16 Αυγούστου 2022

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Ούτε η Blackrock έλεγξε τις offshore των εγχώριων τραπεζών ελέω Προβόπουλου

1 min read

Ούτε η Blackrock έλεγξε τις offshore των εγχώριων τραπεζών ελέω Προβόπουλου.

Πήραν τις περιουσίες μας οι τράπεζες, τα στεγαστικά δάνεια και τα τιτλοποίησαν σε off shore εταιρίες στο εξωτερικό με αντάλλαγμα να τις γλιτώσουν από το βραχνά των θαλασσοδανείων σε εταιρίες γνωστών των τραπεζιτών και των κυβερνώντων καθώς και των άτοκων φιλικών δανείων προς τα κόμματα.  

Μια ιδιωτική ξένη εταιρία, η Blackrock, αποκαλύπτει τα πάντα στην έκθεσή της για το ξεπούλημα της περιουσίας των Ελλήνων σε τράπεζες του εξωτερικού και των εταιριών offshore μέσω των εγχώριων τραπεζιτών.

Ωστόσο, η έκθεση δεν βγήκε ποτέ στη δημοσιότητα, διότι όπως συμβαίνει και με τη λίστα Λαγκάρντ, την κρύβει κάτω από το συρτάρι η εξουσία – όχι μόνο η πολιτική αλλά κυρίως η οικονομική εξουσία της χώρας- δηλαδή η Τράπεζα της Ελλάδος και ο διευθυντής της, Γιώργος Προβόπουλος.

To olympia.gr αποκάλυψε ότι οι εγχώριες τράπεζες πετούσαν τα θαλασσοδάνεια σε υπεράκτιες (offshore) θυγατρικές τους μέσω της.. εκχώρησης και αυτό αποκαλύπτεται περίτρανα στην έκθεση της Blackrock.  

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλεται, οι τράπεζες έδιναν θαλασσοδάνεια σε εταιρίες και κατόπιν ξεφορτώνονταν την επισφάλεια, στέλνοντας στο δανειστή επιστολή που τον ενημερώνουν ότι το δάνειό του έχει πλέον εκχωρηθεί στην τάδε εταιρία LTD.

Όμως, η Blackrock δεν πραγματοποίησε έρευνα στις offshore εταιρίες των τραπεζών κατόπιν παραγγελίας της ΤτΕ και του κ. Προβόπουλου και ποιος ξέρει τί μυστικές συμφωνίες έγιναν για να μην ερευνηθούν οι offshore εταιρίες των εγχώριων τραπεζών.

Είχε την ευθιξία ο γενικός γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, να τα βάλει με τον κ. Προβόπουλο αμέσως μετά από την αποκάλυψη του olympia.gr κατηγορώντας τον ως «ανεξέλεγκτο που συνειδητά δεν έλεγξε τα χαρτοφυλάκια των offshore εταιριών των τραπεζών, των ανωνύμων και των θυγατρικών τους στα πλαίσια του ελέγχου από τη Blackrock.  

O κ. Καρχιμάκης καλεί τον γενικό οικονομικό εισαγγελέα Γ.Πεπονή να παρέμβει, διεξάγοντας έρευνα για ποιο λόγο ο κ. Προβόπουλος δεν έδωσε τις απαιτούμενες κατευθύνσεις και εντολές για να ερευνηθούν οι δοσοληψίες τραπεζών και offshore. 

«Τι ήθελε να συγκαλύψει; Τι είχε παιχτεί στα υπόγεια ορισμένων τραπεζών; Ποιος πληρώνει το μάρμαρο;  

Γιατί δεν απάντησε στη Βουλή ως όφειλε όταν του ζητήθηκαν τα συγκεκριμένα στοιχεία τον Φεβρουάριο φέτος;

Το μήνυμα είναι σαφές! Προφανώς, οι ελληνικές τράπεζες και ο κ. Προβόπουλος αισθάνονται ότι είναι υπεράνω πάσης εξουσίας σε αυτή τη χώρα.  

Κι όχι άδικα, από τη στιγμή που τα θαλασσοδάνεια τα μοίραζαν σε ανθρώπους που υποσχέθηκαν να κρατήσουν κλειστά τα στόματά τους και να στηρίξουν τις τοκογλυφικές μεθόδους τους σε βάρος του ελληνικού λαού;

Για αυτό το λόγο βλέπουμε σήμερα κράτος και τράπεζες χέρι χέρι να επιβάλλουν νέα μέτρα-παγίδες δήθεν για την ανακούφιση των πολιτών, αλλά στην πραγματικότητα με στόχο την οικονομική υποδούλωσή τους μέσω κινήσεων, όπως η πιστωτική κάρτα για την εξόφληση λογαριασμών τύπου ΔΕΗ και εφορίας.

Για αυτό το λόγο και η συνωμοσία της ελίτ σε βάρος του Έλληνα εργαζόμενου, συνταξιούχου, άνεργου που λέγεται μνημόνια! Μήπως τα σκάνδαλα τύπου ΕΟΤ που έρχονται κατά καιρούς στο φως της δημοσιότητας και κατόπιν θάβονται όπως και η λίστα Λαγκάρντ είναι απλώς στάχτη στα μάτια του κόσμου, μέσο αποπροσανατολισμού του ελληνικού λαού για να μη μάθει ποτέ πόσα χρήματα επιτέλους των φορολογούμενων καταχράστηκαν οι τραπεζίτες και κατόπιν εκχώρησαν εγγυήσεις στους δανειστές τους, τις ξένες εταιρίες hedge funds και λοιπές τράπεζες στο εξωτερικό; 

danioliptes.gr

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.