Αυτοδιαψεύστηκε και «πούλησε» εν μία νυκτί τα πάντα.

Ο Α. Σαμαράς, στο όνομα της δόσης των 31,5 δις, έδωσε γη και ύδωρ στους δανειστές. Καταφανέστατα, ουδόλως τον νοιάζει εάν αυτοδιαψεύστηκε και εάν «πούλησε» εν μία νυκτί το προεκλογικό πρόγραμμα και τον απλό κόσμο που στήριξε τη ΝΔ σε δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FIYrfeMa4oo

Ο Ε. Βενιζέλος, μετά από την καταστροφική διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, βρήκε το καλύτερο «άλλοθι» στον Σαμαρά για να διεκδικήσει την μοναδική ελπίδα πολιτικής επιβίωσης που του απέμεινε, ενώ ο Φ. Κουβέλης απλά επιβεβαίωσε πως αποτελούσε μέρος της «συστημικής αριστεράς», η οποία, αφού «κατάπιε την κάμηλο» των μέτρων, ήρθε στο τέλος να «διυλίσει τον κώνωπα», σε μία απλή επίδειξη… αριστεροφροσύνης.

Δυστυχώς για τους Έλληνες, αποδείχτηκε πως η κυβερνητική «συγχορδία» στηρίχτηκε σε ιδιοτελείς ή κοντόφθαλμες σκοπιμότητες. Έτσι, χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία, η Ελλάδα να οδηγήσει τις εξελίξεις, ακόμα και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, εκμεταλλευόμενη την εξόφθαλμη εξάπλωση της κρίσης σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ε.Ε. και την παντελώς λάθος αντιμετώπισή της με μονομερή λιτότητα.

Τα μέτρα του νέου «πακέτου» θα έρθουν στη Βουλή προς ψήφιση και το πιθανότερο είναι πως τελικά θα ψηφιστούν από την πλειοψηφία ενός καταρρέοντος πολιτικού συστήματος που δεν αντιλαμβάνεται τα μηνύματα των καιρών, δεν βλέπει μακριά στον ορίζοντα και αδυνατεί να αυτό-ανανεωθεί, αναλαμβάνοντας τις μεγάλες ευθύνες ή ακόμα και τα ρίσκα των μεγάλων πολιτικών αποφάσεων που απαιτούν οι μεγάλες δυσκολίες.  

Αυτή όμως, θα είναι και η τελευταία πράξη αυτής της πλειοψηφίας, που θα έχει προδώσει την λαϊκή εντολή και θα έχει σφίξει την θηλιά στον λαιμό του αθώου πολίτη.

Ο καιρός γαρ εγγύς…