21 Απριλίου 2021

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Χαράλαμπος Περβανάς: Δυστυχώς, όλες οι κυβερνήσεις αποδεικνύονται «δουλοπρεπείς» στις τράπεζες και τους θεσμούς

1 min read

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα της χώρας είναι τα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί. Στο μεγάλο αυτό θέμα τόσο η παρούσα κυβέρνηση όσο και η προηγούμενη του Αλέξη Τσίπρα, στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και των προσδοκιών. Η προηγούμενη, μάλιστα, κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – πρώτη φορά αριστερά – ήταν αυτή που κατήργησε τον νόμο Κατσέλη και νομοθέτησε τον αισχρό και αναποτελεσματικό νόμο 4605/2019 για δήθεν προστασία της κύριας κατοικίας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ ως αντιπολίτευση κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για αναλγησία απέναντι στους ευάλωτους δανειολήπτες, συνέχισε την «κοροϊδία των πολιτών» με τις τηλεοπτικές «κορώνες» του Άδωνι ότι τάχα ενισχύει και βελτιώνει το νόμο για την προστασία της κύριας κατοικίας. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας με περίσσιο θράσος εμφανίζονται σήμερα ως κατήγοροι της κυβέρνησης να «ανησυχούν» για τους δανειολήπτες. Θέατρο του παραλόγου.
Αλλά αλήθεια τώρα, τα στελέχη της νέας Νέας Δημοκρατίας «δεν είναι και λίγα» συμπεριλαμβανομένου και του κ. Μητσοτάκη, που σύμφωνα με τα πόθεν έσχες έχουν πάρει υπέρογκα δάνεια θέλουν να μας πείσουν ότι εκείνοι θα χάσουν τα σπίτια τους;

Δυστυχώς, όλες οι κυβερνήσεις αποδεικνύονται «δουλοπρεπείς» στις τράπεζες και τους θεσμούς και δείχνουν απίστευτη δειλία για να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη λαίλαπα. Με μικρές παρατάσεις και αναβολές προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο πριν υφαρπάξουν τα αρπακτικά των τραπεζών και των fund τα σπίτια των Ελλήνων, που τόσα υπέστησαν τα τελευταία χρόνια.

Συμπέρασμα; Με την σημερινή κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν υπάρχει ελπίδα.. Ο αγώνας και η αντίσταση του Έλληνα δανειολήπτη είναι μονόδρομος.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.