Τους τελευταίους μήνες το ζήτημα των πρόωρων εθνικών εκλογών έχει πέσει πολλές φορές στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου παρά το γεγονός οτι στελέχη της κυβέρνησης και βουλευτές ξορκίζουν αυτό το ενδεχόμενο.
Η πλήρης απαξίωση του πολιτικού συστήματος από τον κόσμο αλλά και η άνοδος συγκεκριμένων κομμάτων έχουν προκαλέσει “πονοκέφαλο” στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, τίθεται το ερώτημα το ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και τι ακριβώς θα κάνει για να βγει η χώρα από την κρίση.
Και αν κάποιοι μας πουν οτι η καθημερινή τους επιβίωση είναι πολύ πιο σημαντική από οποιαδήποτε πολιτική συζήτηση, εμείς θα τους απαντήσουμε οτι συμφωνούμε αλλά μας αρέσει , δεν μας αρέσει το ζήτημα μιας καινούργιας κυβέρνησης παραμένει ένα φλέγον ζήτημα. Το “φαινόμενο” ΣΥΡΙΖΑ που από ένα ανύπαρκτο κόμμα του 4%, σκαρφάλωσε στο 27%, δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως εαν ο ψηφοφόρος θέλει να σε στηρίξει θα το κάνει.
Δυστυχώς όμως για τον αρχηγό του, η πορεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης εδώ και ένα χρόνο είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτική. Ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει να μην μπορεί να συμμαζέψει τα στελέχη του που φάσκουν και αντιφάσκουν και αλλάζουν τις θέσεις τους σαν τα πουκάμισα. Πόσες φορές τα στελέχη του έχουν περάσει από την δραχμή στο Ευρώ και τούμπαλιν;
Πόσες φορές ο κύριος Τσίπρας έχει προχωρήσει σε προεκλογικές υποσχέσεις, όπως οτι θα επαναφέρει τους μισθούς στα επίπεδα του 2009 και θα επαναπροσλάβει όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που τώρα απολύονται με την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη;
Είναι προφανές οτι ένα σοβαρό πολιτικό κόμμα που διεκδικεί την εξουσία δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από μια τεράστια πολιτική αστάθεια και από μία έλλειψη θέσεων και προτάσεων. Και μην μας πείτε οτι είναι πρόταση η κατάργηση του μνημονίου γιατί το ίδιο λένε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην του ΚΚΕ που παραμένει πιστό στις θέσεις του εδώ και χρόνια. Ποια θα είναι η επόμενη μέρα μετά τον διωγμό της τρόικας από την Ελλάδα;
Πως θα ξεκινήσει η εκμετάλλευση της παραγωγής μας, της ναυτιλίας μας και του ορυκτού πλούτου; Έχουμε χρήματα για να πληρωθούν μισθούς και συντάξεις χωρίς τα χρήματα της Ευρώπης; Πότε επιτέλους θα βγούμε από την κρίση; Πότε θα αλλάξει προς το καλύτερο η καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη;
Τέτοια κρίσιμα ερωτήματα δεν έχουν απαντηθεί από ΚΑΝΕΝΑ κόμμα της αντιπολίτευσης πόσο μάλλον από τον ΣΥΡΙΖΑ που ονειρεύεται να περάσει σύντομα την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου. Και να τονίσουμε εδώ ότι το κόμμα του Τσίπρα είχε ήδη δυο ευκαιρίες να κυβερνήσει τις οποίες και δεν τις έλαβε υπόψη.
Η πρώτη αφορά τις εκλογές της 6ης Μαΐου όταν έλαβε την διερευνητική εντολή και δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση, και η επόμενη ήταν τώρα πριν λίγους μήνες όταν δεν κατέθεσε την δική του πρόταση μομφής την στιγμή που η κυβέρνηση ήταν αδύναμη. Και φυσικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όταν δέχονται τέτοιες ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους απαντούν οτι δεν ήταν τότε έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει! Και πότε θα είναι έτοιμος, ρωτάμε εμείς. Όταν δεν θα υπάρχει Ελλάδα; Από την στιγμή που ο λαός θέλει να δώσει μια ευκαιρία σε ένα κόμμα τότε θα πρέπει εκείνο να φανεί αντάξιο των προσδοκιών του κόσμου. Δυστυχώς η περίοδος χάριτος των κομμάτων έχει τελειώσει.
Διανύουμε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι ανάμεσα στην πραγματική ανάπτυξη ή την ολική καταστροφή. Θα πρέπει επειγόντως οι πολιτικοί σχηματισμοί να σοβαρέψουν και να αντιληφτούν οτι με κούφια λόγια και υποσχέσεις η χώρα δεν θα σωθεί. Και αν η λιτότητα έχει διαλύσει τον κόσμο είναι η ώρα κάποιος να αναλάβει τον έλεγχο για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.
Τέρμα επιτέλους με τις αερολογίες
Τέρμα με τις προεκλογικές υποσχέσεις
Τέρμα με τους δήθεν αρχηγούς που ονειρεύονται την καρέκλα του πρωθυπουργού
Τέρμα με τα κόμματα που δεν υποστηρίζουν τίποτα ουσιαστικό πάρα μόνο την παλιά και ξεχασμένη ουτοπία της Αριστεράς
Τέρμα με τους αρχηγούς που γονατίζουν σε κάθε απαίτηση της τρόικας και των δανειστών μας.
Ή θα καταφέρουμε σύντομα να σταθούμε στα πόδια μας ή θα διαλυθούμε. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Ας ανασκουμπωθούν τα κόμματα και οι αρχηγοί και ας προσγειωθούν επιτέλους στην πραγματικότητα!
Danioliptes.gr
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.