Με σκληρά έως υβριστικά σχόλια «επιτέθηκαν» χρήστες του Facebook, κυρίως Έλληνες, στο προφίλ της επικεφαλής του ΔΝΤ ΚριστίνΛαγκάρντ, μετά τα δικά της σκληρά λόγια για το ελληνικό αδιέξοδο.

Μεταξύ αναφορών για ανάληψη ευθυνών και της ανάγκης για πληρωμή φόρων από όλους, η επικεφαλής του Ταμείου είπε ότι δεν έχει συμπάθεια για τους Έλληνες, αλλά για τα παιδιά του Νίγηρα!

Τα σχόλια στην τελευταία ανάρτηση του προφίλ της Λαγκάρντ στο Facebook έχουν ξεπεράσει τα 1.700 και μεγάλο μέρος τους είναι στην ελληνική γλώσσα.

Προσπαθεί να δικαιολογηθεί μέσω Facebook η Λαγκάρντ

Μετά το “κράξιμο” που έφαγε στο Facebook η επικεφαλής του ΔΝΤ ΚριστίνΛαγκάρντ, με αφορμή την συνέντευξή της στην βρετανική εφημερίδα TheGuardian, με ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα προσπάθησε να δικαιολογηθεί.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Όπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν νιώθω κατανόηση για τον ελληνικό λαό και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει (…) Σημαντικό μέρος αυτής της προσπάθειας είναι ότι ο κάθε ένας πρέπει να φέρει το δικό του δίκαιο μερίδιο του βάρους», λέγοντας ότι «ειδικά» οι προνομιούχοι πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους.

Η Λαγκάρντ είχε μιλήσει με υποτιμητικό ύφος για την Ελλάδα, ενώ είχε πει «μην περιμένετε καμία συμπάθεια, ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας», υπογραμμίζοντας ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να χαλαρώσει τους όρους προς την Ελλάδα.

Olympia