Τα Μνημόνια είναι Κατοχικό Δίκαιο

Φτάνει πια η κοροϊδία! Ούτε ένας από τους 300 βουλευτές δεν είπε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό για το ξεπούλημα της περιουσίας του στους δανειστές της χώρας με απώτερο στόχο οι κυβερνώντες, οι τραπεζίτες και οι φίλοι τους να συνεχίσουν να πλιατσικολογούν τόσο την δημόσια περιουσία όσο και την περιουσία των συνεπών φορολογούμενων και των δανειοληπτών, όλων σχεδόν των Ελλήνων. 

Την αλήθεια μας την είπε ο άνθρωπος που μας είπε δύο φορές με ύφος δήθεν συμπόνιας «Κουράγιο Έλληνες», ο αρμόδιος για τα οικονομικά Επίτροπος της Κομισιόν Ολι Ρεν σε ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, η ελληνική κυβέρνηση έχει εκχωρήσει το δικαίωμα για ρυθμίσεις χρεών και δανείων στην τρόικα. Τα δάνειά μας επομένως τα διαχειρίζονται οι δανειστές μας. 

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει εκχωρήσει μέσω του μνημονίου στους δανειστές το δικαίωμα της ρύθμισης των χρεών από δάνεια, απαντά ο Όλι Ρεν σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ο κ. Ρεν., τονίζοντας ότι οι ρυθμίσεις χρεών δανείων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των κρατών μελών της ΕΕ, εκτός όμως της Ελλάδας, επειδή,  με την υπογραφή στο μνημόνιο η ελληνική κυβέρνηση παραχώρησε αυτό το δικαίωμα στους δανειστές.

Όπως σημειώνει ο κ. Ρεν, η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε και η Βουλή ψήφισε ότι «μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2013 θα αναθεωρήσουμε… το υπάρχον πλαίσιο διευκόλυνσης της διευθέτησης με υπερχρεωμένα νοικοκυριά», στην κατεύθυνση της διατήρησης της «τραπεζικής φερεγγυότητας και πιστωτικής πειθαρχίας», της αποφυγής «χρήσης δημοσιονομικών πόρων για την προστασία των δανειοληπτών».

Οι αρχές θα αναθεωρήσουν το υφιστάμενο πλαίσιο αφερεγγυότητας, με την τεχνική υποστήριξη διεθνών εμπειρογνωμόνων (συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ). Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει τροποποιήσεις στην ισχύουσα νομοθεσία (Νόμος 3869/2010 – σ.σ. Νόμος Κατσέλη) και ενδεχομένως θέσπιση νέων μέτρων για την προστασία των νοικοκυριών που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση». 

Τί επιβεβαιώνει με την απάντησή του στην ερώτηση του Χουντή ο Ρεν;

Ότι ισχύει η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας. Ότι εκατομμύρια Ελλήνων απολύθηκαν, εργάζονται επισφαλώς, έπαψαν να ζούνε αξιοπρεπώς και τώρα βρίσκονται αναγκασμένοι να καταβάλλουν δυσθεώρητα υπέρογκους φόρους στο κράτος και δυσθεώρητα ποσά σε σχέση με τα ποσά που δανείστηκαν στις τράπεζες, οι οποίες διαπραγματεύονται με την τρόικα το τελικό ποσό νέας ανακεφαλαιοποίησής τους ώστε όταν γίνουν πλέον πανίσχυρες να δοθούν χάρισμα στους πιστωτές τους στο εξωτερικό, οι οποίοι με τη σειρά τους, όχι απλά θα βάλουν στο χέρι αλλά θα διαχειρίζονται, τόσο την περιουσία του ελληνικού Δημοσίου  όσο και την περιουσία των κατοίκων αυτής της χώρας που βρίσκονται στην πλέον δεινή οικονομική κατάσταση από την Κατοχή αναλογικά με τις ανεξήγητα σταθερά υψηλές τιμές των προϊόντων και των διαφόρων υπηρεσιών καθώς και των φόρων και τη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους. 

Μνημόνιο 4 από αρχές Απρίλη

Τί κάνουν για αυτό οι 300 βουλευτές; Γιατί δεν έχει εξηγήσει κανένας βουλευτής ότι αυτή τη στιγμή τρόικα και κυβέρνηση συζητάνε πώς θα επιβάλλουν το Μνημόνιο 4 στον ελληνικό λαό και η συζήτηση θα λάβει σάρκα και οστά στις αρχές του Απρίλη όταν οι εκπρόσωποι της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα.

Το Μνημόνιο 4 θα αποτελέσει και το τελικό ξεκαθάρισμα για την αρπαγή της περιουσίας των κατοίκων της χώρας, των εγχωρίων τραπεζών και του ελληνικού Δημοσίου; Μήπως το Μνημόνιο 4 θα σηματοδοτήσει την έναρξη και επισήμως του ξεπουλήματος και δη του ξεπουλήματος των εγχωρίων τραπεζών που απέκτησαν απίστευτα ποσά από τις ανακεφαλαιοποιήσεις που πλήρωσε από την τσέπη του ο ελληνικός λαός σε σημείο να αυτοκτονήσουν πάνω από 3.000 άνθρωποι στη χώρα από την έναρξη της επιβολής του Μνημονίου μέχρι σήμερα διότι δεν άντεχαν άλλο να χρωστάνε από το πουθενά και να μένουν άνεργοι; 

Γιατί ζούνε ακόμη στο γυάλινο κόσμο τους; Η μήπως τυχαίνει να έχουν το επίπεδο νοημοσύνης με τον πρώην υπουργό «Προστασίας του Πολίτη» (!;), Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος είχε πει ότι «δεν διάβασα αυτά που υπέγραφα» όταν τον ρώτησαν γιατί ψήφισε το Μνημόνιο. 

Από την εκχώρηση περιουσίας στην εκχώρηση κυριαρχίας

Αποδεικνύεται ότι οι κυβερνώντες της τρικολόρε κυβέρνησης έχουν απύθμενο θράσος και έχουν δώσει ρεσιτάλ κοροϊδίας. Οι αρχηγοί των κομμάτων στη Βουλή αλλά και των κομμάτων εκτός Βουλής αποδεικνύεται ότι είναι συνένοχοι στην επιβολή των Μνημονίων, του νέου Κατοχικού Δικαίου, στον λαό και στη χώρα.  Είναι συνένοχοι γιατί συνεχίζουν να σιωπούν. Αντί να ξεμπροστιάσουν τους υπουργούς, υφυπουργούς και άλλα στελέχη της κυβέρνησης που προκλητικά παραμυθιάζουν το λαό ότι «δίνουν αγώνα για ρύθμιση ανάσα για τους υπερχρεωμένους Έλληνες», ενώ στην πραγματικότητα δίνουν αγώνα για να πετύχουν πιο συμφέρουσες συμφωνίες για τις εγχώριες τράπεζες ακόμη και από εκείνες που σκεφτόταν η ίδια η τρόικα και όσοι κρύβονται από πίσω της, δηλαδή οι πιστωτές των εγχωρίων τραπεζών και οι πιστωτές των πιστωτών των εγχωρίων τραπεζών. 

Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμναλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς. Τα distress funds έπιασαν δουλειά από τότε που στην Ελλάδα πανηγυρίζαν κάποιοι για τα λεφτά που θα αρπάξουν από τον ελληνικό λαό για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004. Και ξαφνικά τα distress funds λυμαίνονται τη χώρα. Λειτουργούν ξενοδοχεία, αναλαμβάνουν δουλειά σε δημόσιες υπηρεσίες και σε τράπεζες και βάζουν στο στόχαστρο την περιουσία όλων των Ελλήνων δανειοληπτών και συνεπών φορολογούμενων. 

Είναι τυχαίο που η τρόικα εμπόδισε τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να αποσύρει ρύθμιση που προέβλεπε μείωση του προστίμου που καταβάλλουν στο Δημόσιο οι παράνομοι μεγαλοκαταθέτες σε τράπεζες του εξωτερικού κατά 80%; Μήπως τελικά οι δανειστές μας είναι πιο φιλέλληνες από τους 300 και ειδικά τους βουλευτές της τρικολόρε κυβέρνησης;

Πόσες άλλες ρυθμίσεις των κυβερνώντων που ήθελαν να βολέψουν τους δικούς τους ανθρώπους εμπόδισε ακόμη η τρόικα; Μήπως δεν ήταν πρώτο το ΔΝΤ που μίλησε για κούρεμα 30% των δανείων; Μήπως δεν ήταν το ΔΝΤ που παραδέχτηκε ότι η συνταγή της λιτότητας είναι λανθασμένη; 

Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και… περιουσίας

Ας μην έχουμε αυταπάτες. Πολιτικοί είναι οι της τρόικα και σε μεγάλες εταιρίες και τράπεζες λογοδοτούν, όχι στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα των δικών τους ανθρώπων και ειδικά στην Ελλάδα, όπου βλέπουν ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπους που είναι ακόμη χειρότεροι και από dealers περιουσιών που δεν τους ανήκουν και από ιδιοκτήτες εισπρακτικών εταιριών, καθώς επιβάλλουν το ένα μέτρο μετά το άλλο για την υποδούλωση των φτωχότερων και μεσαίας οικονομικής κατάστασης Ελλήνων και μεταναστών στην Ελλάδα στους πιστωτές των εγχωρίων τραπεζών με στόχο οι ίδιοι να μείνουν ανέπαφοι, ατιμώρητοι και όταν με το καλό θα φέρουν εις πέρας την αποστολή τους για το ξεπούλημα να εγκαταλείψουν ως κύριοι τη χώρα και να εγκατασταθούν στα τεράστιας αξίας ακίνητα που φρόντισαν να αποκτήσουν στα μουλωχτά στο εξωτερικό για να συνεχίσουν τη χλιδάτη ζωή τους, χωρίς τύψεις για την προδοσία που έκαναν στη χώρα τους και στους κατοίκους της. 

Ποιος έδωσε το δικαίωμα στην κυβέρνηση να ορίσει ως εκπρόσωπο των δανειοληπτών χθες στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τους δανειολήπτες στη χώρα μας μόνο μια καταναλωτική ένωση στη συνεννόηση με την τρόικα και τις τράπεζες και να μην αποκαλυφθεί ότι συζητήσανε για τις δήθεν ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια;  

Το μόνο που μάθαμε ήταν ότι η εν λόγω οργάνωση υπέβαλε κάποια αιτήματα, κάτι που ήδη έχει κάνει από τον Μάρτιο του 2011 και το έχει κάνει επανειλημμένα ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος χωρίς να λάβει απάντηση ούτε από την κυβέρνηση, αλλά ούτε και από τα αντιπολιτευόμενα κόμματα. 

Ποιος έδωσε το δικαίωμα στην κυβέρνηση να ξεπουλά τα δάνειά μας στους πιστωτές των τραπεζών; 

Αντί να ακούσουν τις φωνές περί κρατικοποίησης των τραπεζών και περί κατάργησης του απεχθούς Κατοχικού Δικαίου που κατ’ ευφημισμόν το βάφτισαν Μνημόνια (Memorandum), οι κυβερνώντες συτνεχίζουν να υπερασπίζονται τις τράπεζες, να τις βοηθούν να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους σε βάρος των πολιτών και μετά να επιτρέψουν το ξεπούλημά τους σε άλλες τράπεζες.

Ήδη, όπως μαθαίνουμε για την Εθνική Τράπεζα ενδιαφέρονται μια καναδική τράπεζα αλλά και άλλες τράπεζες και εταιρίες ώστε να γίνει η τελική πράξη στο ξεπούλημα.  

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος ήταν ο πρώτος που έκανε λόγο για την εκχώρηση των δανείων των Ελλήνων στους πιστωτές των τραπεζών και από τους πρώτους που αποκάλυψαν την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας στους πιστωτές των τραπεζών, οι οποίοι, όπως όλα δείχνουν θα τις καρπωθούν, όπως και θα καρπωθούν ότι οι εγχώριες τράπεζες έχουν αρπάξει ή θα αρπάξουν από τον λαό της χώρας, κάτι που θα συμβεί και μέσω της νέας δήθεν ρύθμισης για τα κόκκινα δάνεια αλλά και μέσω νέων ανακεφαλαιοποιήσεων προς τις τράπεζες με χρήματα του ελληνικού λαού με την πρώτη να ανακοινώνεται καλώς εχόντων των πραγμάτων για τους τραπεζίτες μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Μόνο ο λαός μπορεί να βγάλει τη θηλιά από το λαιμό του διαφορετικά ο πνιγμός του είναι ήδη ορισμένος σε χρονοδιάγραμμα που έχουν συντάξει οι κυβερνώντες Σουμπερίτες και οι πιστωτές των εγχωρίων τοκογλυφικών τραπεζών. Μόνο ο λαός μπορεί να τα βάλει με τη Μαφία εξουσίας των ΙΔΙΩΝ και των ΙΔΙΩΝ που θεωρούν εαυτούς ως την ελίτ της χώρας και επί δεκαετίες λυμαίνονται τους συνεπείς φορολογούμενους πολίτες των τραπεζών και ξένων αρπακτικών. 

danioliptes.gr