Χωρισμένο στα δυο το ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή ή όχι στελεχών του στη νέα κυβέρνηση. Στη συνεδρίαση της Κ.Ο. στις 10:00 ανοίγει τα χαρτιά του ο Βενιζέλος, ποια η συμβιβαστική πρόταση του.

Είναι το πρώτο εσωκομματικό crash test για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Μόνο που δεν έχει να κάνει μόνο με το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αλλά με όλη τη χώρα και την αυριανή κυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ είναι χωρισμένο στα δυο: από τη μια οι βενιζελικοί που δε θέλουν το Κίνημα να συμμετάσχει στην κυβέρνηση συνεργασίας με στελέχη του και πρώην υπουργούς στην κυβέρνηση με ΝΔ και ΔΗΜΑΡ. Από την άλλη, εκείνοι που θέλουν να μετάσχει ενεργά το ΠΑΣΟΚ στις εξελίξεις και σημαντικά στελέχη του να καταλάβουν υπουργικές θέσεις.

Κορυφαία στελέχη ξεκαθάρισαν ότι δε συμφωνούν με τον πρόεδρο του κόμματος. «Εμείς ψήφο εμπιστοσύνης σε Μαραβέγιες και Ζαννιάδες δε δίνουμε», είπαν. Και πρόσθεσαν ότι μια κυβέρνηση με τέτοια σύνθεση, θα είναι ευάλωτη και όχι μακράς πνοής.

Το κλίμα ήταν εκρηκτικό στη συνεδρίαση της Τρίτης, όταν συνεδρίασαν οι “κορυφαίοι” του κόμματος (σ.σ. Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης, Διαμαντοπούλου, Ευθυμίου, Γεννηματά, Σκανδαλίδης, Ανδρουλάκης) υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Το φιτίλι δεν άργησε να ανάψει. Ίσως γι’ αυτό να… έψαχνε πυροσβεστήρα ο Άνδρας Λοβέρδος.

Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Πέτρος Ευθυμίου είναι ανάμεσα σε εκείνους που θέλουν το ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχει ενεργά στη νέα κυβέρνηση. Η Άννα Διαμαντοπούλου από την άλλη τηρεί σιγή ιχθύος. Μέσω κειμένου στην επίσημη ιστοσελίδα της, όμως, τόνισε «κάθε κόμμα οφείλει να επιδείξει τον επιβεβλημένο βαθμό ευθύνης απέναντι στην πατρίδα και ένα λαό που υποφέρει. Πρώτα η Ελλάδα! Τώρα!». Υπάρχει και η μέση λύση που πρότεινε ο Κώστας Σκανδαλίδης: να στηριχθεί κοινοβουλευτικά η νέα κυβέρνηση

Μιλώντας στο Mega, από την πλευρά του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση με τα καλύτερα στελέχη του.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, στις 10 το πρωί. Εκεί, αναμένεται να κάνει τη… ρελάνς η πλευρά του Εύαγγελου Βενιζέλου. Οι συνεργάτες του έχουν προτείνει μια μέση λύση για να αποτραπεί ο «εμφύλιος» στο ΠΑΣΟΚ. Να συμμετάσχει το κόμμα με στελέχη του στην κυβέρνηση, αλλά να είναι πρόσωπα νέα και όχι φθαρμένοι πρώην υπουργοί…

Ethnos