Η πολυτελής έπαυλη του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στο Πανόραμα δεν θυμίζει σε τίποτα τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά που πληρώνουν μια κρίση που τους τη φόρτωσε η ελίτ. Και να σκεφτεί κανείς ότι όλα ξεκίνησαν με τον ισχυρισμό του άλλοτε εσωτερικού αντίπαλου του κ. Βενιζέλου, Γιώργου Παπανδρέου, ότι «λεφτά υπάρχουν»

Μόλις ανέλαβε την εξουσία το ΠΑΣΟΚ για άλλη μια φορά αντιλήφθηκαν οι περισσότεροι Έλληνες ότι η μαφία επέστρεψε στην εξουσία πιο ισχυρή από ποτέ.

Κανείς όμως δεν περίμενε ότι η καταστροφική αυτή πολιτική ήταν προσυνεννοημένη μεταξύ κύκλων της ελίτ, διαπλεκόμενων-τραπεζών-διεφθαρμένων πολιτικών, κυρίως σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα οδηγούσε στην υποδούλωση της χώρας και των Ελλήνων στην μέγκενη των ντόπιων μαφιόζων και των συνεργατών τους ή καλύτερα αφεντικών τους στο εξωτερικό.

Κι όμως λεφτά υπήρχαν! Και λεφτά υπήρχαν για να πληρωθούν όλα εκείνα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που βολεύτηκαν σε θεσούλες εντός του κόμματος, σε γραφεία και λοιπά και έκαναν όλη τη βρώμικη δουλειά των πλέον διεφθαρμένων πολιτικών στην Ευρώπη μαζί με εκείνους της ΝΔ. 

Δυο-τρεις φορές είδαμε αυτούς τους υπαλλήλους να μουρμουρίζουν ότι είναι απλήρωτοι και να κατηγορούν την ηγεσία του κόμματος ότι άδειασε το χρήμα από το κομματικό ταμείο. Όμως, η μουρμούρα δεν κρατούσε πολύ και αναρωτιόταν η κοινωνία γεμάτη αγωνία αν τελικά βρέθηκαν χρήματα για να πληρωθούν οι φουκαράδες οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ ή όχι. Ολόκληρη η κοινωνία ήταν έτοιμη να δείξει την αλληλεγγύη της προς τους υπαλλήλους του ΠΑΣΟΚ, αλλά κάποια στιγμή η μουρμούρα έπαψε και όλοι αναρωτιόμασταν πώς και έγινε αυτό.

Τελικά, λεφτά …υπήρχαν!  Φοβερές σπατάλες αποκαλύπτονται στο πόρισμα που συνέταξαν για την οικονομική διαχείριση του ΠΑΣΟΚ από το 2004 ως το 2010 πέντε ιδιωτικές εταιρείες ορκωτών λογιστών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.

H «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ σε αυτό το ποσό δεν υπολογίζονται ακόμα 14,5 εκατ. ευρώ περίπου, τα οποία υπήρχαν το 2007 στο αποθεματικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά πλέον η τύχη τους αγνοείται.

Μάλιστα, από τα ποσά αυτά, 500.000 ευρώ εμφανίζονται ως δαπάνες που έχουν εγκριθεί με την υπογραφή του Γιώργου Παπανδρέου, 800.000 ευρώ εμφανίζονται στο όνομα του Νίκου Αθανασάκη, τότε διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Παπανδρέου, ενώ δαπάνες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ αποδίδονται στο όνομα «Καλογεροπούλου», η οποία είχε διατελέσει συνεργάτιδα του κ. Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών.

Εντυπωσιακό είναι το ποσό των 53,5 εκατ. ευρώ στο οποίο ανέρχονται οι δαπάνες προς γνωστό ταξιδιωτικό πρακτορείο για αποστολές στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ενώ εντοπίστηκαν να έχουν εκδοθεί 45.000 αεροπορικά εισιτήρια μέσα σε ένα μόνο χρόνο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Νίκος Αθανασάκης φέρεται να έχει ήδη δεχθεί επιστολή με την οποία καλείται να επιστρέψει μέρος του ποσού που εγκρίθηκε με υπογραφές του, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον πρώην γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο. Δεν γνωρίζουμε τα έσοδα-έξοδα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ επί ηγεσίας Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά τα προβλήματα δεν σταματάνε εκεί.

danioliptes.gr