28 Ιανουαρίου 2023

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Σε αναμονή δυσμενών εξελίξεων των υπερχρεωμένων Ελλήνων

1 min read

Αναφορικά με το Ν. 3869/2010 (υπερχρεωμένα νοικοκυριά)- επιτακτική η ανάγκη για  άμεση προσφυγή στο αρμόδιο δικαστήριο για την υπαγωγή στον ανωτέρω νόμο περί ρύθμισης και απαλλαγής χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Μισθωτοί, συνταξιούχοι, μικροέμποροι και μικροαγρότες   μπορούν να υπαχθούν στο νόμο Κατσέλη για ρύθμιση και απαλλαγή των οφειλών τους που δεν δημιουργήθηκαν το τελευταίο έτος.

Προσπάθεια των μνημονιακών συμφερόντων (τραπεζών, εταιριών ειδικού σκοπού και τριαδικής κυβέρνησης) για περιορισμό εφαρμογής του Νόμου Κατσέλη  στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και εφαρμογή προπαγάνδας και εκφοβισμού των Ελλήνων για άμεση προσφυγή στις τράπεζες προς ρύθμιση και επιμήκυνση του χρέους τους με συνολική επιβάρυνση αυτού σε μήκος χρόνου κατά 30% τουλάχιστον.

Μεταβίβαση των δανειακών συμβάσεων  από τις ελληνικές τράπεζες σε εταιρίες ειδικού σκοπού που εδράζονται στο εξωτερικό έναντι μερικής εξόφλησης και άμεσης ρευστοποίησης της αξίας τους χωρίς να ερωτηθούν οι Έλληνες δανειολήπτες που συμβλήθηκαν με ελληνικές τράπεζες..

Απειλή για άμεση ρευστοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας της εργατικής και αστικής τάξης και υποδούλωση ουσιαστικά των νοικοκυριών για δεκαετίες προς εξυπηρέτηση των δανείων που ανήκουν πλέον στο ξένο κεφάλαιο και στις μνημονιακές εταιρίες του εξωτερικού.

Τα όσα αναφέρουμε αποκαλύφτηκαν στην εκπομπή του Γιώργου Πηλίτσου Οικονομία & Αντιθέσεις στην Egnatia TV στις 30.11.2012  

Δείτε το βίντεο…

 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.