15 Αυγούστου 2022

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Προτείνουν ίδρυση κακής τράπεζας για να της φορτώσουν τα θαλασσοδάνεια και λοιπές λαμογιές

1 min read

Νέα Proton bank και νέα Αγροτική Τράπεζα (δηλαδή τράπεζες λαμογιών και θαλασσοδανείων για αρπαχτές) προτείνουν -για τρίτη φορά-  ο Γιώργος Προβόπουλος και η παρέα του στην κυβέρνηση.

Την ώρα που ανακοινώνουν επισήμως ότι άμεσα θα λάβουν -μόνο οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες- 28 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της επανακεφαλαιοποίησης -πολύτιμα χρήματα για κάθε φτωχό Έλληνα- ξαναπροτάσσουν την ιδέα δημιουργίας μιας «τοξικής τράπεζας», όπου θα υπαχθούν καταρχήν τα χαρτοφυλάκια των προβληματικών επιχειρήσεων με στόχο να οδηγηθούν στο κλείσιμο και να παραμείνουν μόνο οι βιώσιμες.

Βιώσιμες όπερ σημαίνει οι εταιρίες που οι τράπεζες στήριξαν με θαλασσοδάνεια τόσο καιρό.

Στην «τοξική τράπεζα» οι τραπεζίτες και οι μεγαλομέτοχοι θα εντάξουν κάθε λογής θαλασσοδάνεια, χορηγήσεις χωρίς εγγυήσεις προς φίλους και ημέτερους, κεφάλαια που δόθηκαν αφειδώς σε κόμματα, πολιτικούς, ΜΜΕ, κουμπάρους, διαπλεκόμενα. Στην ίδια τράπεζα θα καθαρίσουν τις κάθε λογής υπεξαιρέσεις, όπως έκανε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης με την Proton Bank και θα ξεπλύνουν την λανθασμένη χρηματοδότηση ολόκληρων κλάδων όπως π.χ. των εισαγωγών-πωλήσεων Ι.Χ.

Όλα αυτά βεβαίως θα γίνουν με ένα σκασμό λεφτά που θα τα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος και οι φορολογούμενοι πολίτες άλλων κρατών-μελών της ευρωζώνης μέσω της τρόικας.

Με αυτό τον τρόπο, θα επιχειρήσουν να τη βγάλουν καθαρή οι υπόλοιπες εγχώριες τράπεζες. Μια πρακτική όμως που είδαμε που έχει οδηγήσει. Στην κρίση των εγχώριων τραπεζών και του συστήματος εξουσίας ενός διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και μιας παχύδερμης κοινωνικά και αυτοπεριθωριοποιημένης κρατικοδίαιτης παρασιτικής ελίτ πλουσίων, μια κρίση, την οποία όλοι μαζί φόρτωσαν στην πλάτη του ελληνικού λαού.

danioliptes.gr

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.