρνηση τους τελευταίους 20 μήνες. Στο διάστημα αυτό το μόνο που δημιουργήθηκε στους πολίτες είναι μία «κουλτούρα ανασφάλειας» τόσο για μέλλον τους όσο και για αυτό των παιδιών τους.

Η ανεργία, η μειωμένη και ελαστική εργασία, οι μειωμένοι τζίροι στην αγορά και ο φόβος για νέο κλείσιμο της σε συνδυασμό με την παντελή πλέον έλλειψη εμπιστοσύνης στο κράτος είναι η κληρονομιά που αφήνει η κυβέρνηση των «αρίστων».

Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος