15 Αυγούστου 2022

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Νέο τρόπο βρήκαν κράτος και τράπεζες να μας τα αρπάζουν και να εξακολουθούμε να τους χρωστάμε

1 min read

Ο εφιάλτης ότι οι Έλληνες μισθωτοί-συνταξιούχοι, άποροι θα μετατραπούν σε οικονομικούς σκλάβους στην ίδια τους τη χώρα δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, καθώς πάνω στην εορταστική περίοδο βρήκαν η κυβέρνηση και οι τράπεζες να παγιδέψουν όλους τους Έλληνες απομυζώντας τους κι άλλο χρήματα από το καλάθι του νοικοκυριού τους.  

Το κράτος ουσιαστικά λανσάρει το σύστημα να εξοφλούνται οι λογαριασμοί των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες και σε ιδιώτες μέσω πιστωτικών καρτών που θα δίνουν, βέβαια, αφειδώς οι τράπεζες μεν, αλλά με απώτερο στόχο να παγιδέψουν τους πολίτες σε χρέη.  

Πώς; Όποιος δεν αποπληρώνει ολόκληρο το ποσό της μηνιαίας δόσης του στην πιστωτική κάρτα, θα επιβαρύνεται με σαράφικο επιτόκιο που θα φτάνει στο 20%: Το κόλπο είναι γνωστό τοις πάσι.  

Αν δεν έχεις χρήματα να πληρώσεις το λογαριασμό στη ΔΕΗ -ανατιμημένος πλέον από το νέο έτος κατά 20%- το πανάκριβο πετρέλαιο θέρμανσης και τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματός σου, θα αναλαμβάνει να στο πληρώσει η τράπεζα, «χορηγώντας» σου πιστωτική κάρτα αλλά άμα δεν εξοφλείς το μηνιαίο ποσό που θα χρωστάς στην κάρτα, θα πληρώνεις φέσι επιτόκιο 20%. 

Με αντάλλαγμα τί; Ευκολίες (δήθεν) πληρωμής μέχρι και έξι άτοκων δόσεων.  

Αν πάλι, δεν μπορείς να πληρώσεις τους λογαριασμούς σε εφορία, ΔΕΗ, τροχαία για κλήσεις, κλπ. γενικώς αν χρωστάς στο Δημόσιο, θα δύναται το κράτος σε αγαστή συνεργασία με τις τράπεζες να σου κατασχέτει τμήμα του ποσού ή όλο το ποσό που διαθέτεις από τις αποταμιεύσεις σου στο λογαριασμό που διαθέτεις στην τράπεζα ή στις τράπεζες.  

Το διατυμπανίζουν ως μέτρο που εισηγήθηκε η τρόικα, η οποία πάντως, στην έκθεσή της καθιστά σαφές στο κράτος ότι πρέπει να τα βάλει επιτέλους με τους κλασικούς μπαταχτσήδες – γιατρούς επί φακελακίω, δικηγόρους που τα παίρνουν από δω κι από κει ζητώντας υπέρογκες αμοιβές και τους κομματικοκρατικοδίαιτους επιχειρηματίες που αισθάνονται και όχι άδικα ότι δεν πρόκειται ποτέ να τους κυνηγήσει η εφορία.  

Η θηλιά κράτους-τραπεζών στενεύει ασφυκτικά γύρω από τα βασανισμένα ελληνικά νοικοκυριά με αυτά τα δύο μέτρα και η μόνη λύση είναι να μην δεχτούμε τη πιστωτική κάρτα των τραπεζών για να εξοφλούμε τους λογαριασμούς μας και να επιχειρούμε να καταλήξουμε σε συμφωνίες αποπληρωμής οφειλών στο Δημόσιο μόνο με το ίδιο το Δημόσιο έστω κι αν αυτό φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο.

danioliptes.gr 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.