Ακούσαμε τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Θανάση Νάκο, να υπερασπίζεται τους υπαλλήλους της Βουλής, όπως καμία άλλη τάξη εργαζόμενων μέχρι σήμερα.

Μας ενημέρωσε μέσω ραδιοφωνικού σταθμού ότι οι υπάλληλοι της Βουλής έχουν υποστεί μείωση στις αποδοχές τους 52%.

Έχουν λέει ιδιαιτερότητα στο ωράριο εργασίας τους.  Το ίδιο και οι οικοδόμοι. Το ίδιο και οι φουρναραίοι. Το ίδιο και οι εργαζόμενοι σε εταιρείες σεκιούριτι. Το ίδιο και οι εργαζόμενοι ως οδηγοί σε ταξί. Το ίδιο και οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία. Το ίδιο και άλλοι πολλοί εργαζόμενοι.

Τόνισε την ιδιαιτερότητα γιατί ήθελε να δικαιολογήσει τις υπερωρίες.

Κύριε Νάκο, κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι δεν αμείβονται ούτε καν τις υπερωρίες. Και το εργασιακό τους περιβάλλον δεν είναι όπως των υπαλλήλων της Βουλής. Εχει πολλή ζέστη, πολύ κρύο, έχει ορθοστασία, έχει ατυχήματα.

Μας εξήγησε ότι «Οι αμοιβές τους έχουν εξομοιωθεί πλέον με τις αμοιβές των υπαλλήλων των υπουργείων. Έπαιρναν 16 μισθούς και τώρα λαμβάνουν 12».

Και αυτό είναι κατόρθωμα; Αυτό είναι επιτυχία; Μήπως θα έπρεπε να τους λυπηθούμε;

Αξιότιμε κύριε Νάκο όταν λέτε ότι ο καβγάς γίνεται για 670 ευρώ από υπερωρίες και έξοδα κίνησης, γνωρίζετε ότι κάποιοι αυτά τα χρήματα δεν τα έχουν δει ούτε στον ύπνο τους; Και αν τα έχουν δει, πληρώνονται με μπλοκάκι και χωρίς ασφάλιση;

Βέβαια, αυτούς δεν τους βλέπετε κάθε μέρα, ενώ τους υπαλλήλους της Βουλής τους βλέπετε καθημερινά και είναι προφανείς οι λόγοι που τους υπερασπίζεστε με τόσο μεγάλο σθένος….

Danioliptes.gr