27 Σεπτεμβρίου 2022

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Δίνουν μποναμά 6,2 δισ. στις τράπεζες, ενώ ζητούν 1200 ευρώ φόρο από άπορους και στραγγαλίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

1 min read

Μποναμά 6,2 δισεκατομμυρίων ευρώ χαρίζει το κράτος στις τράπεζες και την ίδια ώρα φορολογεί με 1.200 ευρώ όσους δεν έχουν τίποτα πέρα από ένα σπίτι και στραγγαλίζει όσους δεν έβαλαν λουκέτο ακόμη στα καταστήματά τους αυξάνοντας το φόρο επιτηδεύματος στα 650 ευρώ για να μην προσθέσουμε τα τόσα άδικα μέτρα σε βάρος των φτωχότερων της χώρας συνοδεία σκανδάλων τύπου επιχορήγησης 11,6 εκ. ευρώ στην ΜΚΟ του αδερφού του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά!

Οι διοικητές των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας έφυγαν χθες από το υπουργείο Οικονομικών με τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει προστασία των μελών του διοικητικού συμβουλίου από τυχόν αστικές ευθύνες, ως απόρροια της απόφασης για συμμετοχή στο πρόγραμμα της επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων και θα αναγνωριστεί ο αναβαλλόμενος φόρος στα φορολογικά τους βιβλία στο 100%.

Τι σημαίνει αυτό; Κανείς δεν πρόκειται να κυνηγήσει τις τράπεζες για την αισχροκέρδεια σε βάρος των μικροομολογιούχων που είδαν να τινάζονται στον αέρα όσα επένδυσαν, όπως είχε συμβεί όμως και με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου και επιπλέον η αναβολή φορολόγησης των τραπεζών θα φέρουν κέρδη 6,2 δισ. ευρώ τουλάχιστον για τις τράπεζες.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιβάλλει 1.200 ευρώ φόρο σε όσους έχουν μηδέν εισόδημα χάρη στην πολιτική του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα! Με βάση τις διατάξεις πληρώνουν φόρο ακόμη και όσοι έχουν μηδενικό εισόδημα.

Προβλέπεται υποχρέωση όλων των πολιτών άνω των 18 ετών να υποβάλλουν δήλωση στην εφορία ακόμη και χωρίς εισοδήματα ενώ όσοι έχουν ένα ακίνητο στην κατοχή τους ακόμη και χωρίς εισόδημα θα πρέπει να πληρώσουν και τεκμήρια.

Η υποχρέωση όλων άνω των 18 ετών να υποβάλλουν δήλωση κρύβει πολύ σοβαρές παγίδες. Μεγάλες αδικίες για την ακρίβεια.

Σύμφωνα με το νέο φορολογικό όλοι όσοι υποβάλλουν δήλωση ακόμη και με μηδενικό εισόδημα στην περίπτωση που δεν έχουν έσοδα από κάποια μισθωτή υπηρεσία ή κάποια σύνταξη θα φορολογηθούν με βάση το τεκμαρτό εισόδημα που είναι 3.000 ευρώ.

Καθώς τα εισοδήματα αυτά δεν είναι από μισθό ή σύνταξη η φορολόγηση αυτών των 3.000 ευρώ (ακόμη και αν δεν υπάρχουν) θα φορολογηθούν με φόρο 26%!!!

Μάλιστα οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο θα πληρώσουν φόρο, αλλά και προκαταβολή για τον επόμενο χρόνο!

Έτσι μιλάμε για μια φορολόγηση της τάξης τουλάχιστον των 1.200 ευρώ… Επαναλαμβάνουμε για… αέρα για εισόδημα, που δεν υπάρχει.

Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση για όποιον μένει σε σπίτι που είναι στο όνομά του.

Θα έχει τεκμήριο, ανάλογα με τα τετραγωνικά για την κατοικία του και φυσικά θα πληρώσει επιπλέον φόρο!

Χριστούγεννα για τις τράπεζες, Επιτάφιος για τους άπορους από την κυβέρνηση ενός πρωθυπουργού που ισχυρίστηκε ότι μιλάει με τον…Θεό!

Danioliptes.gr

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.