«Πόσα θες να μας τρελάνεις»; Η αγαπημένη ερώτηση αγανακτισμένων πολιτών ταιριάζει γάντι στον ισχυρισμό του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη. 

Αποδεικνύεται ότι εκεί στο υπουργείο Ανάπτυξης όπως και γενικά στην κυβέρνηση βρίσκονται σε τρικυμία εν κρανίω και αναλόγως πώς θα ξυπνήσουν το πρωί λένε τη μια άλλα και την άλλη διαφορετικά στους πολίτες για την υποτιθέμενη ρύθμιση των χρεών των υπερχρεωμένων πολιτών. Το ψέμα πάει σύννεφο και όσα λένε θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάματα. 

Στο Σύλλογο πιστεύουμε ότι η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο της κυβέρνησης. Ήρθε όμως ο υπουργός Ανάπτυξης να μας διαψεύσει και να μας κάνει να γελάσουμε ακόμη περισσότερο, λέγοντας σε πρωινή εκπομπή μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού ότι «οκτώ στους δέκα δανειολήπτες στην Ελλάδα είναι ενήμεροι».

Αν έλεγε κάτι τέτοιο ο κ. Λάτσης ή ο κ. Προβόπουλος δεν θα εκπλησσόταν κανείς στην ελληνική κοινωνία. Όταν όμως το λέει ο υπουργός Ανάπτυξης, τότε μπορούμε να αντιληφθούμε πόσο μεγάλο κίνδυνο αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός από ανθρώπους που όχι μόνο δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα, αλλά επιπλέον δεν έχουν κανένα όριο στην εξυπηρέτηση συμφερόντων μιας συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων που βάλθηκε να θησαυρίσει, φτωχαίνοντας τους κατοίκους της Ελλάδας και της Κύπρου.

Καθημερινά, στο Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι προσφεύγουν για να βρουν στήριγμα και να υπαχθούν στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά για να γλιτώσουν από τις τράπεζες που αδιαφορούν αν τα εισοδήματά τους έχουν μειωθεί και το μόνο που κάνουν είναι να παρατείνουν το χρόνο αποπληρωμής του δανείου πλην όμως παίρνοντας ακόμη περισσότερα ευρώ από τον δανειολήπτη από την αρχική συμφωνία δανείου που είχαν συνάψει με αυτόν. 

Προσκαλούμε τον υπουργό να επισκεφτεί τα γραφεία του Συλλόγου μας και οποιουδήποτε συλλόγου δανειοληπτών στην ελληνική επικράτεια για να καταλάβει τι μαρτύριο περνάνε καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι που έχουν ζητήσει βοήθεια από εμάς για να κατανοήσει τι σημαίνει να δίνεις καθημερινά σκληρό αγώνα για να επιβιώσεις αλλά έχεις απέναντί σου ένα κράτος που σε χρεώνει με υπέρογκους φόρους μόνο και μόνο για να εισπράττει χρήματα, τα οποία όπως όλοι γνωρίζουμε, τουλάχιστον προς το παρόν, κατευθύνονται στις τράπεζες κατά κύριο λόγο, και τους τραπεζίτες, οι οποίοι συμπεριφέρονται στους πολίτες και μέσω των επαίσχυντων και προκλητικών για την κοινωνία εισπρακτικών εταιριών όπως οι τοκογλύφοι του μεσαίωνα ή οι λαδέμπορες της Κατοχής. 

Πάντως, είναι προφανές από τις δηλώσεις του κ. Χατζηδάκι όταν αναφέρεται σε ρυθμίσεις για ενήμερους αλλά και μη ενήμερους δανειολήπτες ότι εδώ και τέσσερις μήνες το μόνο που κάνουν από την κυβέρνηση είναι να πετάνε δολώματα μέσω των συστημικών ΜΜΕ μήπως και τσιμπήσει η κοινωνία, η οποία όμως έχει αντιληφθεί ότι κυβέρνηση και τράπεζες αποφασίζουν μέτρα εναντίον τους και υπέρ της εξυπηρέτησης των δικών τους συμφερόντων. 

Χαρίζουν τα λεφτά των συνεπών φορολογούμενων στις τράπεζες

Άλλη μια απόδειξη ότι όλες οι ενέργειες του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Ανάπτυξης και της κυβέρνησης συνολικά αποσκοπούν στην οικονομική υποδούλωση του ελληνικού λαού σε όσους τζογάρισαν τα χρήματα που του άρπαξαν σε επενδυτικά ομόλογα και τιτλοποίησαν τα δάνειά του σε υποτιθέμενους επενδυτικούς οίκους έρχεται περίτρανα από την εκτίμηση οικονομολόγων που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών ότι πρώτον ο λαός με δικά του χρήματα μέσω της είσπραξης φόρων και άλλων εσόδων του Δημοσίου πλήρωσε την απορρόφηση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Τράπεζα Πειραιώς και ότι χαρίζονται στις τράπεζες άλλα 50 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ θα έπρεπε να είχαν επιστραφεί στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ή καλύτερα θα έπρεπε να μην είχαν δοθεί ποτέ στις τράπεζες αλλά να επενδυθούν σε πολιτικές για την πραγματική ανάπτυξη του ίδιου του λαού και της Ελλάδας. 

Μαθαίνουμε από τους συντάκτες των οικονομικών ρεπορτάζ που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, υπερασπιζόμενοι τη διάσωση των τραπεζών ότι ο λαός μέσω του ΤΧΣ θα καλύψει τις μαύρες τρύπες των τραπεζών Eurobank, Πειραιώς, της νέας Proton Bank, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της ΑΤΕbank, της Tbank και επιπλέον δεν θα λάβει ποτέ το bonus -άκουσον άκουσον- που εμείς με τη δουλειά μας και με τα λεφτά μας δώσαμε ύψους ένος δισεκατομμυρίου ευρώ στην Πειραιώς για την απορρόφηση των υποκαταστημάτων των τριών κυπριακών τραπεζών.

Ποιος αποφάσισε να δοθεί bonus από τον ελληνικό λαό μέσω του ΤΧΣ στον κ. Σάλλα και στην Τράπεζα Πειραιώς για κάτι που ούτως ή άλλως έγινε με τον πλέον κλασικό τρόπο αισχροκέρδειας που παρατηρούμε να γίνεται με όλες τις τράπεζες αλλά ειδικά με την Πειραιώς; 

Τα σκάνδαλα έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο δυστυχώς, αλλά για αυτά δεν θα μας ενημερώσει κανένας υπουργός, παρά μόνο θα παραμυθιάζουν την κοινωνία με προκλητικά ψέματα, την ίδια ώρα που με τον ίδιο προκλητικό τρόπο μοιράζουν τα λεφτά του λαού που βασανίζουν κάτω από το τραπέζι στους φίλους τους έτσι ώστε στο τέλος να επιβιώσουν αυτοί και το διαπλεκόμενο σύστημά τους δίχως να λογαριάζουν πόσοι άνθρωποι θα πεθάνουν ή θα χάσουν ότι έχουν και δεν έχουν από αιτίες που συνδέονται με την πολιτική που ακολουθούν. 

danioliptes.gr