Με τον υφυπουργό Εργασίας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, να χαρακτηρίζει «πράξη έλλειψης σοβαρότητας» την επανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, και να καταλογίζει στο ΣΥΡΙΖΑ, που έφερε τη σχετική πρόταση νόμου, «προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων», απορρίφθηκε από την Ολομέλεια η νομοθετική πρωτοβουλία.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Μενέλαος Βλάχβεης, είπε πως υπήρξε πρόνοια ώστε να κατοχυρωθούν τα εργασιακά δικαιώματα, ενώ το Δημόσιο είχε μεγάλο όφελος.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Κουτσούκος τόνισε ότι υπάρχει διαχωρισμός στο τι θέλουμε και στο τι υπάρχει ανάγκη να εφαρμοστεί λόγω του μνημονίου.

Για κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων από την τρόικα, μίλησε ο Παύλος Χαϊκάλης των ΑΝΕΛ.

 

«Έχουν καταρρεύσει τα εργασιακά δικαιώματα και το κράτος πρόνοιας» σημείωσε από τη ΧΑ ο Δημήτρης Κουκούτσης.

 

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να ασκηθούν οι πολιτικές που είχαν οι δύο οργανισμοί που καταργήθηκαν» ανέφερε ο Θωμάς Ψύρρας (ΔΗΜΑΡ), υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα του διαφωνούσε με την κατάργησή τους.

 

«Πρώην και νυν κυβερνήσεις έχουν εχθρούς τους εργαζόμενους και καταργούν δικαιώματα που κατακτήθηκαν με θυσίες» επεσήμανε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης.

 

Απαντώντας ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως η χώρα μας δεν είχε άλλη δυνατότητα πλην της λήψης μέτρων για να αντεπεξέλθει στην κρίση.

 

Υπογράμμισε όμως ότι ενώ καταργήθηκαν οι δύο οργανισμοί, διατηρούνται δραστηριότητές τους, όπως είναι ο κοινωνικός τουρισμός, από τον ΟΑΕΔ, η χρηματοδότηση εργατικών κέντρων, η διατήρηση βρεφονηπιακών σταθμών κ.α.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ